jarajarda Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Zátah je znatelně cítit od cca 1500-1600 ot/min a kolikrát se mi stane, že na 3200 mi to začne dost znatelně vadnout (a opravdu se to pozná..), kde je chyba? Jinak u motoru je P-Box od Peugeotu, který má snižovat hranici největšího točivého momentu a přidat cca 15 PS. Děkuji za pomoc. [upravil dne 19/1/09 jarajarda] [upravil dne 29/1/09 jarajarda] Citovat
Volfino Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Zdar! No jestli na něco přijdete sem s tim. Já mám 2,2 HDI bez uprav. Čekal bych víc, netahne ve vyšších otáčkách už od začátku...bádám,bádám nic jsem nevybádal, zatim, nevzávám se snadno:-) U mě to není tak znatelné(ten pokles), možná proto že je seriová, jede supr ale nad 3 už nechce....dotlačim jí dál,ale pedál na podlaze a ne a ne a ne leze jako děda:-) Něco s turbem? Nemám představu jak je turbo regulovaný. Ale nějak musí když to dokážou o tolik čipnout...nebo někde utíká tlak?...vstřiky...váha...EGR nezavírá ...Fakt nevim čim by to mohlo být a kde začít ..(kontrolovat,opravovat,vyměnovat) Snad někdo poradí:-) Citovat
MirasCC Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Nebude to jen tím kontrastem s Myší v buši? Je to nafta, co bys chtěl, aby to mělo zátah do šesti tisíc? To sis měl pořídt Peugeotí benzínovou atmosféru, ty přesně takovou charakteristiku maj Citovat
MatrixChose Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Nevím jak u 2.2 ale 2.0 prostě skončil u 3500 a pak už to je o ničem. Je to prostě nafta Citovat
agresssor Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Původně zaslal: MatrixChose Nevím jak u 2.2 ale 2.0 prostě skončil u 3500 a pak už to je o ničem. Je to prostě nafta u 1.9 td to taky konci ve 3500 Citovat
punkac Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 taky myslím, že za tím bude myšuvbuschi.... nemám HDi a můj traktůrek táhne tak do 3200-3500 a pak už musím posečkat Jo 406 taky nemá tak dlouhou hand granáte break (to až se Ti bude zdát krátká ) Ne vážně micina je pěkná a tak trošku taková ta správná řidičská závist po schlédnutí topiku, kde si s ní hezky hraješ, byla Citovat
Volfino Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 U mě je samozřejmě možné, že honím duchy...6tis ani nesním. Za prvé by asi písty zvolily jinou cestu než je vhodné a kdyby ne tak na 5ku bych jel při 6t asi 300.... Ne,tolik po tom vážně nechci,jen jsem koukal na nějaké křivky a vrchol výkonu by měl mít ve 4t, a myslim že za určitých okolností jako že tam sedim jenom já a vezu jednu tašku by mohl chtít i kousek za...samozřejmě jen hypoteticky. Experimenty často neprovádím. (a jsem si vědom vztahu rychlost, odpor, potřebný výkon)...pro mou představu by mi třeba kdo má 2,2HDI bez chipu mohl napsat jak mu cca jede když je v cajku...třeba přes soukr zprávy..:-) ) Dík [upravil dne 19/1/09 Volfino] Citovat
Volfino Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 No asi jsem to nepochopil uplně přesně napoprvé:-) Nevadí obsahu posledního mého textu to nevadí Citovat
jaras Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Zkoušel jsem to na dálnici na čtyřku a vytočil jsem to na 4200 a dál to nešlo.Nevím jestli to má omezovač.Jel jsem asi 165,na pětku jsem to nezkoušel abych nepřišel o papíry.Nemám žádný chip. Citovat
Libor T16 Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 já mám teda čipnuto a táhne to az k červeným jak blázen - až se tomu sám divím , že v těch vysokých to pořád jde a s pořádnou razancí , když natankuju naftu v německu - v-power diesel tak když to ve 150 zašlápnu tak to do 230 bez zaváhání dorazí se silným tahem opravdu mnohem rychleji než moje bývalá V6 a opravdu se stím dá na pětku z 60 kmh perfektně zrychlovat. Když se svezu s passatem TDI PD 130 ps načipovaný na 160 ps tak se mi zdá , že je podle peugeota mrtvola. ale všechny čípky nejsou stejný , některý jen kouří a nefungují ve velkém rozsahu otáček. Když to ještě byla série tak ve spodních otáčkách to nefungovalo a ve vyšších - nad 3500 už to zase ztrácelo dech koldas a biff by Vám řekli , jak mi to jede , oni jako nezaujatí by to mohli lépe posoudit Citovat
