kello Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Dobry den. Aká má byť hladina oleja na riske? Mám 1,6HDi v 308 , najazdených mám 15tisic km, treba dolaiť olej? Citovat
janci77 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 - keď ho máš medzi ryskami, tak je to ok... - najlepšie je keď je v strede... Citovat
pet1410928981 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Mám 1,4 hdi, což je v podstatě stejný motor (ve 206) a olej mi hlídá přístrojovka při startu. Vždy mi ukazuje 5 políček, jen když stojím v kopci tak někdy i jen 3. Náplň mám 3,8l, olej na 20tis. km a právě kolem 15 tis. dolívám ty zbylé 2 dcl a do výměny drží zase 5 políček. Rysky na měrce zhruba odpovídají políčkům na budíku. Citovat
janci77 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Tá elektronická mierka je síce pekná vec, ale sem tam treba olej skontrolovať aj vizuálne pomocou mierky oleja v motore.... Citovat
pastorek Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: pet Mám 1,4 hdi, což je v podstatě stejný motor (ve 206) a olej mi hlídá přístrojovka při startu. Vždy mi ukazuje 5 políček, jen když stojím v kopci tak někdy i jen 3. Náplň mám 3,8l, olej na 20tis. km a právě kolem 15 tis. dolívám ty zbylé 2 dcl a do výměny drží zase 5 políček. Rysky na měrce zhruba odpovídají políčkům na budíku. Povedal by som že je to presne opačne. Smerodatná je mierka. Elektronické sledovanie je iba pomôcka. Presnosť týchto zariadení je ovplyvňovaná viacerými faktormi a tým spoľahlivosť minimálne diskutabilná. Citovat
BV406 Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 presne, vzpominam, jak jsem jednou malem zadrel astru 16V bo jsem se jak idiot spolehal na kontrolku, jeste, ze se nic nestalo, a mi se zdalo, ze ten motor nejak divne klepe, jako diesel (byl to benzin)... a znamy, co mu to auto patrilo , mi rikal, ze kdyz se rozsviti kontrola, tak to uz znamena problem smerodatna je merka v motoru, na elektroniku se jiz nespoleham Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Přesně tak. Nejlepší je se podívat přímo na měrku.Na elektroniku se nespoléhat.Kamarád se spolíhal na kontrolku u 405.Nerozsvítila se mu a zadřel motor. Citovat
pastorek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 To: BV406 To: Šindly 307 SW 125 kW Je rozdiel mierka, ukazateľ hladiny a kontrolka. Kontrolka signalizuje poruchový stav a ak začne svietiť pri naštartovanom motore tak je väčšinou už neskoro dolievať olej. Keď to zhrniem, tak: kontrolka - poruchový stav ukazateľ hladiny - orientačný údaj mierka - presné zistenie hladiny (presné iba ak auto stojí na rovine a aspom 5 min po jazde so zahriatym motorom) [upravil dne 14/1/09 pastorek] Citovat
BV406 Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: pastorek To: BV406 To: Šindly 307 SW 125 kW Je rozdiel mierka, ukazateľ hladiny a kontrolka. Kontrolka signalizuje poruchový stav a ak začne svietiť pri naštartovanom motore tak je väčšinou už neskoro dolievať olej. Keď to zhrniem, tak: kontrolka - poruchový stav ukazateľ hladiny - orientačný údaj mierka - presné zistenie hladiny (presné iba ak auto stojí na rovine a aspom 5 min po jazde so zahriatym motorom) [upravil dne 14/1/09 pastorek] jj, treba u stareho partnera z 96 byly kontrolky dve, jedna oranzova, jako hladina oleje a jedna cervena, tj. tlak oleje, byl to klasicky 1.9 D Citovat
pastorek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: BV406 Původně zaslal: pastorek To: BV406 To: Šindly 307 SW 125 kW Je rozdiel mierka, ukazateľ hladiny a kontrolka. Kontrolka signalizuje poruchový stav a ak začne svietiť pri naštartovanom motore tak je väčšinou už neskoro dolievať olej. Keď to zhrniem, tak: kontrolka - poruchový stav ukazateľ hladiny - orientačný údaj mierka - presné zistenie hladiny (presné iba ak auto stojí na rovine a aspom 5 min po jazde so zahriatym motorom) [upravil dne 14/1/09 pastorek] jj, treba u stareho partnera z 96 byly kontrolky dve, jedna oranzova, jako hladina oleje a jedna cervena, tj. tlak oleje, byl to klasicky 1.9 D Takú oranžovú kontrolku nepoznám. Citovat
kello Odesláno 14. leden 2009 Autor Odesláno 14. leden 2009 BV406 predtym som mal 406 1,8 benzin ten novší model a všimol som si, že motor nejako klepe zvláštne vonku a kuknem kurnik malo oleja a kontrolka žiadna nehlasila nič Citovat
