Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Světla pro denní svícení: typy světel, integrace do obrysovek

Recommended Posts

Odesláno

Tak ona by mi ta mensi svitivost asi nevadila, protoze to maji byt obrysovky a ty nemaji svitit moc a i ve srovnani s tema bludickama, co tam byly origo, to asi bude lepsi i s tema mene svitivyma psakama lepsi, co myslis?

Odesláno

no o té svítivosti máš v podstatě pravdu, mě stačí když bude ten LED pásek svítit dost na to, aby to v té masce bylo znát. já prostě objednal a na zkoušení jsem neměl prostor. tyhle jsou 3,5W a co jsem viděl ty tenší tak ty jsou 3W, každopádně si myslím, že ani ten bys tam dírou od žárovky nedostal. ten silikon ve kterým to je zalitý z toho prostě uděla poměrně houževnatýho hada a s tím se moc hýbat nedá. jak říkám, spravili to ve finále dvě díry straně lampy, jednou jsem to tam nastrkal a na druhým konci jsem tomu pomohl do správný pozice. zalil silikonovým lepidlem všechny díry, dráty rovnou do konektoru, zalepil a fertig.

Odesláno

JJ, uvidim, kdyz to tam nedostanu tou dirou na zarovku, tak to udelam jako Ty.

Hod tedy kdyztak pak jeste par fotos, i treba tech zalitych der a tak, diky :)

Odesláno

Tak chvíli jsem tu nebyl a už tu je takových příspěvků.

Tak postupně.

Jasně že jsem se spletl, obrysová světla a ne mlhovky,

Mě se rozsvítí světla automaticky když zapnu stěrače, bez ohledu na to zda venku svíti světlo a nebo ne. Čidlo pak rozsvěcí jenom přístrojovku.

Koupil jsme diodové pásky kde jsou diody zalité v čirém silikonu a ten hnědý pásek skoro není vidět.

Ty obrysovky by určitě šli nějak rozdělat než kutat díry.

Odesláno

s tím rozebíráním obrysovek to vidím bledě, je to slepené asi ze třech plast.dílů, vnější průhledný, vnitřní rozptylový a zadní šedý. jakýkoli pokusy o rozlepení skončí špatně :nevim

taky jsem se snažil najít skulinu, ale nakonec jsem usoudil že snesitelná díra vypálená pájkou je rychlejší a efektivnější, zalepit to jde vždycky...

Odesláno

Proto bych to rád zkusil napřed na nějaké staré třeba rozité. Kdyby někdo měl vrak.

Odesláno

Kuci Markuson ma pravdu, rozlepit to fakt nejde. U tech mych prvnich pokusu jsem taky vyrezaval diru jemnou pilkou, ale utesnit to pak je taky problem, takze se precejen posnazim dostat tam ten pasek tou dirou na zarovicku a nebo prinejhorsim, jak psal Markuson, nejakou tu malou dirku udelat a pak ji zalejt silikonem. :)

Odesláno

no nápadů bude asi spousta, ale vzhledem k tvaru obrysovky se žádnej esteticky rovnej řez asi nepovede a jak jsem se už zmínil dřív tak cokoli půjde skrz, tak může narazit na to rozptylové plexi uvnitř.

Sám jsem tu lampu držel asi půl hodiny v ruce a přemýšlel jak se do toho dostat tím co sem měl po ruce :bacha:D nakonec vyhrála pájka, bylo ta za pár vteřin... :super

Odesláno

Zdravím, taky nad tím spekuluji a líbilo by se mi mít denní v obrysovkách. Nelíbí se mi ty různé přídavné, takhle by to vypadalo jako origo od výrobce. Já zkusil koupit zatím jen žárovičky viz. foto. tak uvidím, až dorazí, jinak na to asi kašlu, nejsem tak odvážnej a hlavně šikovnej, abych se sám pustil do úprav a zásahů v takové míře jak se tu zmiňujete. Při mém štěstí bych nakonec byl bez světel úplně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...