Guest foto1977 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 ahoj mám možnost koupit víše uvedený model, r.v. 2004 a má najeto 130tis. To auto je fakt nádherné, je dovezeno z FRA. Zaráží mě jak jsou ty 307čky a hlavně s motorem 2.0HDi kritizovány. Já pežota nikdy neměl, ale myslel jsem si, že to jsou dobrá auta (z francouzů nejlepší). Teď jsem v rozpacích. Nerad bych vypláznul 180tis kč a pak toho litoval. Já teď prodávám forda mondeo v kombíku rv1998 ale benzína. Ford mě nezklamal, ale nějak si na značce nezakládám a v porovnání s Focusem mi ta 307čka přijde o dost hezčí. Jezdím dost tak cca 25tis/rok takže bych chtěl zkusit diesela. Spíš jsem slišel že HDi jsou kvalitní a bezporuchový motory narozdíl od fordích TDCI a WW-PD. No tak jsem se tady zaregistroval a ptám se vás co máte přímo ty 307 jak jste spokojeni. Všude na netu na tu 307 všichni nadávaj a pak z nich vypadne že jezdí fábií atd. a kdo ví zda vůbec v té 307 seděli. Předem díky za vaše názory. [upravil dne 30/1/09 foto1977] Citovat
Dakula475 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Čau, no mám ji, měl jsem ji a v budoucnu zkusím určitě něco jiného. Prozatím se za 307 SW budu rvát celým tělem. Nejlepší na autě je samozřejmě prosklená \"panoramatická\" střecha. Ta uchvátí každého. Záleží na jaký kousek narazíš a kdo s ním jezdil, jinak auto nevybočuje z řady jiných co se týká poruchovosti. Zkus někde \"splašit\" VIN a do jiné rubriky napsat žádost o výpis \"km\". Aby bylo jasné, zda prodejce nelže. Když do ní \"zkočíš\", tak přeji hodně šťastných kilometrů. Citovat
Guest foto1977 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 díky za příspěvek, ps co je to to FAP? p.s. ten motor 2,0HDi co tam je se dával i do 406? Nebo je pro 307 trochu jinej? Kolega má 406hdi taky 110k a je moc spokojenej. Citovat
BoneDaddy Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 FAP - je filtr pevných částic. FAP Motor je v 307 jiný než ve 406. Peugeot Citovat
Dakula475 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Víš co by mě BoneDaddy zajímalo, v čem je typ RHS proti RHZ ve 406ce jiný? Obojí je Bosh, RHS má dokonce jen 79 kW. Možná, že RHZ plní jen Euro II. Ty určitě budeš vědět. Docela mě to zajímá a pro foto1977 dobrá informace. Citovat
BoneDaddy Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Původně zaslal: Dakula475 Víš co by mě BoneDaddy zajímalo, v čem je typ RHS proti RHZ ve 406ce jiný? Obojí je Bosh, RHS má dokonce jen 79 kW. Možná, že RHZ plní jen Euro II. Ty určitě budeš vědět. Docela mě to zajímá a pro foto1977 dobrá informace. Bohužel nevím. Nafta není nic pro mě tak se o ni moc nezajímám. Vím jen že ty motory s tímto označením mají jinou spojku a setrvák. Citovat
Guest foto1977 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 ahoj všichni to koukám jak se to tu rozjelo BoneDaddy: díky za odkazy už vím co je co. RychJ-1: taky krasavec, ale zatím mám domluvenýho toho svýho, třeba se ozvu. All: jak je to se spotřebou? Četl jsem všude jak ta 307sw s 2,0Hdi 110k hrozně žere a že to ani moc nejede. A tady v té recenzi píšou opak: http://www.autohit.cz/clanek/667/peugeot_307_sw_20_hdi_110k.html asi to znáte, navíc je to test nového auta, ale stejně bych spíš chtěl slyšet vaše osobní dlouhodobé zkušenosti. Citovat
vlado-.m Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Ja by som po skusenostiach dvojliter nebral ani zadarmo a asi ani diesla.Ked rozmyslas o diesli tak 1.6 najlepsie bez Fapu, aj ked neviem ci sa robia. Pri tvojom najazde usetris na peniazoch za palivo, ktore potom mozes investovat do beznych zavad. Citovat
BoneDaddy Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Nemáš za co děkovat. Pujč si ji a projeď pokud máš možnost. Podle mě to musí jet slušně. Žádný závodník to nebude ale líná mrcha taky ne. To ti nejlíp popíšou ti co jí mají, i se spotřebou. Třeba Rych-j. Citovat
RychJ-1 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Jasan, kdyby něco, dej vědět, to inzeruji, za tím si 100% stojím, fakt je komletně OK. Já mám s tou 79kW spotřebu kolem 7l, pokud jedu na hory, Rakousku, Itálie, tak 6,5l s boxem na střeše... Citovat
jtichy Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Ahoj, mám tohle auto jen 4 měsíce, ale zatím spokojenost. Spotřebu mám kolem 7 litrů, ale jezdim hodně krátkých vzdáleností. Autíčko je to moc krásný... Citovat
