duricek Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Takze pred sviatkami mi nastala taka chyba ze mi auto zo dna na den stratilo tah. Auto sa sprava ako keby vobec neslo turbo. Tah motora zacina niekde pri 3500 otackach ale to ani z daleka nie taky ako ked bolo vsetko v poriadku. Turbo neni vobec pocut ani nic. Spotreba pri 6 prevodovom stupni na dialnici nepresiahne 8,5 litra aj pri plne zoslapnutom plynovom pedali. Mam taky pocit ze auto taha lepsie ked je plyn zoslapnuty cca na polovicu Maximalka auta je cca 140-150km/h (pri stupani 100 a pri klesani z kopca 160) a zrychlenie na 100 asi 20sekund Rozvody boli menene pri 120tisic km a auto ma monetalne najazdene 155tisic km. Olej aj vsetky filtre boli menene pred 5tis km. Auto nedymi ani tam nic nehrkoce akurat spotreba je trochu vyssia (cca o 1 liter) V peugeote skusali menit podtlakovy ventil na turbe no nepomohlo. Povedali ze turbo sa toci ale namiesto tlaku 1,2baru dava asi 0,1. Pozerali aj hadicu co ide z intercooleru do turba ci neni upchata. Diagnostika pise slaby tlak turba ale nesvieti mi ziadna kontrolka ani chybova hlaska na palubnom pc. Neviete co by to mohlo sposobovat alebo mal uz niekto podobny problem? Nemoze to sposobovat FAP? Kedze auto bolo kupene s najazdenymi 120tis km a neviem ci tam FAP bol nemeny. Ja som ho menit nedaval. V peugeot servise povedali ze musia vybrat turbo a pozret sa ci je v poriadku ale ze len vybratie je robota na 1 den a nechce sa mi tomu verit ze sa to neda inak zistit ci je turbo K.O alebo len dake sproste cidlo. Diky za kazdu radu [upravil dne 12/1/09 duricek] Citovat
hnusoba Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Keď je podtlakový ventil ovládania turba OK tak to môže byť ešte snímač polohy turba...Ale na to treba diagnostiku... Citovat
duricek Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Kolko snimacov je vlastne na tom turbe? Je ten podtlakovy regulator potom je ten snimac polohy a su este nejake dalsie? Citovat
hnusoba Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: duricek Kolko snimacov je vlastne na tom turbe? Je ten podtlakovy regulator potom je ten snimac polohy a su este nejake dalsie? Na turbe máš len jeden...Potom turbo je ovládané podtlakovým ventilom...a nakoniec je tam snímač tlaku turba... Ale ako som už písal, na to treba diagnostiku. Citovat
vlado-.m Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Kde je snimac polohy turba na 307 cke 79 kw? Citovat
hnusoba Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: vlado-.m Kde je snimac polohy turba na 307 cke 79 kw? 79kW ho nemá Citovat
davidus Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 tak se mi stalo něco podobného. jel jsem si na dálnici zhruba tak 140, najednou to písklo, rosvítila se oranžová kontrolka motoru a počítač zahlásil antipollution fault. jel jsem zrovna po rovince, tak to jelo pořád stejně. pak přišel kopec, s plynem skoro na podlaze jsem se dostal na spotřebu max 8.5 a auto jelo ve fakt dlouhým táhlým kopci asi tak 100-90, furt se spotřebou do 8,5, tak jsem se potupně zařadil do stoupáku pro kamiony a nechal se předjet asi tak 30 let starou Pandou. po kopci se to rozjelo klidně na 170, ale spotřeba zase nešla víc než 8 a kousek. tušíte někdo na co se mám připravit? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 No ty mas neco uplne jineho ... Toz kontrolka ty hlasi ze mas v pr... FAP Filter, inak povedane filter pevnych castic... Je to kapitola u peugotu sama o sebe. Muzes ho objet a to myslim dvoma spusoby. - navrtas do ni dirku presniho rozmeru, a PC si mysli, ze tam je - osdtranis ho, nebo ho vykuchas, a upravi se ridici jednotka tak, ze tam neni. Ale to myslim ze tu robil PP205 a vedel to iba u siemensovych jednotek Das fap filtr na repasi (pokud se nemylim cena kolem 8000 ) Koupis novy, a to si pak priprav pekny penizky ... Citovat
hnusoba Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 No ty mas neco uplne jineho ... Toz kontrolka ty hlasi ze mas v pr... FAP Filter, inak povedane filter pevnych castic... Je to kapitola u peugotu sama o sebe. Muzes ho objet a to myslim dvoma spusoby. - navrtas do ni dirku presniho rozmeru, a PC si mysli, ze tam je - osdtranis ho, nebo ho vykuchas, a upravi se ridici jednotka tak, ze tam neni. Ale to myslim ze tu robil PP205 a vedel to iba u siemensovych jednotek Das fap filtr na repasi (pokud se nemylim cena kolem 8000 ) Koupis novy, a to si pak priprav pekny penizky ... A na tento záver si ako došiel? Tým, že mu zasvietila kontrolka a vypísali anitpollution fault? Citovat
AnotherOne Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Ako píše Lubk0, môže to byť zapchaný FAP, ale to je len jedna z možností. Všeobecne ide o poruchu v systéme znižovania emisií, môže to byť napr. aj poruch EGR, porucha snímačov tlaku na FAPe atď. Treba ísť na diagnostiku tam zistia viac. Citovat
davidus Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 právě že jsem se taky dočetl, že to nemusí být jen ucpanej FAP.. takže doporučujete diagnostiku než začnu něco řešit? kolik to tak stojí? momentálně se chystám na dovolenou, takže každá korunka dobrá.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Som povedal co hlasi kontrolka Jasne, muze to byt i neco jineho, ale treba byt pesimista a myslet na to nejhorsi Diagnostika ako kde, na slovenske prachy neco od 500 - 900 Sk, neco podobneho by mala stat i u vas. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Dia okolo 500 oprava už potom samozrejme viac. Citovat
davidus Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 no tak 500 ještě mám.. uvidíme co mi zjistěj.. díky chlapi! Citovat
wooody Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Dneska se mi to stalo taky to co davidusovy, stejná hláška.... mamka před tim jela inteligentně na myčku v -10 nemá to na to vliv že tam třeba něco zamrzlo? Jinak je to 1.6 hdi 407 sw a je to nový najeto 25 tis..... [upravil dne 12/1/09 wooody] Citovat
vlado-.m Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 No ty mas neco uplne jineho ... Toz kontrolka ty hlasi ze mas v pr... FAP Filter, inak povedane filter pevnych castic... Je to kapitola u peugotu sama o sebe. Muzes ho objet a to myslim dvoma spusoby. - navrtas do ni dirku presniho rozmeru, a PC si mysli, ze tam je - osdtranis ho, nebo ho vykuchas, a upravi se ridici jednotka tak, ze tam neni. Ale to myslim ze tu robil PP205 a vedel to iba u siemensovych jednotek Das fap filtr na repasi (pokud se nemylim cena kolem 8000 ) Koupis novy, a to si pak priprav pekny penizky ... Myslim ze je aj riesenie vykuchat a zaslepit hadicku zo zadneho tlaku na FAPe. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Když vzkucháš hadičku za fapem, tak co ti asi řekne PC? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.