Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

dnes jsem přišel k autu a.. louže chladící kapaliny.Zatím ještě nikdy ani kapka. :( Koukal jsem odkud to kape a hadice i spoje mi přijdou v pořádku, výpustný ventil snad taky. Chladič je trochu vlhký u spodní hrany ze strany motoru. Možná, že to ale vzlíná odjinud.. Máte nějaký tip kam se podívat a co ještě zkontolovat, nebo už mám shánět nový chladič? Na kolik to tak přijde? Koukal jsem v Autokelly, tam chtějí 5500:bojim, dá se sehnat levnější? Jak je to s tou slevou pro P-C?

Díky, Honza

Odesláno

Přesně tohle mi dělal chladič na 205.

Nakonec se ukázalo, že byl fakt děravej. Někde ve 2/3 výšky. Ono to nebylo moc vidět, nehledě na to, že jak byl chladič teplý, tak se to postupně odpařovalo.

Při vyplém motoru a vlažném motoru se to taky špatně poznává.

Ideální je hodit auto někam do servisu, oni to naplní sajrajtem a natlakují a ukáže se, kde to čůrá.

(při ceně za chladič 5500,- se to možná už i vyplatí udělat)

Máš možnost ještě do chladiče nalít různé woo-doo vodičky. většinou jsou pro zlost, odnese to občas i něco jiného, v nejhorším to přicpe i něco důležitého.

Nový chladič za 5500,- mi připadne dost, na 205 D jsem ho sehnal okolo 1600,-. Je fakt, že ten, který jsem tam dával, nahrazoval tekoucí z 97. :nevim

Odesláno

Už jsem ho skoro vyndal, není to zas taková práce, spíš je horší ta finanční stránka. Prosakuje asi 5cm nad spodní hranou. Před chvílí jsem volal do obchodu, kde jsem většinou bral díly a chce za něj 4500, tak nevím. Asi to do toho budu muset dat.

Odesláno

Na ibize jsem dával motor a nějak jsem zavadil o chladič a ten pak tekl.Koupil jsem utěsnovač chladičů a dle použití na obalu jsem to použil.Fungovalo to na 1.Posléze praskl ? blok vzadu,při nastartované motoru ttryskala kapalina ven.Použil jse utěsnovač chladicí soustavy,zase dle návodu .Vše OK.Bylo to od HOLTS.

Odesláno

výkonově by s tou 205 GTi měly být stejné, ale nevím, jak zástavbově :)

edit:

Asi 205/405 nepůjde, leda by si zahrál s vrtačkou na Pata a Mata

(obrázky chladičů na MJauto)

Kdyžtak to omrkni, cenu za 1.8/1.9 TD tam mají okolo 3 tKč :roker

[upravil dne 3/2/09 vix]

Odesláno

2 Dundee: Díky, fakt dobrý návod! Ty dva bajonety pod dolívací nádobkou jsou v dost blbým místě. Kdybych měl do toho ještě klimu..no potěš boty. Ještě že jí nemám;)

Nakonec budu muset asi koupit nový. Za levým větrákem jsou trošku vypadaná žebra, asi 4 a je tam nějaký bordel dole, možná tím se to prodřelo..

• O 6 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...