BUTCHER306TD Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Zdravím, jak jsem už sem párkrát psal o tý moji proklety zadní nápravě, tak jsem ji dneska trošku blíž zkoumal, bo po pár zimních driftech a blbustkách mi tam zacalo neco poklepávat... Tažke, jedná se o pravy zadni kolo, na první pohled je ve smeru jizdy vyklopený do A a ještě k tomu vice jakoby sbíhavý... tak sem to hodil na hever a zkusil s tim hejbnout a k mymu udivu je vule na kole tak 4cm v horizontalnim smeru a tak 3cm ve vertikalnim!!!! docela sem na to cumel jako pero... vule neni v lozisku stredu kola,ale v tom cepu zadni napravy... tak to tipuju asi na lozisko... nijak to sice nevrze, normalne to pruzi... ale ta vule tam... no a tak se ptam, jakej je postup u vymeny toho loziska v ramenu napravy a hlavne jestli to udelam doma v normalne vybaveny garazi... a jestli se bude muset povolovat brzdova trubicka nebo hadicka... jo a jeste neco, kdyz na tom rameni sundam ten plech (1) tak pod nim na me cumi takova tisicihranna tyc a ta je tam tak nejak navolno, je to dobre nebo sptane? tim navolno myslim jako ze se klepe dostran... jo a v miste (2) je v ty tyci zavit na sroub a i podle servisboxu tam ma nejakej sroub byt, ale ja tam mam v tom miste jen v tom plechu gumovou zaslepku, nikde zadnej sroub... diky za rady jak na to... jo a ted jsem na dalku uz koupil prez jednoho to lozisko a rikal ze mu prodali na to nejaky dve jehlickovy a nejakej simering nebo co... asi 900kč... Citovat
marko306 Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 ty kokso, dobra vôla. Pravdepodobne je to lozisko rozpadnute ale to by asi nebola taka vola velka. S tym ti asi neporadim a ta tyc s tisichranom je torzna tyc. Ak si vsimol tak 306-tky nemaju vzadu struny a ta torzka je namiesto nich. Je to skrutena tyc ktora sa snazi dostat do povodneho stavu a tym pruzi. A v tom zavite ako ty pises tam ja mam srob ale teraz som sa tam dobre nevedel dostat tak nevim na co tam je. Asi drzi ten kryci plech. Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 noa hele, nahodou ty torzni tyce... neni to nahodou tady (3) tam jsou prave kolem hlavniho telesa napravy takovy dve tyce(prave tyhle skrutny) a kazda drzi na jedne strane na ramene a na druhy na tom hlavnim tele... to jsou skrutny nemylim-li se... ale ta tyc co je jakoby uprostred toho hlavniho tela napravy tak to nevim co je, ale bude to asi hoooodne blizko tech lozisek... no ale jak k tem loziskum a jak s nima ven... [upravil dne 6/2/09 BUTCHER306TD] Citovat
marko306 Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 no, cil je uz tma tak kuknem to zajtra az nezabudnem ale pokial ja viem tak torzka je tam len jedna ta velka kde ti chyba ten srob. Tie dve vzadu neviem, pozriem zatra Neviem sa dostat poradne pod auto bo mam zdvihak v prdeli tak ti nepovim co tam mam a nemam ako ty [upravil dne 7/2/09 marko306] Citovat
Qcko Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 Aj to co ide stredom je torzna (skrutna) tyc...nahodou mam jednu napravu komplet rozobranu v garazi, ak chces mozem ti odfotit ako to vnutri vyzera a ake su tam diely:papa... ...a inak ak mas taku volu tak na 198% mas rozpadnute loziska, je to neprijemne, ich zbytky ti mozu uplne znicit cele rameno a musel by si davat nove (ale origo nove v Peugeote u nas stoji 400 eur, aj ked neviem co je na tom take drahe:myslim)...kazdopadne ja som sa s tou napravou natrapil uz dost a mam aj dost skusenosti:mrk Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 7. únor 2009 Autor Odesláno 7. únor 2009 tak jestli bys byl tak hodnej tak bych nejaky fotky moc rad bral... a hlavne jestli bys nejak strucne nepopsal jak mam ty loziska rozebrat... a jeste jak sem vejs daval ty fotky tak jestli v miste (2) mas nejakej sroub co teda drzi to vnitrni skrutnou tyc... diky Citovat
*jose_106* Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 Že by to bylo zralé na repasi: http://www.renovacenaprav.cz/index.php?obsah=fotogalery&ftype=306 http://napravy.cz/rada_2.htm http://www.autodomin.cz/indexcd3d.html?id=repase〈=cz http://www.autodomin.cz/napr2.html Citovat
Qcko Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 Dobre, spravim ti nejake photo, dnes okolo 17:00 by si to mohol mat, ked sa vratim domov tak to pofotim:roker Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 7. únor 2009 Autor Odesláno 7. únor 2009 zitra rano se to chystam rozebrat a vymenit lozisko... tak pls vsechny, kteri to uz delali, aby mi napsali neco malo ceho se mam vyvarovat a nebo na co si dat bacha... a to se asi budou muset povolit brzdovy hadicky ne? Citovat
