Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

To je česky řečeno centrální řídící jednotka. Je to takový centrální mozek auta, který řídí a ovládá téměř vše v autě. Může mít jenom vypadlou konfiguraci, to by stačilo na diagnostice jen nakonfigurovat. Ale může být taky vadná. Nejlepší varianta by byla, kdyby byl jenom problém s kostrama. Předpokládám, že je to rok výroby tak 2005.

A ještě mě napadlo zkontrolovat pojistky.

[upravil dne 12.2.2009 HonzaZ]

Odesláno

plaz

Jen potřebuji vědět, jestli jsi dělal nějaký držák pod tapecírunk a ten přichytil na zpevňující rám pod střechou v místech před prostřední lampičkou a potom prošrouboval a spojil se spodním plechem přehrávače. Nebo to máš zavěšené jen na tapecírunku?

Odesláno
Původně zaslal: Central

BSI? Co to je? Sorry, já v tom autě hlavně jezdím. Moc se v tom nevyznám.

[upravil dne 11/2/09 Central]

Zkus senzor co je v PP kole -> ABS, ESP, tempomat, tachometr, atd atd

Odesláno

no nad tapecirunk jsem prostrcil plastovej pasek dvakrat a tam jsem prisrouboval ten plech na dvd tak zr to drzi jen tapecirunk zas tak to neni tezky aby seto cely odtrhlo mam to uz tak udelany trictvrte roku a drzi spolehlive i kdyz si stim hraji deti pubertaci ten plstovej pasek rozlozi vahu na plochu

Odesláno
Původně zaslal: Central

BSI? Co to je? Sorry, já v tom autě hlavně jezdím. Moc se v tom nevyznám.

[upravil dne 11/2/09 Central]

zkusil bych diagnostiku, pokud bude placat nesmysly zkusit prehrat bsi Vse muzes u me :-)

Odesláno

Tak prvním výsledkem servisu je zpráva, že je zatopený \"jakýsi řídící člen (počítač)\" umístěný v prostoru a motoru. Zatím tam dali jiný servisní a vše se rozeběhlo. Až na ty dveře. Ty zřejmě přimrzly (auto jsem vlivem vad moc nepoužíval a tady v Teplicích je stále kolem 0°C a střídá se sníh s deštěm) a když za ně dcera vzala, že je chtěla otevřít, tak v té zátěži asi rozhodily koncové polohy řídící jednotce, která je vodí. To se prý podařilo taky odstranit. Snad přes krajní polohy, ale jak, to se teprve dovím. ;) Je mi záhadou provázanost všeho ve voze. Takto zabrat prá dostaly pravé zadní dveře. Nefungovaly (pouze při spuštěném motoru) ani levé zadní. Při vypnutém motoru, šly alespoň ty levé. No trochu hlavolam. Ale vše se řeší. Resumé by mělo být dnes.

[upravil dne 13/2/09 Central]

Odesláno

držím palce, ať se to všechno rozběhne a nestojí to moc :super s těma el.dveřma taky čuju časem potíže, takže děti mají permanentně aktivní blok na zadní čudlíky a zmáčknout si můžou jen když nastupujeme a vystupujeme, to je pak radosti :D:D:D jinak by dveře jezdily od rána do večera...:bacha

Odesláno

Tak auto je doma. Byla to jedna z řídících jednotek umístěná vlevo v motorovém prostoru (vlevo, pokud stojíte před autem). Utopená vodou byla vinou odpadlé plastové hadice od sběrače vody pod čelním sklem. Na pravé straně vozu je to řešeno stejně nešťastně a tam je údajně hlavní řídící jednotka vozu. Pravděpodobně se do té hadice nacpal potátý sníh vahou nového sněhu na čelním skle a tato těžká a kompaktní hmota svlékla hadici (okapničku) ze sběrače vody čelního skla. Pak už veškerá voda z čelního skla padala rovnou na kryt uvedené řídící jednotky, který asi není nijak extra těsný. Zatím jsme hadici okapu ke sběrači přilepili silikonovým lepidlem. V nejbližšších dnech budu vymýšlet kryt nad obojí elektroniku vlevo i vpravo v motoru, který zabrání přímému dopadu vody při dalším případném odpadnutí okapniček.

