Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Demontáž serva klapky vzduchu 405 \'93 ->

Recommended Posts

Odesláno

Čest,

máte někdo fígl, jak demontovat servo na ovládání klapky cirkulace vzduchu vnější/vnitřní okruh?

Je tam přístup jak k penězům a na rozebrání skoro celé palubky se moc free teda netvářím.

Podělte se o své know-how prosím

Odesláno

Vyndej přihrádku spolujezdce a pak jsou to dva torxy (tuším 15 nebo 20) křížem. Přístup je k nim blbej, ale malá gola s prodloužením je docela v pohodě. Pro mě byla horší montáž, než demontáž (hlavně ten šroub blíž k motoru). Fotky bohužel žádný nemám, ale když si uděláš výlet, tak ti ji klidně vymontuju (a výměnou za tvoje třmeny bych ti dal ty klasický na 266 kotouče:aut);)

Odesláno

nj, ne že by nebyl vercajk, ale místa tam je fakt pomálu. Tam skoro ani nestrčím ruku natož malou golu s nástavcem...Možná tak ten kloubek. No a vůbec mě nenapadlo, že tam budou torxy.. Dík za tip.

PS: máš teplou garáž a příští víkend volno? :) (jen teda ty třmeny si zatím ponechám.. vyčkej další GO :))

Odesláno

Hlavně že tam bude světlo... Ono v těch našich garažích každý 3 minuty běhat před čidlem není žádné inferno... Ale zase tam je celkem teplo...

Bude stačit, když tam na nás nebude foukat :) Takže sobota poo nebo před o?

Odesláno

Kdybys dorazil na devátou, bylo by to ideální, jen budu muset začít v osm topit;) Já tu klapku vyndaval jenom pod přístřeškem a v lednu:D Je to na půl hodinky...

Odesláno

OK, asi maš lepší how-know :) Ja to zkoušel taky a po asi pulhodině akrobacie a nadávaní jsem se na to vyprd. Možná nemám ten správnej vercajk...

PS: aby ses nedivil, že to ma téčko jinak :)

Na 9 dorazím, jen mi prosím písni kam.

Odesláno
Původně zaslal: Grave

Smím poprosit o vysvětlení co je servo na ovládání klapky cirkulace vzduchu vnější/vnitřní okruh? :mad:

to je takova krabicka, vzhledem ke sve konstrukci a vydrzi by se to dalo nazvat spise kurvitko, ktere po zmacknuti tlacitka na palubce uzavre privod vnejsiho vzduhu do auta, je to u aut s manualni a automatickou klimatizaci. auta bez klimy maji klapku ovladanou lankem, takze tech se to netyka

vetsinou v ni po nejakem case odejde ridici elektronika, ktera pozna ze klapka dojela na konec sve drahy a zastavi moturek, kdyz odejde, tak moturek nezastavi a ten se pak snazi dale zavirat nebo otvirat klapku i silou a vede to ke strzeni zoubku na koleckach prevodu a nefunkcnosti celeho tohodle bazmeku

Odesláno

Tákže dnes se tu stavil Voštík a vyměnili jsme to servo. Rovnou to shrnu jako návod pro ty, které to čeká a nemají know-how;)

Nejprve je potřeba vyndat schránku spolujezdce (vysunout zespodu čepy a opatrně vypáčit ven) a spodní plstěný deklík ventilátoru. Pak se nám naskytne pohled na ventilátor se servem

P1100004.JPG

Servo drží dva šroubky na křížový šroubovák. Na ten zadní (přibližné umístění viz. šipka) není ani vidět, je třeba jej nalézt pohmatem...

P1100005.JPG

Vzhledem k faktu, že T16 má v prostoru kolem ventilátoru víc elektronických blbinek než moje TD (např. převodník rychlosti, stmívač apod.), je třeba poskládat si takovýhle instrument (v našem případě ze tří gola sad):D:D U mýho auta se tam dalo dostat odspodu jen s golou a nástavcem, tady to prostě jinak nešlo..

P1100006.JPG

Po několikerém zalomení zápěstí levé ruky se dílo zadařilo a servo bylo venku. Po rozebrání se nám naskytl mě už známý pohled...

P1100007.JPG

Zajímavý je, že jsou vždycky ulámaný zoubky na stejnym kolečku, ještě jsem se nesetkal s vylámanýma zubama na jinejch...

P1100008.JPG

Zpětná montáž už byla o něco rychlejší, páč jsme měli superinstrument na ten bláznivej zadní šroubek:D

P.S.: Podobným stylem se to dělá i u 406, jen s drobnýma konstrukčníma odlišnostma;)

[upravil dne 25/2/2009 Dundee]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

A měli jste jiné servo, nebo jiná kolečka, nebo jste tam nedali nic?

Voštík už před delší dobou koupil nové servo (cca 2500,-), takže má \"funglovku\";)

Odesláno
Původně zaslal: Whitetiger

kolecko tam pasuje aj z druheho kurvitka- servomotorceka čo ovláda teplo-studený vzduch.

To sice pasuje, ale myslim si, že je lepší ovládat teplý- studený a nemít funkční klapku než naopak:D:D:D

Odesláno

Krásně jsi to napsal, jen co je pravda :)

Tímto děkuji Dundeemu o za poskytnutí azylu na výměnu tohoto vykurvítka. A taktéž za help, který se více než cení.

Musím poznamenat, že tento kus serva se pokazil tím, že auto dlouho stálo :) Takže jezdit, jezdit, jezdit.... a komu je to málo tak zase jezdit :P

PS: bych nikdy nvěřil, že bych si to kolečko někdy za 2.500,- koupil, ale už je to tak. Takže kdo máte vykurvítko pokurvené, tak se zkuste poohlídnout po servu na teplo-studený vzduch, to jsem zatím neslyšel, že by odešlo. Ušetříte moc peněz na nádrž až dvě :papa

ještě jednou díky Dundee

Odesláno

bych mozna preventivne na to novy servo soupnul mechanicke koncove spinace :)

Jinak mas pravdu, vzdycky se doj.be tohle kolecko, zajimavy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...