BV406 Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: BV406 Původně zaslal: pastorek To: BV406 To: Šindly 307 SW 125 kW Je rozdiel mierka, ukazateľ hladiny a kontrolka. Kontrolka signalizuje poruchový stav a ak začne svietiť pri naštartovanom motore tak je väčšinou už neskoro dolievať olej. Keď to zhrniem, tak: kontrolka - poruchový stav ukazateľ hladiny - orientačný údaj mierka - presné zistenie hladiny (presné iba ak auto stojí na rovine a aspom 5 min po jazde so zahriatym motorom) [upravil dne 14/1/09 pastorek] jj, treba u stareho partnera z 96 byly kontrolky dve, jedna oranzova, jako hladina oleje a jedna cervena, tj. tlak oleje, byl to klasicky 1.9 D Takú oranžovú kontrolku nepoznám. zitra se kuknu v praci Citovat
kello Odesláno 15. leden 2009 Autor Odesláno 15. leden 2009 ešte počúvajte jedna známa ma 308 1,6HDi 90PS , garažuje vonku auto, ked boli take velek mrazy tak ked šla naštartovať tak jej ukazalo nejaku kontrolku , špiralu. volala do P. vraj ma tak pobechať a potom naštartovať ak zhasne . co to je ta kontrolka Citovat
AnotherOne Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Žhavenie. Všetky naftové motory to majú. Citovat
kello Odesláno 15. leden 2009 Autor Odesláno 15. leden 2009 AnotherOne nemnela a ni nemali sme HDi taže neviem čo to je a čo to značí fakt netreba naštartovať motor? svieti to len pri nizkej telote? Citovat
AnotherOne Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 V naftových motoroch sa zjednodušene povedané nafta stlačí a tým dôjde k jej vznieteniu. Aby sa ale mohla vznietiť je podmienkou tlak a určitá minimálna teplota. Preto majú naftové motory tzv. žhaviace sviečky, ktoré za chladného počasia pred štartovaním zohrejú za pár sekúnd spaľovací priestor a tým umožnia vznietenie nafty. Za teplého počasia alebo pri teplom motore to nie je potrebné. Práve keď prebieha to žhavenie svieti kontrolka - tá špirála. Vtedy treba počkať s pretočeným kľúcom než zhasne a až potom štartovať. U benzínov toto nie je potrebné pretože benzín zapaľuje iskra sviečok - pozor sú to iné sviečky ako žhaviace u nafty. Žhaviace sviečky sú v činnosti len krátko pred a po naštartovaní. [upravil dne 15.1.2009 AnotherOne] Citovat
pastorek Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne V naftových motoroch sa zjednodušene povedané nafta stlačí a tým dôjde k jej vznieteniu. Aby sa ale mohla vznietiť je podmienkou tlak a určitá minimálna teplota. Preto majú naftové motory tzv. žhaviace sviečky, ktoré za chladného počasia pred štartovaním zohrejú za pár sekúnd spaľovací priestor a tým umožnia vznietenie nafty. Za teplého počasia alebo pri teplom motore to nie je potrebné. Práve keď prebieha to žhavenie svieti kontrolka - tá špirála. Vtedy treba počkať s pretočeným kľúcom než zhasne a až potom štartovať. U benzínov toto nie je potrebné pretože benzín zapaľuje iskra sviečok - pozor sú to iné sviečky ako žhaviace u nafty. Žhaviace sviečky sú v činnosti len krátko pred a po naštartovaní. [upravil dne 15.1.2009 AnotherOne] Krásne stručné, vecné, výstižné a presné. Citovat
bajza206 SW Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 Taky jsem řešil problem oleje do tohoto motoru má přijít 3,85l oleje olej jsem vypustil našrouboval nový olejový filtr nalil jsem asi tak 3,5 l oleje koukám na měrku a ta suchá otočím klíčkem a hladinu mi to ukazovalo pod půlku tak jsem tam dal zbytek oleje měrka pořád suchá na budíkách mi to ukazuje plný stav. Na měrce hlavně není žádné MAX ani MIN na konci je jen taková bambulka.... Citovat
PeugeotHDi Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Původně zaslal: kello ešte počúvajte jedna známa ma 308 1,6HDi 90PS , garažuje vonku auto, ked boli take velek mrazy tak ked šla naštartovať tak jej ukazalo nejaku kontrolku , špiralu. volala do P. vraj ma tak pobechať a potom naštartovať ak zhasne . co to je ta kontrolka Kello: to je Zhavenie motora.... treba pockat kym nezhasne, kamosovi co ma tiez 308 HDi pri -14st.C zasvieti na 2-3 sekundy..... a mne zase nesvieti....sice bolo len -5st.C a nerozsvietila sa mi, avsak motor za necelu sekundu (tocenie starteru) naskocil.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.