Dveře byly prý jiný problém, a sice zřejmě přimrzlého jezdce v drážce pro boční posun. Ten se bránil posunu od motoru dveří tak urputně, až rozhodil koncové body posunu dveří. Kamarád se stejným vozem, tvrdí, že mu při této, pro něj běžné závadě, stačí dveře ručně otevřít do úplně krajní polohy, pak prý stále ručně zavřít a prý se to spraví. U mě toto nepomohlo, tak šly dolů vnitřní plasty nad zadním blatníkem a cosi se se dělalo s jezdcem dveří. Co, to bohužel přesně nevím.

Celé to navádí k myšlence, že tomuto vozu není venku dobře za střídavého zimního počasí s mrazy a sněhem, který přes den taje a v noci padá a mrzne.

Tak vám všem přeju co nejméně podobných událostí a děkuji za účast. V případě něčeho zajímavého se zase ozvu. A začnu trochu lépe hlídat tu spotřebu.

Odesláno

koukal jsem na ty odvodňovací kanálky, o kterých je tu řeč a opravdu jsou poměrně snadno sundatelný, třeba jen neopatrným brknutím o tu hadici zespodu, tak pozor na to. Na druhou stranu já mám přes řídící jednotku takový plastový kryt, který se jeví jako ochrana před případnou tekoucí vodou, no nevím do jaké míry to chrání a rozhodně to nehodlám zkoušet... :D

Odesláno

tak čoveče u mě je ten kryt skutečně jako \"střecha\" zakrývající horní polovinu jednotky a spodní polovina je holá, takže nevím kde by se ta voda měla hromadit, prostě steče a hotovo. Asi máš jiný provedení... :myslim než frantíkům došlo, že jednotka nebyla stavěná na potápění... :D

Odesláno

ano kryt mam taky jenom jako okap a na druhe strane co jsou jistice tak velky presah vicka .plaz

me staci taky jen dvere dotahnout a pak jedou stejne samy tak jak maj i to kdyz dam ruku mezi ne tak to vubec neboli zastavej a vratej

Odesláno

Tak, když mi teď auto jezdí, nemáte někdo radu, na co se soustředit s tou velikou spotřebou. Standardně na plnou nádrž (cca 80 litrů), najedu tak 940 km. Tedy displej počítače v autě s průměrnou spotřebou 9,3 l/100km asi moc nelže. Nejsem žádný závodník. S předchozím vozem jsem jezdil při stejném objemu motoru a režimu jízdy tak mezi 5 až 6ti l/100km. Tedy si troufám tvrdit, že problém nebude ve mě, ale někde v autě. Co udělat?

Odesláno

mám 807ku krátce, najel jsem cca 3000km, ale se spotřebou 8,5lit. a víc už jsem se smířil. Kdo jezdí s motorem 2.2Hdi za míň, budiž mu to přáno, ale servisu, který se specializuje na pažouty jsem byl ujištěn (férově), že tato spotřeba je naprosto normální, a kdybych mu řekl průměr 9-10lit., tak by ho to taky nechalo klidným. Hold velký těžký auto, stavěný na dlouhý trasy. Někde se ty zápory prostě projevit musí a spotřeba na krátký vzdálenosti nebo nedej Bože městský provoz je jeden z nich. Na druhou stranu švára s Alhambrou 1.9Tdi jezdí pod 7lit. úplně v pohodě a to to vůbec nešetří... tak asi tak :papa

Odesláno

Mám 2,0. V servisu mě taky ujišťují, že je to normální. Reaguji ale spíš na ta psaní dříve uvedená, kde to kolegům jezdí za výrazně méně. A to na stejných autech.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...