Guest foto1977 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 ahoj no spotřeba okolo 7l by ještě šla. Co se týče spolehlivosti, souhlasíte s touto recenzí? http://www.tipcars.com/applications/magazin/clanek.php?id_clanek=1731&from=&emailem=ano jinak to vstřikování siemens se dělalo jen u 90k verze nebo i u 110k? tedy byl jsem z toho auta nadšenej, ale jak jsem se v tom začal pitvat na netu tak si říkám, že se snad poohlédnu jinde. Ale zase na druhou stranu když jsem kupoval ojeté mondeo tak na něj taky šlo spousta kritiky a doteď jsem spokojenej akorát už to není žádnej výkřik módy ale pořád jezdí. Citovat
Guest foto1977 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 p.s. ta dynamika je alespoň stejná jako u octávie TDI 66kW? To je jedinej diesel co jsem měl možnost řídit a ta mi přišla OK. Citovat
RychJ-1 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 hele dle mého, kritiku budeš císt na jekékoliv auto... Já osobně to auto mám rok a půl, za celou dobu jsem dělal klasický servis v 80 000km a při té příležitosti byl měněn setrvák a spojkové ložisko, setrvák byl v cudu, ten šel na garanci a spojkové ložisko jsem kupoval. Od té doby nic, až ted jsem měnil cidlo diferenciálního tlaku a cistil FAP. vyšlo mě to na 2 500Kc. Jinak leju naftu, aditiva do nafty. Nic víc nebylo třeba, auto drží a jezdí jak drak... Předtím jsem měl Megana a Bravo, taky na všechno byla jen kritika, ale já s těma autama byl docela spokojenej, jen kdyby mi to jedno neukradli.. Čím víc budeš číst, tím víc v tom budeš mít zmatek.... Když jsem kupoval 307 tak jsem necetl, nestudoval. Ale je pravda, ze jsem to kupoval od dobrého kamaráda a vím 100% jeho stav za ty tři čtyři roky co s ním jezdil on... Nikdy nebouráno, nehuntováno a nikdy s ním nebyl závažný problém, serviska a servis jen Peugeot... O to jsem tu koupi měl jednodušší... Citovat
Guest foto1977 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 RychJ-1: dík za uklidnění, jenom se zeptám ten setrvačník měnil peugeot jako výrobní vadu? Nebo to ještě bylo v záruce? A jak je to s tou spotřebou? Těch cca 7l je počítáno i s klimou nebo bez? Ptám se asi divně, ale já klimu nikdy neměl a docela se na ní těším (denní kolony v létě na jižní spojce - pražáci vědí) :-) Citovat
hnusoba Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Ja by som si radšej dvakrát rozmyslel či si kúpiť 2.0 HDi 110koní s FAP...na môj vkus nie veľmi vydarený motor. Radšej by som pohľadal 1.6 HDi... Ale to je na každého rozhodnutí. Možno natrafíš na dobrý kúsok a možno nie. Citovat
vlado-.m Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 \"Nie velmi vydareny motor\" je velmi slusne povedane....... Citovat
RychJ-1 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 No jak se to vezme...U 2,0HDI byl ten setrvak z vyroby v cudu, odchazel skoro na vsech... V zaruce auto uz nebylo, ale vzhledem k tomu co mělo auto najeto, to servis uznal jako garancni opravu.. A kdyz to bylo rozebrane, nechal jsem vyměnit spojkové ložisko to stálo těch 8 000kc. Tech 7,0 průměr, v zimě klimu nepoužívám, jen ji obcas nechám protáhnout, ale v lete jsem měl tu spotřebu také kolem 7l i s klimou... Ted s autem moc nejezdim, proto ho také prodávám, mám služební... Tak je mi to líto ho tu nechat stát na dvoře, ale na druhou stranu ho neprodám \"pod cenou\" protože vím, co s tím autem je a není...Vím jeho minulost a to se myslím docela cení...Také to není žádný dovoz. Je kupované v ČR, já jsem druhý majitel a vše, kromě ted výměny toho cidla tlaku je děláno v Peugeote... Chtěl jsem tam nechat udělt i tohle, ale technik mi tvrdil, že je to FAP, chtěl po mě 20 000kc. Tak jsem v tom nechal povrtat znémáho co má servis, FAP jsem sice vyndal a vycistil, ale byl jak nový...PAk se vyměnilo to cidlo a auto jedzdí zase jak drak... Citovat
Guest foto1977 Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Aha takže to problémové vstřikování simens dávali i do verze 110k? Já myslel, že problémy u toho 2,0HDi se týkali jen 90k verze. Doufám, že budu mít štěstí. Já to auto neprojížděl, jenom jsem se na něj byl podívat a slyšel jsem to nastartovaný. Chrochtalo to normálně a chytlo to na první otočení. Jinak na motor jsem před tím šahal a byl studenej. Já čekám do středy kdy si má známej přijet pro moje mondeo a pak to teprv projedu. Jinak ta 307 je vevnitř super velká - snad stejně jako to mondeo ale to je jiná třída. Nejvíc se mi líbí to místo nad hlavou - mám 196cm :-) p.s. jaká je tam rezerva? Normální nebo dojezdovka? p.s.2: co řazení jak je na tom po najetí cca 100tis km? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.