Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Chtěl jsem před chvílí jet autem,přijdu k autu a pod autem kaluž oleje.Motor je suchej a vypadalo to,že to kapalo pod převodovkou.Do servisu se dostanu až zítra.Nenapadá někoho co je příčinou?Předem všem díky Citovat
Midloch Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Jestli je to převodový nebo motorový olej bys měl poznat podle pachu (převodový páchne mnohem hůř - čichni k měrce motorového oleje pro srovnání). Pokud je to převodový tak bez toho aby jsi vlezl pod auto únik nezjistíš. Mohou protékat gufera kolem poloos, kolem napouštěcích nebo vypouštěcích šroubů. Horší případ může být únik guferem kolem hnací hřídele nebo utěsněním skříně převodovky. Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Mrknu na to kolem poledne.Jestli to pomůže,vyteklo to přes noc.Asi nevíš na kolik tak vyjde servis,že? Citovat
Midloch Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Těžko říct, tipoval bych na gufera poloosy, což může být cca 200-500,-/ks + cca 2 hod. práce (neznám normu). Pokud kolem vypoštěcích šroubů tak to bude skoro za pusu a v případě netěsné skříně nebo gufera kolem hnací hřídele, tak tam už musí převodovka ven, materiál za pár stovek ale té práce.... Neměnili ti teď spojku, nebo neměl jsi převodovku venku? [upravil dne 26/1/09 Midloch] Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Právě spojka je původní a převodovka venku nebyla.Po své ose jet do servisu je blbost,že?? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 najpr si pozri, ktory to je olej. Pokud vytekl olej s prevodovky, tak bych po svi osi urcite nejel, a neriskoval bych zniceni prevodovky. Pokud ujel olej s motoru, dolil bych a dojel (pokud by to brutalne neteklo) Na ty gufera na poloose bych se nedaval. Oni kdyz prdnou, tak tade zacne nepatrne slzit, a je to trocha od oleje, sem tam kapicka. Pochybuju ze by se znicili tak, ze by tade vytekla za noc kaluz pod auto... To co to je by sm zistil sam, nadvihni auto, dej si stare obleceni a mrkni pod neho, musis videt odkud olej tekl, a aspom budes vedet na co se pripravit. Popripade to nafot, a hod sem ... Citovat
Midloch Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Záleží kolik toho vyteklo, což pokud teče kolem gufer nejde usoudit podle kaluže pod autem. Pokud máš jistotu že vyteklo cca 1-2 dl, můžeš dojet po vlastní ose. Nebylo by na škodu dolít olej do převodovky (pokud se skutečně bavíme o převodovém oleji), což obsahuje vyšroubovat nalévací a kontrolní otvor na boku převodovky a dolít olej podle specifikace (75W-80?). Viz např. zde: Olej stojí cca 250,-/l. Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Já mám pocit,že vyteklo daleko víc.On pod autem dokonce tekl.Díval jsem se přes oběd a je to mokré vzadu kolem táhel na převodovce.Foto bohužel nedám,protože není moc času přes poledne.A je to převodovej.Spojení převodovky s motorem je suché.Omlouvám se za neodbornost,ale v tomto se moc nevyznám:mad: Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Myslíš,že přez noc uteče tolik oleje guferem?O víkendu jswem jel 250 km a bez problému a dnes... Citovat
Midloch Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Že by to teklo kolem táhel převodovky když auto stojí je divné, protože tak vysoko hladina oleje asi nedosahuje. Jinak ucpávky kolem táhel se dají vyměnit celkem snadno. Ono pokud by to teklo hodně kolem poloos, tak by to rozházelo olej rotací poloosy všude kolem, takže to může být.... Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Ono to bylo v těch místech pod autem jakoby pod poloosou.Zítra to zavezu do servisu a snad to bude O.K. jinak mě jeb..e .Zatím díky všem za rady Citovat
vix Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Olej v motoru je - ano/ne - množství ? >> Měrka na olej se do motoru nedává pro parádu. A kontrolní šroub na převodovce už tuplem ne << Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Ted to nezkotroluju.Přes pauzu nemám moc času na zvedání auta-bohužel jinak bych na to mrknul.Bude to z převodovky,vsadil bych boty. Citovat
BV406 Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: Hanzz Myslíš,že přez noc uteče tolik oleje guferem?O víkendu jswem jel 250 km a bez problému a dnes... jj, mi taky z niceho nic na partnerovi zacal kapat olej z prevodovky vymackanym guferem a to jsi normalne videl, jak to kape a pod autem kaluz jak svina... Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Doufám,že to bude tak snadné..Navštívím servis a dám vědět Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Ako VIX psal, pozeral si se vubec na stavu oleja v motoru ? To je zaklad, mas pod minimem alebo si normalne v merke ? Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 Pánové,jak laicky poznám naftu od oleje???Vzpoměl jsem si,že přede mnou 2 týdny stál na tom místě soused s dodávkou.Zní to dost amatérsky ,ale opravdu nevím Citovat
El-Chio Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Podla cuchu, a je menej husta. A nie je az tak mastna. Ale ak tam stal pred dvoma tyzdnami tak sice by tam flak bol, ale uz by to nebolo mokre.... Citovat
Hanzz Odesláno 26. leden 2009 Autor Odesláno 26. leden 2009 On to auto vytáhl ted o víkendu.Mrknu pak na zem jestli tam jsou stopy po vyjetí z oleje nebo ne.Jde to cítit celkem siroko kolem auti Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.