Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vypadá to velice jako ta druhá fotka, teda krabka a z ní trčí konektor.

Akorát já mám filtr až dole.

Každopádně ať je to co je to tak tam není nic napojený. Sem se dneska právě díval po tom jiným čidle a všiml si toho.

Ať sem pátral jak sem pátral tak žádnej ztracenej kábl nikde :nevim

Jakej by to pak mělo teoreticky vliv na chod?

Odesláno

Nemám u sebe papíry ale rok by seděl, €3 mám, tak asi WJY. Zítra mrknu.

Pokud váhu měly jenom Y, a moje bylo Z, tak co by tam jen tak dělala? :) Pravda že auto bylo napadený kutilem domácím.

[upravil dne 18/2/2009 Fusion]

Odesláno

Do tretice všetko najlepšie takže idem opraviť svoje dve predchádzajúce mylné tvrdenia :mad: Žiadna 206ka 1.9D by nemala mať prietokomer pri WJY motori. Majú ju len Partner FullMUX, 306 a Expert :super

Odesláno

Ještě se zeptám jestli někdo náhodou neví zhurba odkud má jít vedení k té váze?

A teoreticky proč by ji někdo odpojoval?

[upravil dne 19/2/2009 Fusion]

Odesláno

Jojo to je přesně ono.

Našel sem dva ustřižený dráty ale netuším k čemu sou. Bývají ty dráty popsaný číslama, že by někdo vyčetl ze schématu od čeho sou?

A jaktože to auto nemá problémy s otáčkama apod. když ta váha nefunguje? :myslim

• O 4 roky později...
Odesláno

Zdravím

Som tiež majiteľom motora 1,9D dw8b kde mám aj ja váhu vzduchu... Okrem toho mám v inom aute tiež 1,9D ale motor DW8 ktorý žiadnu váhu nemá...

Čítal som na nete veľa ale po pravde som sa nedozvedel akú konkrétnu úlohu pri tomto motore hrá váha vzduchu + ten snímač na tom prvom v streku. Viem že je tam viac elektroniky, ale čerpadlo lucas mi príde že je stále rotačné, musí sa presne nastaviť rozvod a podobne....

ďakujem za vysvetlenie aj sa nájde niekto aký parameter váha vzduchu ovplyvňuje.... Totiž na diagnostike mi vyhadzuje poruchu váhy ale auto jazdí normálne - spotreba je cca 5L, výkon skôr lepší priemer v porovnaní s ostatnými 1,9D ktoré som jazdil....

Odesláno

Pokial viem, tak motory DW8; DW8B boli vyvinute koli sprisnenym limitom na znecistovanie ovzdusia. Oproti starsim 1,9-tkam maju EGR (oba) a DW8B ma aj elektronicku regulaciu oakmihu vstteku paliva.

Takze motor DW8B ma preto ECU a aj o par simacov viac ako motor DW8, ktory ma okamih vstreku riadeny mechanicky.

Oba maju mechanicke cerpadlo.

Staci takto?

Odesláno

Čo by ma zaujímalo ako konkrétne riadi ECU toto mechanické čerpadlo, aké parametre mení. Čo pri tomto konkrétnom motore ovplyvňuje napríklad váha vzduchu.... Asi to bude iné ako na modernom HDI motore....

Uvedené info nemám a vŕta mi hlavou či vôbec sa mám púšťať do výmeny váhy vzduchu ktorú mi diagnostika označila ako chybnú... Na jazde nič nepoznám, spotreba sa mi zdá byť v norme.... nemám to od koho požičať a cena novej je dosť vysoká. Experiment s čistením tiež nepovažujem za najlepší nápad.... Totiž diagnostika ukazovala že vstupná teplota vzduchu je konštantne -40 a žiaden tlak vzduchu....

nechápem čo konkrétne ECU pri tomto starom type motora a čerpadla zmení ak zistí že je iná teplota nasávaného vzduchu a pod....

[upravil dne 20/11/13 10:43 od robo27]

Odesláno

Podla toho co viem, tak riadi okamih vstreku nafty. Cize je to podobnost s \"predzapalom\" u starych benzinakov.

Ako vstupne parametre sa u tohto motora okrem vahy vzduchu (teplota vzduchy a prietok vzduchu) beru aj otacky motora, poloha plynoveho pedala, nadmorska vyska (tlak vzduchu), teplota motora.

Pred par rokmi sa mi raz stalo, ze mi zrejme zblbol niktory zo snimacov a na palubovke sa rozsvietila kontrloka diagnostiky motora. Motor zacal klepotat ako stary traktor. Nemohol som zastat okamzite, presiel som asi 500 m, ale na zmene vykonu som nic dramaticke nezbadal a ani to nedymilo. Motor som potom vypol a po dalsom nastartovani bolo vsetko OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...