Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak jak se slováci těšíte na zejtra??

Recommended Posts

Odesláno

Je to presne ako píše ANOTHERONE. Tolerancia na alkohol nie je ,ale pri užití niektorých liekov alebo druhu ovocia sa ti v tele vytvorí zanedbateľné množstvo alkoholu a toto ak preukážeš napr. užívaním týchto liekov tak policajti akceptujú. A k tej rýchlosti to je tiež tak že prekročenie do 10km/h nie je pokutované, ale vytknuté ti to policajtom môže byť. To že niekto šiel 57km/h tam kde bola 50 a dostal pokutu tak neverím že išiel 57 km/h, ale skôr 67km/h.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: ajven

na radiu Expres uz sa vyjadruju soferi, ktori museli cvakat za prekrocenie 50ky.

Je to smutne ked im namerali 57km a musel zaplatit 50eur.:bojim

Taketo Gestapo=policia :bojim Ja bych to byl hlava nehlava.

Uvidite, ze budu sliedit s tymi puskami na meranie rychlosti kade tade. Len aby skasli cloveka ze ide do +10km naviac. Chcete mi povedat, ze som cestny pirat?

Z dobrych zdrojov som mal nieco o tolerancii +-10 km/h... A bolo to davnejsie, par rokov dozadu, teraz neviem ako toje.

Problem bol ten, ze radar samotny, by mal ist podla vyrobcov kazdych 6 mesiacov na urcitu kalibraciu alebo nieco podobne. Proste laicky povedane na dostelovanie, nakolko na nom moze vznikat odchilka.

Z toho zdroja, ktory bol dopravny policajt som vedel, ze ziadne taketo kontroly policajny zbor na svojich radaroch nerobil, preto meranie nemohlo byt na radaroch starsich ako 6 mesiacov uplne na 100 percent presne. Preto mu bola priznana moznost vychylky +- 10 km/h...

Preto ak sa radarom nameralo namiesto 60 tky 69 km/h, vodica nechali ist a nezastavili ho. Bolo by to totiz mozne napadnut na sude, nakolko tie radary mali naozaj povinnu 6 mesacnu kontrolu, a ta podla neho naozaj vykonavana nebola, preto mohol radar skreslovat, a mohol vyplut nepresny udaj...

Ale bohuzial informacia je stara, a neviem ako to je teraz. Ake typi radarov su, ci sa musia davat este po 6 mesiacoch na kontrolu, ci sa kontroluju, ci ho nezastavilo auto novsie 6 mesiacov, fakt netusim, takze to berte skor ako dohad...

ta tolerancia je asi iba podla nalady radaristu.. asi pred rokom dvomi na krasnej dlhej rovnej ceste merali (mimo mesta) a odstavovali takmer kazdeho.. otec siel 92kmh a dostal blok..

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Toto bolo verejne známe, že pri prekročení do 10km/h sa netrestalo max to vyriešil pohovor. Mal by to objasniť sadzobník pokút, zatiaľ som nový nevidel.

Viem ze tolerancia je verejne znama, snazil som sa objasnit, preco tam ta tolerancia je, a napriklad v susednom rakusku neni.

Odesláno

Toto bolo verejne známe, že pri prekročení do 10km/h sa netrestalo max to vyriešil pohovor. Mal by to objasniť sadzobník pokút, zatiaľ som nový nevidel.

Viem ze tolerancia je verejne znama, snazil som sa objasnit, preco tam ta tolerancia je, a napriklad v susednom rakusku neni.

dnes na radiu Expres davali ohlasy na prekrocenie 50tky a na meranie, doprucenie od ministra Kalinaka atd.

Nakoniec Kalinak vyvracial to, ze by daval internu smernicu o tom, ze do +10km/h by sa nemalo pokutovat.

Vysvitlo, ze maju davat pokuty za od +4km/h !!!:o:o:o

Takze 54 a viac je nemozne s policajtami obhajit odchylkou meraca.

