Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosim všechny nevíte jestli může mít vliv na čerpadlo zamrzlá nafta? 406-ku mám půl roku a dnes mi poprvé zamrzla tak nevim co s tim. Dík moc:myslim

[upravil dne 10/1/09 Topka]

Odesláno

Jasan to mě napadlo. Ted jde o to že teplá garáž není k dispozici a když se to ohřeje tak aby to chytlo jestli mi to něco neoddělá.Díky

Odesláno

Nafta nezamrzne na kus ledu :) Nevyhoda nafty, ze se z ni pri techto teplotach zacnou separovat parafinove slozky a ty jsou tuhe :)... Zkus se projit na pumpu s kanystrikem v ruce a kup 2-5 litriku naturalku 95 a chstni to do nadrze :) Vychazej z toho, ze 5% benalu v plne nadrzi naftu tomu nic neudela...

Tj. na 80 litrovou nadrz cca 4 litry benzinu...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Odtáhnout do teplý garáže a počkat, až rozmrzne.

Vypadá to jako ironická poznámka:)--ale můžu tuto radu vřele

doporučit !!!

Všechny startovací vozíky(spálené startery),různé rozmrazovače

s otevřeným ohněm(shořená auta),většinou motor stejně nechyt-

ne--jen se vyrobí další problém...je to dlouhou praxí vyzkoušeno...

Odesláno
Původně zaslal: Demo

ozzy1956 - pred dvema lety jsem u Noveho Jicina videl typka, jak rozdelaval maly ohnicek pod nadrzi u stare Avie - tezce jsem nechapal :)

právě proto jsem to psal--takových ,,pokusů\'\' jsem viděl opravdu

hodně--včetně nahřívání nádrží,potrubí,filtrů,motorů--autogenem:o:o--potom až auto hoří,už nevadí,že motor nechytil...

Odesláno
Původně zaslal: wooody

Tak ale na sibyri to tak delaj, nakladaky budu bezej v kuse, nevypinaj se nebo v lepsich firmach se pod nima topy, nekde radiatorama nekde ohnickama....

Tak na Sibiři opravdu dělají všechno jinak...:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Topka

Prosim všechny nevíte jestli může mít vliv na čerpadlo zamrzlá nafta? 406-ku mám půl roku a dnes mi poprvé zamrzla tak nevim co s tim. Dík moc:myslim

[upravil dne 10/1/09 Topka]

skús teplovzdušnou pištolou nahriať palivový filter a čerpadlo

Odesláno

Jestli je něco opravdická kokotina, tak je to nalít do common-railu benzín! To, že to pobraly staré V3S nebo mechanické diesely s rotačním čerpadlem neznamená, že to jde použít kamkoliv. Pak se člověk diví, když ten common-rail pochcípá a musí se měnit čerpadlo i vstřiky, co? To pak majitel čumí jak puk...

Nadto nalití benzínu do nádrže již zamrzlého krámu stejně neřeší vůbec nic, filtr je u common-railu podstatně jemnější než u starých krámů a je už ucpaný, ta naředěná nafta se k němu stejně nedostane, a i když, tak neprojde.

Ta garáž nebyla vůbec myšlena ironicky, je to zdaleka nejrozumnější věc, co se dá udělat, a zdaleka nejméně riziková - viz Ozzyho výčet, který znám velmi dobře taky.

Odesláno
Původně zaslal: KoudaK

A nebo si kup tu příměs do nafty proti zamrznutí...

To ale prvně nalej příměs do nafty proti zamrznutí a pak dát do té teplé garáže.

Aby po rozmražení a nastartování se ta příměs dostala do palivového potrubí.

Odesláno

Však už napsal, že již nastartoval. Tak snad jej napadne koupit aditivum pro diesel na zimu a natankovat pokud možno plnou nádrž a vyjezdit ,,starou\" naftu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...