Fusion Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Tak se konečně sešlo časový volno moje i doktora a tak šla partnerka na gynekologii. Ortel? Špatnej. Tlaky ve dvou aortách dobrý, v jednom 10at., další 5at. Proto ráno nechce z postele. Oprava? Moc. Dlouho sem nad tím přemýšlel ale fakt do toho nezačnu rvát horem dolem. Dalo by se to svíst na mou smůlu, neznalost, nevím ale Peugeot už ne. Jediný co mě může uklidnit je nákupní cena, budíž. Tak teď poběží maratón odvahy, pak možná koupím agregát. Tudíž vyhlašuju soutěž (sázení mezi sebou povoleno) kolik taková zdechlá ropa vydrží? Nebudu dělat rozvody, nic. Budu jezdit tak jak doteď, slušně, bez větších nákladů, nájezd cca 2-3tkm měsíčně, hlavně město, jinak dálnice kolem 120km/h. Citovat
MatrixChose Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Jenom dotaz, kolik přijdou kroužky (předpokládám, že je to tím) nebo jinde motor? Citovat
Fusion Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Matrix: toť otázka. Kroužkama to prej nemusí nutně být. Jenže já se bojím, že jak se to rozdělá tak začnou díly naskakovat a bude to pak komplet generálka. Motor absolutně nehulí (krom startu kdy vyprdne nespálenou naftu z toho špatnýho válce zřejmě) a olej nemizí. Teď minimálně by to byla generálka hlavy + rozvody. Původně zaslal: f3Rd@ Davam ji jeste rok maximalne dva! Za to bych aji byl vděčnej [upravil dne 5/2/2009 Fusion] Citovat
MatrixChose Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 To se asi u tohohle motoru nevyplatí, ale toť otázka. Když koupíš jinej, tak je to stejně minimálně na ty rozvody. Asi opravdu jezdit co to vydrží a pak se shánět. Citovat
oddie Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Není to takhle náhodou obligátní vůle ventilů, což? Ty tlaky, co uvádíš, jsou nesmysl, to by ten motor vůbec nefungoval. Citovat
Fusion Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Původně zaslal: oddie Není to takhle náhodou obligátní vůle ventilů, což? Ty tlaky, co uvádíš, jsou nesmysl, to by ten motor vůbec nefungoval. To je informace ze servisu. Zítra tam jedu tak budu vědět přesně. Citovat
oddie Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Jo, taky tu byl pán se 406 1,9TD, s tím samým problémem. V Peugeotu mu řekli, že má motor v pr..., že nemá tlaky, a že generálka motoru 100tis. Tak se mu za patnáct stovek udělaly vůle ventilů, na které se mu předtím slavnej Peugeot vys*al, když mu dělali předražený rozvody, a motor byl zas jak novej. Už jsem to tu psal asi 20x, z aut, co ke mě kdy přijely, se ty vůle musely dělat na 90% z nich, díky tomu, jak na to servisy se*ou. A ještě jedna věc - pokud někdo měří kompresní tlaky, aniž by předtím zkontroloval ty ventilové vůle, tak bycch u něj příště ani neparkoval, natož abych ho nechal na auto šáhnout. To jen tak, když se zítra čirou náhodou v servisu dozvíš něco na ten způsob... P.S. pokud jsem ti tímto náhodou ušetřil nemalou částku, což není úplně nepravděpodobné, doufám, že to náležitě oceníš Citovat
pastorek Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Predpokladám že ten najmenší tlak bude na valci pri spojke. Videl by som to na výmenu krúžkov a môže smelo slúžiť ďalej. Citovat
MatrixChose Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Původně zaslal: pastorek Predpokladám že ten najmenší tlak bude na valci pri spojke. Videl by som to na výmenu krúžkov a môže smelo slúžiť ďalej. A já bych to tipoval na 3. od spojky Citovat
Fusion Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Ještě se zeptám asi blbou otázku ale pokud je ve válcu nízkej tlak a spodkem to nefičí tak to fičí ventilama, a to tím že nedovírají ne? Oddie: nepochybuju ani o jednom slovu který píšeš, a vím žes to psal sto krát, a vážím si rady. V praxi to bohužel vypadá tak, že každej řekne něco jinýho (někdo si myslí dokonce že to má hydroštely, druhej zas vymyslí jinou blbost). Mám to v servisu kterej tu byl doporučenej, do aut. nevlezu už ani na pokec. [upravil dne 5/2/2009 Fusion] Citovat
oddie Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Původně zaslal: Fusion Ještě se zeptám asi blbou otázku ale pokud je ve válcu nízkej tlak a spodkem to nefičí tak to fičí ventilama, a to tím že nedovírají ne? Samozřejmě. Proč to asi píšu, o tom měření? Citovat
oddie Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Pokud náhodou toto nebyli schopní provést sami od sebe, a měřili tlaky jen tak naprázdno (čemuž všechny ty indície docela napovídají), tak bych s nimi dál už nic neprobíral a šel to raději probrat jinam. Citovat
oni Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 to je ta partnerka z meho kraje? to rikam porad ze v nasem kraji se neda sehnat aspon uchazejici partnerka.....:D:D Citovat
Fusion Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 Tak jsem volal a prý to trochu tlačí olej do sání a pokud by se vůle seřídily tak to zas potlačí spodem a pak to bude hulit a žrát olej Citovat
pastorek Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Takže radšej riskovať podpálenie ventilov? To sa mi vidí ako blbosť. Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Původně zaslal: Fusion Tak jsem volal a prý to trochu tlačí olej do sání a pokud by se vůle seřídily tak to zas potlačí spodem a pak to bude hulit a žrát olej A u někoho takovýho necháváš auto, jo? Tak si příště stězuj sám na sebe, a ne na to, co sis koupil, jako to píšeš vejš... Takhle šílenou hovadinu jsem ještě neslyšel, čekal jsem sice, co za hovadskou výmluvu z nich vypadne, ale tohle předčí naprosto všechna očekávání! Citovat
Fusion Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 Oddie: právě proto sem psal, že bohužel je todle pro mě španělská vesnice a já prostě tlumočím co mě kdo říká. Evidentně z toho chce vymlátit prémie a udělat ty kroužky za každou cenu, nebo se mu do toho nechce vůbec. Tak beru pryč a příští týden pohledám další servis. Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Kdybys nebyl z Brna, tak ti ty vůle snad radši udělám sám. To se fakt nevidí, co je schopný ze \"servisů\" vypadnout. Ještě bys moh dát k dobru varování, kde tohle povídali. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.