Ale Kalinak dal aj navrh policajtom, aby presli len na dohovor do +10km/h. Toto bude platit iba do marca.

Vraj, aby si Slovaci zvykali.

:nevim

Odesláno
Původně zaslal: ajven

dnes na radiu Expres davali ohlasy na prekrocenie 50tky a na meranie, doprucenie od ministra Kalinaka atd.

Nakoniec Kalinak vyvracial to, ze by daval internu smernicu o tom, ze do +10km/h by sa nemalo pokutovat.

Vysvitlo, ze maju davat pokuty za od +4km/h !!!:o:o:o

Takze 54 a viac je nemozne s policajtami obhajit odchylkou meraca.

Ale Kalinak dal aj navrh policajtom, aby presli len na dohovor do +10km/h. Toto bude platit iba do marca.

Vraj, aby si Slovaci zvykali.

:nevim

Ajven kalinak toho uz nakecal, napriklad dodnes den nezmyzli tabule 40 tky.

Dalsa vec je ta, ze to nemuze verejne prohlasit... Predstav si, ako by to vyzeralo, keby povedal ze je 10 km/h tolerancia. Ved to by sa vlastne 60 tka nezmenila, mohli by sme jazdit 60 km/h a pokuta by nam nehrozila...

Samosebou, za taketo prekroceni rychlosti ty daji \"jen\" 60 Eur.. Nepoznam cloveka (teda pokud to neni pravnik) ktory by se o ty penize sel soudit...

Takze oni spolehaji skor na nieco taketo. Samosebou, pokud te namera fabie ktora nebola X rokov na kontrole radaru, a pouziva stale ten jeden, a ty bys bil pravnik a do toho sel, tak jednodznacne si myslim, ze neni mozne, aby nekdo zaprel, ze ten radar odchilku ma...

Odesláno

Jedna vec je presnosť radaru ako certifikovaného meradla podliehajúceho pravidelnej kontrole a kalibrácii. Druhá vec je presnosť rýchlomeru v aute. Nepoznám predpis ktorý by nariaďoval kontroly presnosti tachometrov v autách. Doteraz platila tolerancia + 10 práve z tohoto dôvodu. Pochybujem že by sa to zmenilo. V praxi to bolo tak že ak namerali prekročenie do 10 tak väčšinou ani nezastavovali a už vôbec nepokutovali.

Mám taký pocit že sa z toho zníženia rýchlosti rodí hystéria. Oveľa nepríjemnejšia zmena je v možnosti zadržania VP ak nemá vodič na pokutu. Tomu hovorím svinstvo lefo defacto je vodič je trestaný za to že nenosi väčší objem peňazí.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Tomu hovorím svinstvo lefo defacto je vodič je trestaný za to že nenosi väčší objem peňazí.

Dostane papier, s ktorým môže jazdiť 15 dní mimo zahraničia. Takže až taký trest to zas nie je.

Odesláno

A navyse maju pri sebe nosit terminaly na kartu ...

V kazdem pripade jezdim stale jak sem jezdil, to mesto cca 70 km/h ...

Odesláno

Původně zaslal: pastorek

Tomu hovorím svinstvo lefo defacto je vodič je trestaný za to že nenosi väčší objem peňazí.

Dostane papier, s ktorým môže jazdiť 15 dní mimo zahraničia. Takže až taký trest to zas nie je.

...a zabije pol dňa (záleží na dĺžke rady) na DI keď si pôjde poň. Ale nie, logika je v inom. Odobratie VP je trestom v zmysle pozbavenia spôsobilosti na vedenie motorových vozidiel. V tomto prípade podmienečnom na 15 dní. To znamená že po 15 dňoch máš dva tresty za jeden priestupok a to je v rozpore s priestupkovým právom.