pp205 Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Původně zaslal: Libor T16 já mám teda čipnuto a táhne to az k červeným jak blázen - až se tomu sám divím , že v těch vysokých to pořád jde a s pořádnou razancí , když natankuju naftu v německu - v-power diesel tak když to ve 150 zašlápnu tak to do 230 bez zaváhání dorazí se silným tahem opravdu mnohem rychleji než moje bývalá V6 a opravdu se stím dá na pětku z 60 kmh perfektně zrychlovat. Když se svezu s passatem TDI PD 130 ps načipovaný na 160 ps tak se mi zdá , že je podle peugeota mrtvola. ale všechny čípky nejsou stejný , některý jen kouří a nefungují ve velkém rozsahu otáček. Když to ještě byla série tak ve spodních otáčkách to nefungovalo a ve vyšších - nad 3500 už to zase ztrácelo dech koldas a biff by Vám řekli , jak mi to jede , oni jako nezaujatí by to mohli lépe posoudit no vetsina upravcu dela ze od cca 4-4,5tis ubiraji aby se motor nekurvil ... Citovat
KUBBACHER Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Připojuji se k Liborovi, mě to táhné pěkně hodně nad 3500ot./min.,(můj subjektívní pocit) pokud vám to netáhne, tak se nenechte ukolébat, že je to normální:bojim:bojim [upravil dne 20/1/09 KUBBACHER] Citovat
Přema Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Já sice nemám 2,2 HDi ale mě to táhne moc pěkně do 4000 i 4500 není problém........určitě je někde chyba i moje bývalka a to nebyla 16V taky pěkně táhla....... Citovat
jarajarda Odesláno 20. leden 2009 Autor Odesláno 20. leden 2009 Původně zaslal: Přema Já sice nemám 2,2 HDi ale mě to táhne moc pěkně do 4000 i 4500 není problém........určitě je někde chyba i moje bývalka a to nebyla 16V taky pěkně táhla....... Že jo.. No ta Tvoje vůbec tahala pěkně Citovat
jarajarda Odesláno 20. leden 2009 Autor Odesláno 20. leden 2009 Původně zaslal: Libor T16 já mám teda čipnuto a táhne to az k červeným jak blázen - až se tomu sám divím , že v těch vysokých to pořád jde a s pořádnou razancí , když natankuju naftu v německu - v-power diesel tak když to ve 150 zašlápnu tak to do 230 bez zaváhání dorazí se silným tahem opravdu mnohem rychleji než moje bývalá V6 a opravdu se stím dá na pětku z 60 kmh perfektně zrychlovat. Když se svezu s passatem TDI PD 130 ps načipovaný na 160 ps tak se mi zdá , že je podle peugeota mrtvola. ale všechny čípky nejsou stejný , některý jen kouří a nefungují ve velkém rozsahu otáček. Když to ještě byla série tak ve spodních otáčkách to nefungovalo a ve vyšších - nad 3500 už to zase ztrácelo dech koldas a biff by Vám řekli , jak mi to jede , oni jako nezaujatí by to mohli lépe posoudit A kdo Ti to chipoval? Citovat
Libor T16 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 takový dost známý borec v Brně - Slatině , nevím jak se jmenuje ,ale je dost profláklej , určitě ho tady někdo zná , kontakt na něj mám , posílám tam často lidi a jsou velice spokojení Citovat
bobo7 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Je asi pravda,že je tam omezovač,protože mechanik z peugeotu řikal že mohu 3 a 4 klidně roztáhnout na plný plyn ,že se nic nestane. Citovat
Volfino Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Původně zaslal: KUBBACHER Připojuji se k Liborovi, mě to táhné pěkně hodně nad 3500ot./min.,(můj subjektívní pocit) pokud vám to netáhne, tak se nenechte ukolébat, že je to normální:bojim:bojim [upravil dne 20/1/09 KUBBACHER] Nojo, ukolébat se nenechám, nedá mi to...ale kde začít? čim by to mohlo bejt? Citovat
Medvěd Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Mám podobný problém na mé 2,0 HDI 81 kW a už jsem si zvykl (nejdřív jsem to i měl zájem řešit, ale po té, kdy u toho x mechošů s diagnostikou jen kroutilo hlavou a provedlo několik neplatných pokusů jsem boj o plný výkon vzdal - těch 150 - 160 km/h, které můj kombík bez problémů zvládne je vlastně i docela rozumnej limit) Citovat
jarajarda Odesláno 21. leden 2009 Autor Odesláno 21. leden 2009 Původně zaslal: Medvěd Mám podobný problém na mé 2,0 HDI 81 kW a už jsem si zvykl (nejdřív jsem to i měl zájem řešit, ale po té, kdy u toho x mechošů s diagnostikou jen kroutilo hlavou a provedlo několik neplatných pokusů jsem boj o plný výkon vzdal - těch 150 - 160 km/h, které můj kombík bez problémů zvládne je vlastně i docela rozumnej limit) Zkoušeli tu váhu vzduchu? Volal jsem kamarádovi do Peugeota, tak doufám že se tam na to do konce týdne podívají.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.