Keml Odesláno 9. květen 2004 Odesláno 9. květen 2004 Prosím poraďte,mám vzadu na 406 bubny a můžu koupit zadní nápravu s kotoučema a chtel bych to prohodit. Máte někdo s takovou přestavbou skušenost , popř jaké jsou rozdíly? Díky za rady. Citovat
čakom Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Je to sice starý tema ale dělal to už někdo? Citovat
VIP3R Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: čakom Je to sice starý tema ale dělal to už někdo? Už jsem tu někde o tom četl, prý to jde a celkem jednoduše - stačí přehodit zadní nápravu a seřídit brzdný účinek. Ale nějak teď zrovna nemůžu najít thread o tom... Výměna paken nepomohla k lepšímu účinku brzd nebo proč chceš kotouče? Citovat
čakom Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: VIP3R Původně zaslal: čakom Je to sice starý tema ale dělal to už někdo? Už jsem tu někde o tom četl, prý to jde a celkem jednoduše - stačí přehodit zadní nápravu a seřídit brzdný účinek. Ale nějak teď zrovna nemůžu najít thread o tom... Výměna paken nepomohla k lepšímu účinku brzd nebo proč chceš kotouče? Jo pomohla brzdí to dobře. Jsem neměl co dělat tak jsem prolízal forum a narazil na toto téma. Jen mě zajimalo jestli to jde a jestli s tím má někdo zkušenosti. V blízké době to určitě neplanuju. Citovat
švejk Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 tak prave kupuju komplet napravu s kotoucema, za 14 dnu o vikendu to planuju nasadit na auto, takze se pokusim udelat fotoreportaz i s popisem ale velmi pravdepodobne celou napravu potrebovat nebudes.. Citovat
čakom Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: švejk tak prave kupuju komplet napravu s kotoucema, za 14 dnu o vikendu to planuju nasadit na auto, takze se pokusim udelat fotoreportaz i s popisem ale velmi pravdepodobne celou napravu potrebovat nebudes.. Tak pak hoď nejaký foto a popis co se musí vyměnit. Citovat
Dave_k Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Mám za to že to dělal Petr406red \"Benny\" na jeho teď už bejvalý tuningový 406. Citovat
čakom Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: Dave_k Mám za to že to dělal Petr406red \"Benny\" na jeho teď už bejvalý tuningový 406. Teď jsem se koukl na jeho fotky a opravdu ze začátku tam měl bubny a pak kotouče. Citovat
švejk Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 ani me moc neprekvapilo, ze ty napravy jsou stejny... jediny v cem se bubnova naprava lisi od ty kotoucovy je pouze koncova cast, tzn. toto: potom taky samozrejme koupit toto: a cela naprava v celku vypada takhle: pro porovnani s bubnovou, ktera vypada takto: ....nakonec bych chtel jeste rict, ze je velmi dobry napad koupit brzdovou trubicku vedouci prave od te koncove casti k hadicce (krome toho, ze se lisi tvarem je take vysoka pravdepodobnost, ze sundat bez poskozeni nepujde) Pokud byste se do neceho podobnyho pustili a nevedeli si s necim rady, napiste ..rad pomuzu Citovat
VIP3R Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Mám teď možnost koupit za velice lákavou cenu zadní nápravu s kotoučema - bohužel přes rok ležela ve stodole. Na co bych si měl dávat pozor, aby nebyly třeba brzdy v háji atd.? A jak dlouho trvala výměna - je potřeba nějaké extra nářadí? Případně je potřeba seřizovat brzdový účinek? Dík moc Citovat
švejk Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 no, pokud budes chtit vymenit pouze a jenom ty koncovy casti (ty na kterych skutecne zalezi), tak to mas za den hotovy i v tom pripade, ze ti nepujdou povolit brzdovy trubky. Samotny dil drzi na dvou sroubech k napravnici a tusim ze jednim sroubem k ramenu. +odpojit rucni brzdu samozrejme Doporuceny postup kdyz ti nepujde povolit brzdova trubka: 1) prostrikat WD40 (pokud nemas WD40, petrolej je na to taky super) a nechat pusobit 2) pokud stale nepujde, stipackama odstrihnout trubku a pomoci ockovyho klice povolit hrubou silou - tu trubku, ktera vede od bubnu uz stejnak potrebovat nebudes (trubka, ktera vede ke trmenu je jinak tvarovana nez ta co vede do bubnu) pokud nemas v aute abs, tak asi bude problem s cancourem, co od nej vede. Nevim jestli ho nekde na ty naprave omotavat bude dobrej napad. V tom pripade by bylo mozna lepsi dat tam tu napravu kde ty kotouce byly. V tomhle pripade bys musel vyndat celou napravnici sakum prask (celkem 6x sroub drzici rameno, 4x sroub drzici napravnici) a extra lahudka povolovani brzdovych trubek, ktere vedou do toho rozbocovace co meni brzdny ucinek. Me osobne se nechtelo povolovat trubky co vedou dopredu, takze jsem ho tam nechal a odsrouboval ten rozbocovac od napravnice (2x sroub) + odsrouboval trubky vedouci od rozbocovace. pokud by ses nesetkal se zavaznejsim problemem v tomhle pripade a nechtelo by se ti napravu odrezovat, natirat apod (jako jsem to delal ja), tak bych to videl tak na vikend prace. co se serizovani brzdneho ucinku tyce, casti ktere se o nej staraji, s tema pravdepodobne hybat nebudes (asi) - tzn. rozbocovac, podelna tycka stabilizatoru, takze se asi serizovat znova nebude muset... ale stejne bych si radsi zajel do servisu at to tam udelaj (ja to tak udelam). specialni naradi? krome pomerne velke hvezdice (4x sroub napravnice) ani ne.. akorat se musi pocitat s tim, ze jsou tam pouzity srouby relativne divnych rozmeru (18,21). Mozna by se hodil klic na brzdove trubky (vypada jako stranovy, ale ma vetsi objimku a je takovy \'ockoidni\'), ja ho nemel ergo povolovani trubek byl skutecne zazitek jestli to stalo za to? nevim... auto mam jeste porad v garazi ve vzduchu a ceka az tam dam zpatky brzdovy potrubi a koupim srouby na tycky ktery jsem kupoval novy, vymenim brzdovku a odvzdusnim Citovat
