Maverick Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Ahoj, mám takovej problém s míčkem. Jak s nim tak jezdim, začínám mít čím dál větší pocit, že to auto v zatáčkích plave. Chová se to tak, že když projíždim delší a ostřejší zatáču, a to nemusim jet rychle, tak zadek má takovou tendeci mě chtít předběhnou. Koukal jsem, jestli náhodou nemám kola do A, ale zdají se bát vcelku normální, dokonce snad lepší než mám na 1.6 a ta byla v zatáčkách v cajku. Gumy maj vzorek dobrej a podhuštěný taky nejsou. Další vec, co se mi projevuje na zadní nápravě a co by s tím mohlo mít souvislost je, že když přejíždim třeba příčnej práh, nebo se auto někde moc zhoupne popřípadě trefim díru:grr, tak se zezadu ozve děsná rána. Zní to, jako by šel kov na kov a to dost tvrdě. Neví někdo co by to mohlo bejt, na co kouknout? Díky Citovat
Pája Rybišár Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Hmno to bude potřeba lehnout pod auto a zkontrolovat silentbloky.Asi nej je to nekde,kde si autak muzes zvednout(nebo alespoň zvednout zadní čast vozidla) a při odhlehčeném stavu s nápravnicí v místě horního uložení tlumiču tlakem zahýbat... Pak vzit porádnou montpáku a zkontrolovat přední silentbloky.... Něco na tenhle zpusob mě dělala 205tka...a když sem pak daval napravu na repasi,tak jsem byl nemile překvapen stavem silentbloků(jeden uplně prasklej a druhý tak 30%)......................... PS:Pochybuju ze by byly v háji ložiska uložení ramen,když píšeš že naprava je ok.... Citovat
dýzl Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Mně plavalo v zatáčkách BéXo,při výměně ložisek na předku ,v servise, zjistili i vytlučené svislé čepy,po jejich výměně vše OK. Citovat
pastorek Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Skús skontrolovať vôle na tej náprave asi v tomto poradí. - ložiská nábojov - ložiská ramien - silentbloky uloženia Citovat
Maverick Odesláno 4. únor 2009 Autor Odesláno 4. únor 2009 Tlumiče mě taky napadly. Nasvědčovalo by tomu i to bouchání, ale nepřijde mi, že by se auto nějak houpalo. Citovat
Grave Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 To mi dělalo taky, děsná rána až se člověk lekne a na kruháčích to plave ... silentbloky zadní nápravy... Zvedni si celej zadek do vzduchu a uvidíš, jak ti budou brutálně dolu viset kola a uvidíš zespod zpřetrhaný silentbloky... Opravu (prozatimní na základě kladných referencí) jsem provedl lepidlem na celni skla a od té doby mam pokoj .. cca půl roku s tím jezdím a zatím to drží a je to daleko lepší ... bez ran a auto je znatelně stabilnější... Jinak original silentbloky jsou docela drahy, ale daj se sehnat i za 1600,-/ks 405ky na ně trpěly... Citovat
Vopičí Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Zdravím, nám když začala 405 1,9D při najetejch 200tkm bouchat vzadu na nápravě a brutálně plavat na sněhu (a ne jen v zatáčkách), tak to byly ložiska na zadní nápravě. To bouchání znělo jako rány dvouma kladivama o sebe. Dali jsme vyměnit ložiska a byl pokoj. Ale třeba budeš mít v háji jen to uchycení nápravy, chce to prohlídnout no. [upravil dne 8/2/09 Vopičí] Citovat
Finkis Odesláno 14. únor 2009 Odesláno 14. únor 2009 Vyzera to na loziska v ramenach treba skusit ci to nevrzga pri zatazeni. Mozu to byt aj silenbloky. Citovat
Maverick Odesláno 14. únor 2009 Autor Odesláno 14. únor 2009 Dík za rady. Podle všeho to budou ty silenbloky. Jenže to teď nemůžu skouknou, páč mám v gráži komplet odstrojenou 205ku:nevim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.