Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak ted sem přijel domu a po nastartování mi lítali otáčky na volnoběh od běžných 900 otáček po 300 a párkrát mi to chcíplo,čím to? čidlo teploty motoru, lambda sonda a nebo.....prosím moc o radu

Odesláno

georgegg: prosím Tě, mohl bys tu fotku udělat ještě jednou a pokud možno celého motoru, s vyznačeným místem, kde ten konektor je? Tenhle detail rozpojeného konektoru je super, ale když na mapě hledám Václavák, tak mi nestačí fotka muzea. Díky

Odesláno

no já to měl okolo vánoc rozdělaný, ale myslel sem že sem to zadělal dobře protože až do včera s tím nebyl žádnej problém a to sem byl od tý doby dvakrát v rakousku

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Tak neviem ale ja tam vidím prd.:myslim

Jakto prd? Na prvním obrázku je vidět konektor. A na druhém je ten plastový kryt motoru. Vidím znak lva, nálevku na olej a červený obdélník, který ukazuje, kde ten konektor je. A tyto informace bohatě stačí k identifikaci místa a nalezení konektoru. Prostě vím, že ho mám hledat za motorem zhruba veprostřed a ne někde u světla nebo v pojistkách. :)

Uznávám, že fotky nejsou zrovna profesionální úrovně, tohle asi bylo garážo-bezblesko-fotomobilo, ale lepší něco, než nic. (občas vídávám na Aukro.cz fotky prodávaných předmětů, kde místo předmětu je jen nezaostřený flek - a tam bych se zlobil. Tady ale ne.)

[upravil dne 2.2.2009 Ticcino]

Odesláno

Je to MAP/IAT senzor, to jde poznat už z tý první fotky. :) Bez něj to opravdu nepojede. :)

Ticcino: je umístěn zepředu na vyrovnávací komoře sacího manifoldu, dobře přístupný bez demontáže čehokoliv. Hned za hadičkou odsávání benzinových par, pokud jí tam 307 taky má.

[upravil dne 3/2/09 Fakir]

Odesláno

jj je to hned za tou odsávací hadičkou, a můžeš mi popsat k čemu MAP/IAT slouží?no jelo to bez toho ale nesměl sem dát nohu z plynu a když jo tak musela bejt zařazená rychlost

Odesláno
Původně zaslal: georgegg

jj je to hned za tou odsávací hadičkou, a můžeš mi popsat k čemu MAP/IAT slouží?no jelo to bez toho ale nesměl sem dát nohu z plynu a když jo tak musela bejt zařazená rychlost

MAP (Manifold Absolute Pressure) senzor snímá podtlak v sacím manifoldu, což je hlavní řídící veličina u tlakově řízených systémů. V podstatě ekvivalent váhy vzduchu. IAT (Intake Air Temperature) senzor snímá teplotu vstupního vzduchu, která je důležitá kvůli odvození jeho hustoty. Je to korekční veličina, zpřesňuje dávkování paliva. U tohoto motoru je použitý kombinovaný senzor, kde jsou obě funkce v jednom pouzdře. Pozná se podle čtyř drátů; starší, které obsahovaly jen MAP senzor měly dráty tři.

[upravil dne 3/2/09 Fakir]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...