Qcko Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 Tak, pardon ze mi to trochu trvalo ale som sa zdzal, nafotil som ti nieco z tej napravy: Toto je cele rameno, uved si ho do tohto stavu, budes to mat najlahsie, odmontuj brzdy komplet a bubny si zaves o stred napravy na nejaky drat (proste aby nespadli): Tu mas fotku tej strednej torznej tyce a je na nej aj nasunuty ten plech (na tvojich obrazkoch myslim (1)): ...ako vidis mam tam otvor pre skrutku, na oboch stranach, je to priskrutkovane o tu torznu tyc, takto bez skrutky--> Toto je cela cast ramena, ktora je zasunuta v stednej casti napravy a na nej su tie prekliate loziska, dobre si ju ocisti a mala by byt aspon v takomto stave, proste ziadne skrabance alebo ryhy po predchadzajucich loziskach--> Takto vyzera detail na to rameno, ked su odmontovane vsetky 3 torzne tyce (jedna je stredom + kazde rameno ma svoju vlastnu) A nejake rady??? No, chce to trpezlivost, nebat sa do toho buchnut, hlavne si odpoj ABS (konektory, najdes lahko), aby si ich neposkodil, riadne to potom vnutri vycisti a odporucam ZELENU vazelinu, natlac jej tam co to vyda, nech mas na par rokov pokoj...a uz len vela stastia... Citovat
marko306 Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 a ja myslel ze je tam len jedna centralna torzka. zase vim vacej. Vela stastia pri vymene loziska. Drzim palce [upravil dne 7/2/09 marko306] Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 7. únor 2009 Autor Odesláno 7. únor 2009 Qcko: moc diky... docela mi to dost dalo... jen jeste mala otazecka... jak dostat ty stary loziska ven? jsou tam nejak nalisovany nebo tak nejak? nebo pujdou lehko? Citovat
Qcko Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 No tak ja som mal loziska uplne rozdrtene (naprava uz kvoli tomu vrzgala), takze to co z nich ostalo slo dole celkom lahko, ale myslim, ze ti pojdu dole celkom dobre, predsa len ich uz nepotrebujes, tak ked ich rozbijes, sa nic nestane (samozrejme ako krajny pripad;))...nove ti tam pojdu dobre, ako sa hovori, kto maze ten jede...len si dobre zapamataj, ako tam boli tie povodne, alebo si to odfot, aby si na nieco nezabudol:super ...jo a este jedna vec, ked to zdvihnes a das dole kolesa, odmeraj si vzdialenost bubna brzdy od blatnika (alebo nejakeho pevneho bodu) a to na oboch stranach...ked to budes montovat spat, tak aby si mal obe ramena v rovnakej polohe (aj 3 cm by boli vidiet, auto by bolo naklonene;))...ak chces zaroven aj dvihat zadok auta (ja som to dvihol na max a je to paradne poznat), tak jedine co ta odmezdi su tlmice, tie ti udaju pokial mozes max ist...to je hadam vsetko:myslim marko306: ano, vsak centralna torzka je len jedna, tu jedinu nie je vidiet, tu vidis iba pri rozoberani napravy tymto sposobom... Citovat
Capy Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 jen takovej dotaz. dávám si ted dohromady jinou náravu na cabrio. Jak se vyndavá ten stabilizátor nejde mi ven. Na prvním obrázku ty pelchy č1. Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 Capy: no tak ten plech u me drzi pod tim sroubem jak je tam i ten plechovej drzak brzdovy trubky a lanka rucni brzdy... povolil sem ho a pak to slo normalne sundat... no ale ja sem tam nemel ten stredovej sroub jak je jeste ve stredu do toho stabilizatoru... no ale jinak ten plech č.1 drzi na tom stabilizatoru na tisicihranu, tak je mozny ze to tam mas zalehly.... takze asi musis pouzit trosku sily navic... Citovat
Capy Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 tak to bude teda fuška těd jsme to zkoušeli znova vyndat vyrazit. síly použili opravdu dost a ne a ne povolit asi to bude pěkně zarezlý teda:roll Citovat
306xn Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: BUTCHER306TD tak jestli bys byl tak hodnej tak bych nejaky fotky moc rad bral... a hlavne jestli bys nejak strucne nepopsal jak mam ty loziska rozebrat... a jeste jak sem vejs daval ty fotky tak jestli v miste (2) mas nejakej sroub co teda drzi to vnitrni skrutnou tyc... diky No mozno stoji v peugeote tolko ale ja som teraz menil komplet celu napravu vcetne brzdovych valcov a stalo to 480 eur aj s robotou.Avetko je teraz pekne pohodlne a uz nelezi ako kacica pri zemi. Pred tym to uz ani nepruzilo tak som mal z toho nervy no ale uz to ide jak ma a aj kolesa idu pekne zvislo:potlesk Citovat
306xn Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: Capy jen takovej dotaz. dávám si ted dohromady jinou náravu na cabrio. Jak se vyndavá ten stabilizátor nejde mi ven. Na prvním obrázku ty pelchy č1. Tak toto sa mi podarilo dat dole. ked vysrobujes tu plastovu krytku ak do toho isiel zasrobovat srob (myslim ze M12) ja som ho mal dlhy asi 50mm a ked som ho dotahoval tak sa to plechove ramienko stahovalo dolu. takto som vybral ten stabilizator (tozku co je vo vnutri tej napravnicovej rury.No ale to bolo vsetko co som zhodil tak som to nehal na skusenych peugeot-akov. No a oni mi vymenili celu napravu bo tie capy vo vnutri boli K.O. Tak podla mna to treba najprv vsetko rozobrat a posudit co vsetko treba vymenit (moj pripad skoro cela naprava ostali len torzky a ramena) A aby som nezabudol naspat to stiahnes srobom tiez ale teraz M8 (pokial si dobre pamatam)ktory zakrutis do tej tozky [upravil dne 25.2.2009 306xn] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.