Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Nevíte někdo jak kudy se dotanu k EGRku na HDI 100 kw. Chci ho zaslepit. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 To ještě nikdo nedělal EGRko na 307? Citovat
hnusoba Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Naozaj sa chceš do toho pustiť? EGR je za motorom na vodičovej strane pod torpédom (plast pri stieračoch) upevnený dokopy siedmimi skrutkami. Miesta málo, dokopy nič nevidíš čo robíš, všetko musíš iba po hmate robiť...proste robota na pohľadanie Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 No co jiného mi zbývá?? Jde tedy ten plast stěračů dolu dobře? A EGR bych řekl že je na straně spolujezdce. Něco jsem tam nahmatal a vede tam vzduch.Ctěl jsem jít na to ze spoda,ale to tam neni vidět vůbec.Tak mi držte palce. Nebo to mam dát raději nějakému mechošovi, aby mi u toho nevystříkli nervy?? Citovat
vlado-.m Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 A co tak zaslepit len hadicku podtlaku elmag ventilu, co ovlada mechanicky EGR? Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 To by byla paráda, ale co bude na to říkat EGR? Půjde do něj tlak a jestli se pak časem neotevře a neudělá se nějaké škvírka a bude nekde profukovat.To víš že bych radši volil tuto variantu. Nevim no.:-(( Citovat
HonzaT Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Ahoj,pokud máš opravdu 136 koňovýho dvoulitra se šestikvaltem,tak gratuluju. Dělám v P. takže vím,že je to docela dravec. Jinak EGR ventil je celý elektrický,již není ovládaný podtlakem. Zaslepení by nebylo tak těžké,stačílo by odpojit tu kovovou rouru co vede od něj směrem k sání. Poté si vyrobit z plechu stejný tvar jako má výstupní hrdlo,na které je právě napojená ta kovová trubka. Problém však bude s diagnostikou,ta neustále porovnává polohu EGR ventilu a množství nasávaného vzduchu přes průtokoměr-váhu. A pokud EGR zaslepíš,bude Ti to házet závady a rozsvěcovat kontrolku. Citovat
vlado-.m Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 To som nevedel ze peugeot urobil taky upgrade.... Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Mě to teď vůbec nic nepíše.Prostě mi to cuká.Když jsem to se známím napíchl, tak to ukázalo polohy klapky.A už mám 166 kobil.Je egrko na straně spolujezdce? Tam jsem nahmatal nějaké hadičky.Vede tam kovová a pak je tam gumová.Mylsíš že by stačilo zaslepit za EGR? Citovat
hnusoba Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: Šindy 307 SW 125 kW Mě to teď vůbec nic nepíše.Prostě mi to cuká.Když jsem to se známím napíchl, tak to ukázalo polohy klapky.A už mám 166 kobil.Je egrko na straně spolujezdce? Tam jsem nahmatal nějaké hadičky.Vede tam kovová a pak je tam gumová.Mylsíš že by stačilo zaslepit za EGR? Cukanie by som možno tipoval na snímač polohy turba...Pozeral niekto tento parameter? EGR je na strane vodiča....idú k nemu dve kovové trubky....To čo si nahmatal ty je zrejme výmenník EGR. Ale keď ho chceš silou mocou zaslepiť treba Ti vyrobiť podložku medzi EGR a trubku, ktorá vedie ku saniu. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 PC nám ukázal klapku.I jsme jí monitorovali.A bylo vidět že otevírá nepravidelně, na 50 - 70 a bylo vidět že se seká.Tak prej k ní nevede vzduch? Tak bude tedy stačit když to zaslepim za EGR? Citovat
hnusoba Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: Šindy 307 SW 125 kW PC nám ukázal klapku.I jsme jí monitorovali.A bylo vidět že otevírá nepravidelně, na 50 - 70 a bylo vidět že se seká.Tak prej k ní nevede vzduch? Tak bude tedy stačit když to zaslepim za EGR? Tak moment, na diagnostike ukázalo problém s klapkou EGR alebo ventilom EGR? To sú dve úplne odlišné veci... A s cukaním by ajtak nemali mať nič spoločné... Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Záznam psal o poloze EGR ventilu a to je to samý jako klapka. Dělal mi to kluk s kterým jsem dělal v MANU elektrikáře a tam to tak taky ukazovalo.Většinou byla zadřená klapka nebo profukoval AGR ventil. Jak je to tady dělané, je to zvlášť, nebo je egr a klapka dohromady. Ikdyž bude zadřená klapka - tak když jí vyčistim tak to vydrží jen chvíli.Chci se této zbytečnosti zbavit. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Klapku to přece neumí hlídat - jen egrko. Ne? Citovat
hnusoba Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Klapka EGR a ventil EGR sú dve úplne odlišné veci....Klapka EGR prepúšťa výfukové plyny naspäť do sania a ventil EGR škrtí nasávanie čerstvého vzduchu... Ventil sa otvorí, aby pustil výfukové plyny do sania, klapka sa uzatvára, aby brzdila čerstvý vzduch. Takže ešte raz, pred chvíľkou si písal polohu klapky, potom ventil...tak teraz ktoré? Ako sa Ti inak správa vozidlo? Citovat
HonzaT Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Takže jak to u tohoto typu motoru (2,0 HDi 136 koní) je: Ventil EGR je celý elektrický,to znamená že je přímo ovládaný řídící jednotkou motoru a je v něm zabudovám snímač polohy,pro informaci v jaké je poloze. Jednotka tedy přesně ví,ve které poloze ventil je,popřípadě je-li zaseklý. Poté je tam \"klapka EGR\",je ovládaná podtlakem od elektroventilu EGR. V diagnostice je vidět pouze procento otevření elektroventilu,nikoli však vlastní klapky,ta je čistě mechanická. Jednotka není schopná zjistit,jestli je klapka zaseklá,nebo poškozená podtlaková hadička. EGR by stačilo zaslepit až na jeho výstupu,ikdyž se bude otevírat,tak z něj nic nepůjde ven,tedy zpět do sání. Citovat
hnusoba Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: HonzaT Jednotka není schopná zjistit,jestli je klapka zaseklá,nebo poškozená podtlaková hadička. Skús odpojiť ovládací podtlak od klapky EGR, trošku sa bež povoziť, prečítaj si závady v počítači motora a potom si premysli, či sem toto isté ešte raz napíšeš. A ešte popremýšľaj, načo je tam prietokomer. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Tak jestli jsem to pochopil správně, tak jsou tam tedy 2 klapky na recirkulaci? To je docela zbytečný ne? Měl jsem zato, že egr ventil ovládá přímo klapky výfukových plynů. Jak píše HonzaT monitorovali jsem tedy polohu egr ventilu a ta se seká.Takže bude špatný ventil egr.Vyřešim to tedy zaslepením za nim.Ale až bude tepleji, teď se mi do toho nechce.Mám ještě jiné přibližovadlo. Ale mohl bych zkusit tedy odpojit hadičku, abych věděl něco víc, pak dám vědět. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.