pavel104 Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Zdravím . Mám otázku. Je normální, že po nastartování při -4°C žhaviče jedou ještě 3 minuty? Včera jsem dával nové, protože fungoval jen jeden. Ale řeknu vám že žádná velká změna nenastala. Dnes ráno jsem jsem to startoval na pětkrát. Už to žhaví 100%, venku 2° pod nulou, v nádrži nafta od shellky a starty hrozné. No a napojil jsem na žhaviče voltmetr a šťáva tam šla ještě 3 minuty po nastartování. :myslim Připadá mě to strašně dlouho. Ten propojovací kábl na žhavičích, byl taky skoro žhavý. Citovat
pavel104 Odesláno 15. leden 2009 Autor Odesláno 15. leden 2009 A ještě, když to startuju chladné tak pořád vyskakuje startér. točí asi 2-5 sekund a vyskočí. Jak se motor zahřeje, tak to nedělá. Že by pomalu odcházela cívka? [upravil dne 15.1.2009 pavel104] Citovat
Xantik Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 K tomu žhavení viz odkaz jak tam dal AnotherOne, je to přesně tak, akorát ty časy jsou dost informativní i při -4°C i při -16°C to dožhavuje furt stejně a podle tabulky by nemělo, je tam spíš důležitá teplota chladící kapaliny jak přesáhne těch 20°C tak to vypne. Nebo pokud otáčky převýšší 2000 také, pokud když chladička nemá těch 20°C otáčky padnou zase to sepne, je to kvůli lepším emisím v nízkých otáčkách. Napíchl jsem si na to multimetr také a měřil a měřil a měřil.... Citovat
pavel104 Odesláno 15. leden 2009 Autor Odesláno 15. leden 2009 S tím starterem nemá nikdo podobnou zkušenost ??? On zabere pokaždé, ale u chladného motoru hned jak to má snahu chytnout tak vyskočí a točí se naprázdno. Tím pádem to nechytne a musím zkoušet znovu. někdy 5x někdy 10x. Zajímavé že u zahřátého motoru to neudělá. Citovat
pastorek Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Původně zaslal: pavel104 S tím starterem nemá nikdo podobnou zkušenost ??? On zabere pokaždé, ale u chladného motoru hned jak to má snahu chytnout tak vyskočí a točí se naprázdno. Tím pádem to nechytne a musím zkoušet znovu. někdy 5x někdy 10x. Zajímavé že u zahřátého motoru to neudělá. To môže mať príčinu v špinavej alebo opotrebenej voľnobežke pastorku štartéra. Chcelo by to vymontovať, skontrolovať a buď len vyčistiť alebo vymeniť voľnobezku. Citovat
pavel104 Odesláno 15. leden 2009 Autor Odesláno 15. leden 2009 Já taky myslím že pokud ho nevydělám, tak asi nic nezjistím. Citovat
Volfino Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Nechci chytračit páč tomu moc nerozumim. Ale taky bych šel po startéru už jsem tu na foru četl od pár lidí že repasovali startér a je to lepší. U mého auta jsem se technika ptal,startuje to jakoby se tomu nechtělo a říkal že to zní jakoby na to starttér neměl sílu, v mém případě tedy snad slabá baterie nebo by chtěl repasnout startér. Zdar! Citovat
pastorek Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 Původně zaslal: Volfino Nechci chytračit páč tomu moc nerozumim. Ale taky bych šel po startéru už jsem tu na foru četl od pár lidí že repasovali startér a je to lepší. U mého auta jsem se technika ptal,startuje to jakoby se tomu nechtělo a říkal že to zní jakoby na to starttér neměl sílu, v mém případě tedy snad slabá baterie nebo by chtěl repasnout startér. Zdar! Zistíš to jednoduchým premeraním štartovacieho napätia. Počas štartovania meraj napätie na svorkách baterky. Pri dobrej baterke by napätie nemalo klesnúť pod 10V. Ak klesne, je problém v baterke. Ak neklesne tak pozri štartér. Najčastejšie býva problém v uhlíkoch ale je poznať i suché púzdra uloženia rotora. Citovat
vsmety Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 mel sem ten samej problem v tech mrazech,taky novy svyčky,baterka,a starter začal vyskakovat jak řikaš ty,daly mi novej pastorek a je to dobry Citovat
qmysak Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 nevím jak staré sou žhaviče protože mám auto 4 měsíce ale zatím mě to žhavý do 2 sekund at je jak chce Citovat
El-Chio Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Původně zaslal: qmysak nevím jak staré sou žhaviče protože mám auto 4 měsíce ale zatím mě to žhavý do 2 sekund at je jak chce Tak asi si este nestartoval auto pri - 20°C. Ver tomu, ze by zasvietili na dlhsie ako 2 sek. Ale potom jednotka ktora zhavenie zebezpecuje ma zlu informaciu o teplote motora.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.