Topka Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Prosim všechny nevíte jestli může mít vliv na čerpadlo zamrzlá nafta? 406-ku mám půl roku a dnes mi poprvé zamrzla tak nevim co s tim. Dík moc:myslim [upravil dne 10/1/09 Topka] Citovat
oddie Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Odtáhnout do teplý garáže a počkat, až rozmrzne. Citovat
Topka Odesláno 10. leden 2009 Autor Odesláno 10. leden 2009 Jasan to mě napadlo. Ted jde o to že teplá garáž není k dispozici a když se to ohřeje tak aby to chytlo jestli mi to něco neoddělá.Díky Citovat
Demo Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Nafta nezamrzne na kus ledu Nevyhoda nafty, ze se z ni pri techto teplotach zacnou separovat parafinove slozky a ty jsou tuhe ... Zkus se projit na pumpu s kanystrikem v ruce a kup 2-5 litriku naturalku 95 a chstni to do nadrze Vychazej z toho, ze 5% benalu v plne nadrzi naftu tomu nic neudela... Tj. na 80 litrovou nadrz cca 4 litry benzinu... Citovat
ozzy56 Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: oddie Odtáhnout do teplý garáže a počkat, až rozmrzne. Vypadá to jako ironická poznámka:)--ale můžu tuto radu vřele doporučit !!! Všechny startovací vozíky(spálené startery),různé rozmrazovače s otevřeným ohněm(shořená auta),většinou motor stejně nechyt- ne--jen se vyrobí další problém...je to dlouhou praxí vyzkoušeno... Citovat
Demo Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 ozzy1956 - pred dvema lety jsem u Noveho Jicina videl typka, jak rozdelaval maly ohnicek pod nadrzi u stare Avie - tezce jsem nechapal Citovat
ozzy56 Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: Demo ozzy1956 - pred dvema lety jsem u Noveho Jicina videl typka, jak rozdelaval maly ohnicek pod nadrzi u stare Avie - tezce jsem nechapal právě proto jsem to psal--takových ,,pokusů\'\' jsem viděl opravdu hodně--včetně nahřívání nádrží,potrubí,filtrů,motorů--autogenem:o:o--potom až auto hoří,už nevadí,že motor nechytil... Citovat
wooody Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Tak ale na sibyri to tak delaj, nakladaky budu bezej v kuse, nevypinaj se nebo v lepsich firmach se pod nima topy, nekde radiatorama nekde ohnickama.... Citovat
ozzy56 Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: wooody Tak ale na sibyri to tak delaj, nakladaky budu bezej v kuse, nevypinaj se nebo v lepsich firmach se pod nima topy, nekde radiatorama nekde ohnickama.... Tak na Sibiři opravdu dělají všechno jinak...:D:D Citovat
wooody Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Tak vytapet tam velky garaze vyjde draz nez nechat auta navrceny pres noc.... Takle nam to tvrdil mistra na ouv Citovat
Topka Odesláno 10. leden 2009 Autor Odesláno 10. leden 2009 Mám radost už se chytl já věděl že mě v tom nenechá Citovat
PaloLM Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: Topka Prosim všechny nevíte jestli může mít vliv na čerpadlo zamrzlá nafta? 406-ku mám půl roku a dnes mi poprvé zamrzla tak nevim co s tim. Dík moc:myslim [upravil dne 10/1/09 Topka] skús teplovzdušnou pištolou nahriať palivový filter a čerpadlo Citovat
p406b Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 benzin do HDI nedavej,snizuje mazivost nafty a na to jsou HDI dost choulostivy. to tak do starsich stroju co spalej vse Citovat
oddie Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Jestli je něco opravdická kokotina, tak je to nalít do common-railu benzín! To, že to pobraly staré V3S nebo mechanické diesely s rotačním čerpadlem neznamená, že to jde použít kamkoliv. Pak se člověk diví, když ten common-rail pochcípá a musí se měnit čerpadlo i vstřiky, co? To pak majitel čumí jak puk... Nadto nalití benzínu do nádrže již zamrzlého krámu stejně neřeší vůbec nic, filtr je u common-railu podstatně jemnější než u starých krámů a je už ucpaný, ta naředěná nafta se k němu stejně nedostane, a i když, tak neprojde. Ta garáž nebyla vůbec myšlena ironicky, je to zdaleka nejrozumnější věc, co se dá udělat, a zdaleka nejméně riziková - viz Ozzyho výčet, který znám velmi dobře taky. Citovat
KoudaK Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 A nebo si kup tu příměs do nafty proti zamrznutí... Citovat
Pinďa Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: KoudaK A nebo si kup tu příměs do nafty proti zamrznutí... To ale prvně nalej příměs do nafty proti zamrznutí a pak dát do té teplé garáže. Aby po rozmražení a nastartování se ta příměs dostala do palivového potrubí. Citovat
OK406 Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Však už napsal, že již nastartoval. Tak snad jej napadne koupit aditivum pro diesel na zimu a natankovat pokud možno plnou nádrž a vyjezdit ,,starou\" naftu. Citovat
voštík Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 povidam.... nafta patri do kamen sry chlapi Citovat
oddie Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: voštík povidam.... nafta patri do kamen sry chlapi Povídá někdo s absolutně nejmenší mobilitou na klubu... Citovat
OK406 Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: voštík povidam.... nafta patri do kamen sry chlapi :xvulA plyn do kuchyně!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.