OK406 Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Tak dej vědět, jak si spokojený s výměnou. Ty máš zátěžový regulační ventil (LSPV)? Jinak pochvala pro tebe;) [upravil dne 13/5/08 OK406] Citovat
švejk Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 mam, bohuzel ...s tim kdyz se neco stane, tak jsou s tim akorat problemy. Kamosovi odesel a tak mu vesele nebrzdila zadni naprava (Renault 19) Citovat
Guest servisman Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 já jej tam nemám,ale pokud se o něj postaráš,prostříkneš aby chodil tak není o co se bát, Citovat
VIP3R Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 2 švejk: Díky moc. Mám teda ještě pár dotazů (asi trochu hloupých, ale v zadní nápravě jsem se zatím moc nekuchal): 1. Vepředu mám jen ty menší kotouče (na 14\" kola) - nemohl by pak být problém s tím, že zadek by brzdil víc než předek? 2. ABS nemám, ale v tom by problém být snad neměl... 3. Jak je to s lanovody na ruční brzdu? musí se vyměnit nebo je to stejné (předpokládám že ne)? 4. Jak už jsem se ptal předtím, nemohl by být nějaký zádrhel v tom, že se ta náprava válí přes rok ve stodole - případně na co si dát pozor a co vyměnit? ty brzdové trubky asi určitě, ale co dál? Moje náprava celkem vrže, tak bych možná tuhle trošku zrepasoval, když už se do toho budu pouštět... 5. Mimochodem dají se nasadit 14\" kola (mám je na zimu) na zadní kotoučovou nápravu? Předpokládám, že asi ne... Citovat
švejk Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 1) nemyslim si... vzadu jsou ty kotouce urcite mensi nez vepredu (kazdopadne aby ten pomer byl \"akorat\" by ses musel poradit s nekym jinym, nejlepe nekym kdo dela v servisu) 2) pokud abs nemas, rekl bych ze s tim problem nebude, akorat potom budes muset asi pridelat vedeni s abs cidlem k napravnici aby se nikde nepletli a pripadne neznicili kdyby sis tam chtel abs casem dodelat 3) lanovody rucni brzdy jsou stejne 4) zadrhel asi bude v tom, ze vsechny gumy na ty stodolovy naprave budou v haji, naprava zrezla ale jinak nejaky jiny funkcni problem by v tom byt nemel. Jediny na co by sis mel \"dat\" pozor je, jestli ty kotouce nejsou zvlnene (ja to nepoznam a ani nevim jestli pouhym okem to lze) jak jsou siroke samotne kotouce (min sirka je udavana 8mm). Brzdove trubky se menit nemusi (navic jsou drahy jako krava). Pokud se ti podari usetrit od zniceni z ty kotoucovy napravy (na kazde strane tu koncovou do trmene), tak za brzdovy trubky muzes usetrit. Pokud ti naprava pouze vrze (neboucha) jsou to velmi pravdepodobne gumy na tlumici, pripadne nad a pod pruzinou. V tom pripade staci promaznout budto olejem, nebo vazelinou. Meli by prestat. Kdyz uz ale budes mit auto nahore, tak se podivej na tycku zaveseni kol (jeden konec pridelan k napravnici, na druhe strane kloub a drzi drzak se spojkou -> brzdova hadice - brzdova trubka). Kdyz si vypodlozis napravu, trosku prizvednes a zkusis s tou tyckou zahybat, nemela by se v upevneni k napravnici ani hnout (zpusobuje bouchani na zadni naprave pri prujezdu dirou). 5) pokud budou mit spravnou roztec (jakoze budou), tak nevidim duvod proc ne snad jsem ti s tim aspon trosku pomoh Citovat
čakom Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Tak co jsem tak koukal v serviceboxu tak 1,8 má průměr předních kotoučů 260 mm, 2,0 - 283 mm kotouče vzadu mají 290 mm. U 1,8 aby to vypadalo by se museli vyměnit kotouče i v předu + celej třmen Citovat
VIP3R Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: čakom Tak co jsem tak koukal v serviceboxu tak 1,8 má průměr předních kotoučů 260 mm, 2,0 - 283 mm kotouče vzadu mají 290 mm. U 1,8 aby to vypadalo by se museli vyměnit kotouče i v předu + celej třmen To jsem si myslel, že 14\" už asi na to nenarvu... Jinak přední kotouče a třmeny se tam v té stodole válely taky, tak bych to eventuelně překuchal celé. Jenže je otázka jak se to pak bude chovat - bez ABS... Citovat
švejk Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 kdyztak ti muzu zkusit vyfotit jakou tam mam mezeru mezi kotoucem a kolem (15\"), ale ja bych rek, ze vejit by se to melo snad i do 14\" (btw ty brzdny sily vzadu se vazne bat nemusis, protoze ty desticky maji velikost - delku tak cca 5cm) Citovat
švejk Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 koukam, mels pravdu... omlouvam se za dezinformaci abys mel predstavu jak to vypada na 15\" kolech [upravil dne 15.5.2008 švejk] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.