Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: otec

Zamrzlo odvětrání klikové skříně motoru, bude to plné sajrajtu - proto vyskočila taky měrka oleje.

a kde to odvětrávání najdu? a nemyslíš že by to rozmrzlo když se motor zahřeje na cca 75 °C tolik mám totiž běžne v tomto počasí provozní teplotu

Odesláno

Tak mal som podobny problem na aute ktore mame len na jazdenie po meste a bliskom okoli. To odvetranie sa normalne zasajrajtilu takym cimsi hustim a hnusnim. potom to vyrazalo mierku a prskal odtial olej ked sa tomu trosku ohulilo. Takze ak pozres to odvetranie a pripadne ho precistis nic tym nestratis. A ak to nie je ono tak ten tlak tam niekadial ide a treba zistit kadial.

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Tak mal som podobny problem na aute ktore mame len na jazdenie po meste a bliskom okoli. To odvetranie sa normalne zasajrajtilu takym cimsi hustim a hnusnim. potom to vyrazalo mierku a prskal odtial olej ked sa tomu trosku ohulilo. Takze ak pozres to odvetranie a pripadne ho precistis nic tym nestratis. A ak to nie je ono tak ten tlak tam niekadial ide a treba zistit kadial.

já bych to rád pročistil ale píšete tu o nějakém odvětrávání a já ani nevím co to je a kde to najdu, skuste to nějak popsat nebo nejlíp foto......jo a další poznatek po té spálené gumě to smrdí po jízdě u levého předního kola, ale není vídět že by o něco dřelo

[upravil dne 16.1.09 Qweer]

Odesláno

Qweer - je jasné že když se motor ohřeje tak to roztaje, ale co je to platné když je to zasmolené černým humusem, proto vyskočila měrka oleje - kliková skříň musí dýchat.

Na obrázkách co jsi vyfotil jsou vidět hadice pro odvětrání klikové skříně, jsou tam spony ještě od výroby.

Odvětrávací hadice spojují prostor klikové skříně se sáním aby motor volně dýchal pod pístami a aby výpary nešli do ovzduší, tak se to napojuje na sání a motor to potom spálí.

Ono vůbec u toho Tvého motoru by to chtělo sundat celé sací potrubí motoru a pořádně vyčistit - bude hodně zasmolené - motor nedostává pořádně vzduch.

Udělej to a uvidíš jaké z toho budeš mít najednou dělo.

Odesláno
Původně zaslal: otec

Qweer - je jasné že když se motor ohřeje tak to roztaje, ale co je to platné když je to zasmolené černým humusem, proto vyskočila měrka oleje - kliková skříň musí dýchat.

Na obrázkách co jsi vyfotil jsou vidět hadice pro odvětrání klikové skříně, jsou tam spony ještě od výroby.

Odvětrávací hadice spojují prostor klikové skříně se sáním aby motor volně dýchal pod pístami a aby výpary nešli do ovzduší, tak se to napojuje na sání a motor to potom spálí.

Ono vůbec u toho Tvého motoru by to chtělo sundat celé sací potrubí motoru a pořádně vyčistit - bude hodně zasmolené - motor nedostává pořádně vzduch.

Udělej to a uvidíš jaké z toho budeš mít najednou dělo.

ta měrka mi vyskočila jen jednou a od té doby už ne. dobře skusím to vyčistit a uvidíme zatím dík za rady
Odesláno

Doporučuji to nepodceňovat. Před dvěma lety jsem koupil 406 kombi 2,0 benzín, jako skoro nepojízdný. Původnímu majiteli zamrzlo toto odvětrání, vychrstalo olej, zadřel, odtah, nový motor, který ale v okolí Brna nedokázali řádně zapojit (elektriku), takže to tarokovalo a po tolika investicích a trápení mi auto prodal jako nepojízdné (dle prodejní smlouvy, podle jeho návrhu tam vepsáno). Koupeno tehdy za 95 t., což byla tehda perfektní cena (odpovídající stavu).

Samozřejmě to mělo dobrý konec, můj servisák to týden kontroloval, pak tam přidal takový modrý drát, prý uzemnění ř.j., a auto jezdí bezvadně. Vzal za opravu 7 tisíc (know how).

Pak jsme ještě vyměnili váhu vzduchu, a od té doby má i dobrý zátah a spotřebu.

Takže pohádka má šťastný konec, je to nejlevněji jezdící auto ve firmě.

Odesláno

ještě sem se chtěl zeptat jestli nevíte k čemu je jak jsou ty 4 trubky co jdou k sání tak ta kovová trubka mezi nima.Ta Totiž byla dost zacpaná byla tak 1/4 průměru průchozí. A jak sem fotil ten detail jak to bylo zadělané od oleje.Ten spoj těch 4 trubek se sáním, tak na těch gumách byli závity ale na protějšku ne a byli docela navolno.Si myslím že tam nejsou origo ty gumy. No jinak vypadá to tak že se to nějak samo spravilo.Přestalo kouřit přestal se strácet olej.Jak byla teplota kolem -5°C tak problémy zdá se přestali, ale i přesto sem to pročistil.

Odesláno

Je to recirculace spalin zpet do sani, takove to EGR se tomu rika. Pokud je ucpana, nicemu to vlastne nevadi :) Horsi by bylo, kdyby ten ventil co ji otevira zustal porad otevreny, tak by ti to hnalo porad spaliny do sani ve vsech rezimech motoru a mohl by jsi pocitit snizeny vykon. Odvetrani klikovky vede u tohoto motoru do sani, kousek za filtrem, myslim ze to tam jde videt na te fotce, je to hadice cca 2.5cm prumeru a napojuje se na sani kousek za filtrem.

[upravil dne 24/1/2009 rimmer]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...