voštík Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Čest, máte někdo fígl, jak demontovat servo na ovládání klapky cirkulace vzduchu vnější/vnitřní okruh? Je tam přístup jak k penězům a na rozebrání skoro celé palubky se moc free teda netvářím. Podělte se o své know-how prosím Citovat
Dundee Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Vyndej přihrádku spolujezdce a pak jsou to dva torxy (tuším 15 nebo 20) křížem. Přístup je k nim blbej, ale malá gola s prodloužením je docela v pohodě. Pro mě byla horší montáž, než demontáž (hlavně ten šroub blíž k motoru). Fotky bohužel žádný nemám, ale když si uděláš výlet, tak ti ji klidně vymontuju (a výměnou za tvoje třmeny bych ti dal ty klasický na 266 kotouče:aut) Citovat
voštík Odesláno 11. leden 2009 Autor Odesláno 11. leden 2009 nj, ne že by nebyl vercajk, ale místa tam je fakt pomálu. Tam skoro ani nestrčím ruku natož malou golu s nástavcem...Možná tak ten kloubek. No a vůbec mě nenapadlo, že tam budou torxy.. Dík za tip. PS: máš teplou garáž a příští víkend volno? (jen teda ty třmeny si zatím ponechám.. vyčkej další GO ) Citovat
Dundee Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Ve stodole jsou kamna, takže teplo se tam udělat dá Nebude to žádná hitparáda, ale do plusu se tam dostaneme... Citovat
voštík Odesláno 11. leden 2009 Autor Odesláno 11. leden 2009 Hlavně že tam bude světlo... Ono v těch našich garažích každý 3 minuty běhat před čidlem není žádné inferno... Ale zase tam je celkem teplo... Bude stačit, když tam na nás nebude foukat Takže sobota poo nebo před o? Citovat
Dundee Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Kdybys dorazil na devátou, bylo by to ideální, jen budu muset začít v osm topit;) Já tu klapku vyndaval jenom pod přístřeškem a v lednu:D Je to na půl hodinky... Citovat
voštík Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 OK, asi maš lepší how-know Ja to zkoušel taky a po asi pulhodině akrobacie a nadávaní jsem se na to vyprd. Možná nemám ten správnej vercajk... PS: aby ses nedivil, že to ma téčko jinak Na 9 dorazím, jen mi prosím písni kam. Citovat
Grave Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Smím poprosit o vysvětlení co je servo na ovládání klapky cirkulace vzduchu vnější/vnitřní okruh? Citovat
Ferry Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: Grave Smím poprosit o vysvětlení co je servo na ovládání klapky cirkulace vzduchu vnější/vnitřní okruh? to je takova krabicka, vzhledem ke sve konstrukci a vydrzi by se to dalo nazvat spise kurvitko, ktere po zmacknuti tlacitka na palubce uzavre privod vnejsiho vzduhu do auta, je to u aut s manualni a automatickou klimatizaci. auta bez klimy maji klapku ovladanou lankem, takze tech se to netyka vetsinou v ni po nejakem case odejde ridici elektronika, ktera pozna ze klapka dojela na konec sve drahy a zastavi moturek, kdyz odejde, tak moturek nezastavi a ten se pak snazi dale zavirat nebo otvirat klapku i silou a vede to ke strzeni zoubku na koleckach prevodu a nefunkcnosti celeho tohodle bazmeku Citovat
voštík Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Přesně tak, kurvítko nebo též vykurvítko Citovat
Dundee Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Voštík: Dorazit budeš muset do Čeče, o víkendu se do práce nechystám;) Citovat
Dundee Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Tákže dnes se tu stavil Voštík a vyměnili jsme to servo. Rovnou to shrnu jako návod pro ty, které to čeká a nemají know-how;) Nejprve je potřeba vyndat schránku spolujezdce (vysunout zespodu čepy a opatrně vypáčit ven) a spodní plstěný deklík ventilátoru. Pak se nám naskytne pohled na ventilátor se servem Servo drží dva šroubky na křížový šroubovák. Na ten zadní (přibližné umístění viz. šipka) není ani vidět, je třeba jej nalézt pohmatem... Vzhledem k faktu, že T16 má v prostoru kolem ventilátoru víc elektronických blbinek než moje TD (např. převodník rychlosti, stmívač apod.), je třeba poskládat si takovýhle instrument (v našem případě ze tří gola sad):D U mýho auta se tam dalo dostat odspodu jen s golou a nástavcem, tady to prostě jinak nešlo.. Po několikerém zalomení zápěstí levé ruky se dílo zadařilo a servo bylo venku. Po rozebrání se nám naskytl mě už známý pohled... Zajímavý je, že jsou vždycky ulámaný zoubky na stejnym kolečku, ještě jsem se nesetkal s vylámanýma zubama na jinejch... Zpětná montáž už byla o něco rychlejší, páč jsme měli superinstrument na ten bláznivej zadní šroubek:D P.S.: Podobným stylem se to dělá i u 406, jen s drobnýma konstrukčníma odlišnostma;) [upravil dne 25/2/2009 Dundee] Citovat
P607Olda Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 A měli jste jiné servo, nebo jiná kolečka, nebo jste tam nedali nic? Citovat
Dundee Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Původně zaslal: P607Olda A měli jste jiné servo, nebo jiná kolečka, nebo jste tam nedali nic? Voštík už před delší dobou koupil nové servo (cca 2500,-), takže má \"funglovku\";) Citovat
Whitetiger Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 kolecko tam pasuje aj z druheho kurvitka- servomotorceka čo ovláda teplo-studený vzduch. Citovat
Dundee Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Původně zaslal: Whitetiger kolecko tam pasuje aj z druheho kurvitka- servomotorceka čo ovláda teplo-studený vzduch. To sice pasuje, ale myslim si, že je lepší ovládat teplý- studený a nemít funkční klapku než naopak:D:D:D Citovat
Whitetiger Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 no je sice pravda ale ak mas jeden zvysný motorcek klapky ovladania tepleho vzduchu ako som mal ja a nefunguje ti ten druhy motorcek tak sa to da vymenit. Citovat
voštík Odesláno 17. leden 2009 Autor Odesláno 17. leden 2009 Krásně jsi to napsal, jen co je pravda Tímto děkuji Dundeemu o za poskytnutí azylu na výměnu tohoto vykurvítka. A taktéž za help, který se více než cení. Musím poznamenat, že tento kus serva se pokazil tím, že auto dlouho stálo Takže jezdit, jezdit, jezdit.... a komu je to málo tak zase jezdit PS: bych nikdy nvěřil, že bych si to kolečko někdy za 2.500,- koupil, ale už je to tak. Takže kdo máte vykurvítko pokurvené, tak se zkuste poohlídnout po servu na teplo-studený vzduch, to jsem zatím neslyšel, že by odešlo. Ušetříte moc peněz na nádrž až dvě ještě jednou díky Dundee Citovat
Ferry Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 bych mozna preventivne na to novy servo soupnul mechanicke koncove spinace Jinak mas pravdu, vzdycky se doj.be tohle kolecko, zajimavy Citovat
voštík Odesláno 17. leden 2009 Autor Odesláno 17. leden 2009 to bych ho pak nemusel kupovat, kdybych to chtel bastlit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.