Odesláno

V tom ma pastorek pravdu, nad tym sem ani nerozmyslal, jak si to lidi na DI vystoji... :(

Odesláno

Ahoj na Slovensko :papa

Asi před týdnem jdu od bratra a co nevidím za koncem protihlukové zdi u silnice? Dvě švestky (po staru hluchavky či žampioni) s trojnožkou a na ní nový laser radar. Normálně jdu k nim, pozdravím a zeptám se:\"co to tady měříte?\" Oni se usmáli a řekli rychlost přece. Já se optal jak je to s tou tolerancí, policisti mi normálně sdělili, že nechávají auta jedoucí do 54,9Km/hod. ale jakmile máš 55 hned tě zastáví a řeknou jel ste 55 km/hod. Toto mi přijde férové. Jinak mě GPS a světelný tabule ve městě ukazujou 45 km za hodinu když ručička ukazuje na tachometru 50 km/hod, takže mám skoro 10 km/hod. rezervu

Spíš je problém, aby měřili, kde to je potřeba a ne na rovný silnici v průmyslový zóně, kde nevidíš živou pěší duši... TO se v Ústí aspoň teďka děje

Hodně šťastných km ujetých s 50km/hod vám všem slovačiskám přeje Kuba-punkac :super:papa

Odesláno

Mnel si na ne hned plivnout :D

Beru to jako legraci....

Jinak nesnáším buzeraci, ale když na normál otázku normálně vstřícně odpoví, nemám s nima problém, tisíckrát se mě potvrdilo, že s vlídným slovem nejdál dojdeš. A s policajty to platí obzvlášť! Kolikrát mě stavěli kvůli mé chybě a na 99% pouze domluva

Pokuty jsem za deset let co mám papíry platil 2

Jednou zajetí do zákazu vjezdu (300 kč - měšťáci Litoměřice u pennymarketu, byli důležítí jak městskej policajt jen může být) a pak nedání přednosti zprava (paní jsem měl v mrtvém úhlu 100Kč a omluva paní - nic se nestalo, jen si toho všimla hlídka co tam zrovna měřila rychlost :cool: ) To byli státní a s těma se dalo mluvit normálně. Dokonce mi to napsal jako nesprávný styl jízdy a tudíž bez ztráty bodu....

Odesláno

Jasne, proto ten smajl... :)

Jenze u nas vidim tu 50 tku zcela zbytecne. Podle EU se snazi znizovat pocet obeti, ale nepozeraji na cele mesto.

U nas v Trnave chodca neumrel ani nepametam, vsetky smertelne nehody vznikly mimo mesta, po tme, ked nejkay ciklista alebo ozraty clovek sel s dediny do dediny, anebo jel normalne a nejakej mladenec si to sil mimo mesta 130 tkou.

Proste nevidim v tom smysl. Tedka rano zenu do prace, 2 pruhova volna cesta, nikde ani noha, a ja bych mnel jit 50 tkou :( ...

Vecsina nehod smrtelnych, co se deji v mestech sou s nasledujicimi titulky.

Vodic kaminu zaspal a projel nekoho na prechodu, vodic nakladnyho auta dostal mikrospanek vjel nachodnik a nekeho zabil, vodic motoroveho vozidla vyletel na chodnik a nekoho zrazil - vodic byl pod vlivem alkoholu alebo drog, Situaci, kdy chodec vesl na vozovku a nekdo nestih dobrzdit, a ten nekdo byl normlani strizlivi vodic je minimum.

Ale co si budeme povidat, u nas v TT nastesti nemeraji, tak zatim sem spokojenej, a jazdim jak pred tym..

Odesláno

U nás to bylo to samé, když se zavedla 50, tak v UL odstranili všude 70 (jen jednu nechali do Neštěmic) a pak ty 70 postupně vraceli, samozřejmě že na těch \"nových padesátkách\" nejdříve měřili a výmluvy typu jééé tady byla přece 70 je moc nezajímaly

Teď je ustálený stav. Vesměs vrátili 70 tam kde dříve byly, vznikly i nové - jen je skoro všecko hlídaný průjezdnýma kamerama s radarem. Přijde mi někdy na mysl, že ani v Prááázee jich tolik nemaj na čtvereční kilometr :D:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...