Speeder Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Ahoj všem. Mám problém s dodávkou nafty u své 309. Včera jsem dal píží docela zabrat. Najel jsem asi 200km v pěti lidech a někde i docela v kopcích. Každopádně všechno v pohodě. Když jsem ale dojel do domovského města, auto mi začalo nějak vynechávat a padal mi volnoběh. Přesně jako když dochází nafta. Napadlo mě jenom otevřít za jízdy nádrž, jestli tam neni podtlak. Nějak jsem potom dojel domu a už to nedělalo. Dneska jsem ale nastartoval auto, šel jsem odmetat sníh a po chvilce mi auto zhaslo. Šel jsem nastartovat, ale zase to po chvilce zhaslo. Tak jsem napumpoval naftu ruční pumpičkou. Nastartoval jsem a bylo to ok, ale po asi dvou minutách opět klesal volnoběh až to zhaslo. Takhle se to jeste opakovalo. Když jsem napumpoval ručně, tak to chvilku jelo, ale potom zase zhaslo. Zkrátka z nejakýho důvodu se asi nestíhá dočerpávat nafta do čerpadla. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Díky za rady. Citovat
AnotherOne Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 To že by nestíhalo ťahať naftu je nezmysel. Buď máš netesnosť na palivovej sústave a prisáva si to vzduch alebo máš zanesené sitko v nádrži. Citovat
Speeder Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Takže zkontrolovat všechny přepady, přívodní hadice atd? Taky palivák jsem nikdy neměnil a nevim jak dlouho tam byl před koupí, já to mám od léta 2007 a nevim jak dlouho to hnilo v bazaru. Citovat
Speeder Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Nastartoval jsem a drzel jsem to pri zivote pomoci pumpicky a koukal jestli nekde neco nekape. Pod filtrem to bylo trosku mokry. Kdyz jsem vypnul motor, tak to tam zacalo bejt mokry vic. Tzn. kape mi to zespodu filtru. Trosku jsem ho povysadil a je tam krome odkalovaku jeste nejaky konektor ci co a vedou tam dva kabely. Bylo to cely od nafty. Kazdopadne zejtra to cely vyndam a asi koupim filtr. Odnekud to tam proste kape. Citovat
pavloucha Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 kdysi mi to na 309-tce teklo okolo šroubu,stačilo vyměnit gumičku Citovat
vix Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 tak zrovna tady tenhle palivák stojí 80,- Kč + 20,- Kč za 4 měděné podložky. Veškeré gumičky najdeš u toho filtru . První se mění filtry. A můžete jim to říkat pořád dokola. A je to marný, je to marný, je to marný ... Citovat
Speeder Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Ja jsem to kupoval s tim, že budu menit jenom olej a napravy. Zejtra ho vymenim a kouknu na ten odkalovak. Diky za obr. Citovat
Speeder Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 A nevi nahodou nekdo k cemu jsou tam ty kabely? Citovat
vix Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 kabely vedou ke kontrolce hlásící hladinu vody v tom filtru (odkalovák). Mám je ustřihlý, odpojený, kontrolka je pro zlost. (osobní názor a přesvědčení) ... když nevyměníš filtry, tak se k oleji a nápravám nedostaneš Citovat
Marcel505 Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Někde ti to přisává vzduch. Vyměnit starý hnusný tvrdý hadice nebo dotáhnout. Taky to může být díra v trubce na podlaze. Citovat
Speeder Odesláno 6. leden 2009 Autor Odesláno 6. leden 2009 Původně zaslal: vix ... když nevyměníš filtry, tak se k oleji a nápravám nedostaneš Zadní nápravu už mam za sebou a stačilo před tim vyměnit jen vzducháč a olej. Takže palivák se nemusí a jde to taky Citovat
Speeder Odesláno 6. leden 2009 Autor Odesláno 6. leden 2009 Tak to neni gumicka na sroubu, ale je to kolem tech kabelů. Už jsem je odstřihnul, ale potřebuju to necim cely zacelit. Přemejslel jsem o tavny pistoli, ale doma jsem ji nenasel. Neporadil by nekdo neco? nebo nejaky silikon? aby to ta nafta nerozpustila. Citovat
Speeder Odesláno 6. leden 2009 Autor Odesláno 6. leden 2009 Tak nakonec jsem musel jit do OBI koupit tu tavnou pistoli. Nic lepsiho me nenapadlo. Myslite, ze to nafta nerozpusti? Mel jsem to spickove odmastene a udelal jsem na tom takovou velkou cepici. Citovat
Speeder Odesláno 6. leden 2009 Autor Odesláno 6. leden 2009 Tak nakonec je vyzranej ten hlinikovej obal, jsou v nem dirky. Jedu pro nej na vrakec. Citovat
Speeder Odesláno 6. leden 2009 Autor Odesláno 6. leden 2009 Tak jsem byl na vrakaci. Vymontovali mi tu hlinikovou vanicku z jiny 309. Chteli za to 200Kc. Prijedu domu, zasvitil jsem na to zarovkou a vidim diru. Ze me nenapadlo hned tam to zkontrolovat. Zejtra tam jedu to vymenit. Ale uz jsem potreboval aby to jelo, tak jsem ten puvodni obal zalepil tou tavnou pistoli a dal to tam. Kupodivu to zatim drzi a auto hned chytlo bez problemu. Citovat
vix Odesláno 6. leden 2009 Odesláno 6. leden 2009 tavná pistole je luxus... já jednou dotěsňoval žvejkačkou 200,- jenom za obal, nebo za komplet filtr? Citovat
Speeder Odesláno 6. leden 2009 Autor Odesláno 6. leden 2009 Jenom za ten pokakanej hlinikovej obal. A jeste deravej. Oxidace je svinstvo. Ale ta tavna pistole me mile prekvapila. Opravdu se zda, ze to funguje. Snad to nafta nerozpusti. Ale spis se bojim teploty. Pokud se nafta moc zahreje, mohlo by to lepidlo roztavit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.