Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 6 měsíců později...
Odesláno
V 13. 12. 2010 at 19:08, ozzy56 napsal:

tam nejsou určitě, ani svíčky,ani mechoš, dívali jsme se...:D

Prej musí motor z auta, jsou někde pod filtrem ke klimatizaci. Taky jdu měnit.

Odesláno

Je to sice z května, ale stala se mi ta samá věc co Vlado81. Při výměně žhaviček jsem kousnul těsnění na sání. Tuším, že i to úpně samý. Odstartovalo to roční trápení, kdy jsem kvůli tomu málem vyndaval motor, abych vyměnil egr ventil. Co se vlastně stalo... Přes to kousnutý těsnění prochcávají spaliny které se vrací do sání z egru. Kromě toho, že jsem na místech po dojetí zanechával černé kapičky, se ty *neumím psát slušně*ky dostali i do konektorů a jiných čidel. Výsledek byl, že se mi náhodně objevovaly chyby různých elektromagnetických ventilů, turba, tlaku atd.  Bylo to úplně na *neumím psát slušně, protože se ozvítila kontrolka žlutýho trojúhelníku. Napíchnul jsem to na diag. a ukázalo to nějakou chybu, ale když jsem udělal test akčních členů, chyba už tam nebyla. Tak jsem vymazal pamět, a za pár set kilometrů zas, ale úplně něco jiného. Postup stejný. diag, test, výmaz. A příště zase něco jiného, nebo něco co tam bylo už před dvěma cykly.

Když už mě začalo srát to prostatický ukapávaní zpod auta, vyměnil jsem to těsnění očistil vše od toho sajrajtu a vymazal chybi přes diag. Tak voala 🙂 je po problémech.

Btw velmi často to u těch komponent psalo zkrat přes kostru. Dlouho jsem podezříval že je zhnilý nebo proklepnutý nějaký drát na hlavním svazku, ale nikdy jsem žádný nenašel. Opravdu si myslím, že ta břečka někde způsobovala zkrat.

Odesláno

Zdar, taky bojuju se spatnyma startama v zime... S klesajici teplotou se vyrazne zhorsuje schopnost nastartovat auto. Zatim to vzdy chytlo, ale je to premlouvani. Po nastartovani, to ma v nizke teplote trochu nepravidelny chod... cca 2 vteriny, nebo do lehkeho pridani plynu, pak se to srovna. Jezdi normalne, teple starty taky v pohode. Podezrivam zhaveni. pred par lety mi menili zhavicky, stare byly pry jeste OK, ale kdyz byly venku, tak se stejne daly nove. Ale bylo nejake spatne RELE, ktere nemenili, ale pry nejak opravili...

Kde presne to rele najdu(nejlepe i so fotkou)? Nema nekdo schematko zapojeni? abych vedel co merit... diky

Odesláno

Mě to nestatovalo vubec.

Všechny žhaviče byli kaput. Když je tak -5⁰C a méně tak mám stejný průběh jak popisuješ. Jakoby chod na 2,3valce na dobu par sekund. To sem zatím neřešil. Protože to hlavně chytá. Dělala to i Octavia 2. Ale vstriky mam po kontrole. A jsou relativně dobrý. Udělal jsem foto toho rele žhavení.

IMG_20201202_144150.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj Vlado, nejspíš mě bude také čekat výměna žhavek.

Můžu poprosit o poznatky a moudra z výměny? Na co si dát pozor a tak.

Jaké jsi dával, Bosch?

Dík:papa

Odesláno

Ahoj.

No já bych to podruhé už nedělal. Ať se popere mechanik. Prasklo mi zpětné potrubí od vstřiku. Stalo pak 1500kc v Peugeotu. Na vrakači moc motoru 125kw není. Nejhorší je nasadit to sání zpět. Ja zjistil po 2letech že mi podfukovalo a teklo mi olej do alternátoru. 

Základ dělat v teple...ne jako já na streetu.

Screenshot_2020-12-27-13-32-31-630_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_2020-12-27-13-32-23-328_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_2020-12-27-13-31-21-225_com.google.android.apps.photos.jpg

Odesláno

No já si to počet, a myslím, že v garáži bych to mohl dát. Předtím prohřát.

To těsnění sání bych dal rovnou nový.

Ty NGK od té doby v pohodě fungujou? Abych to nedělal znova.

Zatim sháním info tak uvidíme 😄

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...