RychJ-1 Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Ahoj všem, prosím o malé vysvětlení, sám to moc nechápu. Byl jsem ted týden v Rakousku, teploty v noci kolem -15 až - 20C Ráno baterka, KO, nápis battery low. Fajn, kabely a šup auto startuje. Ale další den v deset vecer nápis battery low, auto ani neškubne, tak se jde spát a ráno pocítám, že vyndám zase kabely, ale přijdu k autu a to startuje na první otocení, úřitom bylo v noci -15C. Tedy proc v deset vecer nic a hned ráno, aniž bych popojel, nebo nabil baterku nastartuje napoprvé? Citovat
kobra Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Špatný kontakt na svorkách aukumulátoru, špatný kontakt v kabeláži, chyba PP, vadná spínací skříňka? Na elektriku 307 zde moc chválu nepějí. Zkusil jsi při jednotlivých návštěvách rozsvítit dálková světla? Svítily ? Citovat
RychJ-1 Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 Dálkáce??? ne ne to jsem nezkusil... Setril jsem baterku, jezdil jsem rano kilometr, vecer kilometr, jen na parkovacky, bez radia, bez topeni... ale nenastartoval jsem jen jednou.... Citovat
P.avel Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 to po jaký době už máš takhle vydyndanou baterku? tátovi v oktávce vydržela asi 11 let... Citovat
Qweer Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: RychJ-1 Dálkáce??? ne ne to jsem nezkusil... Setril jsem baterku, jezdil jsem rano kilometr, vecer kilometr, jen na parkovacky, bez radia, bez topeni... ale nenastartoval jsem jen jednou.... ty si dobry zabiják večer na parkovačky Citovat
pastorek Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: RychJ-1 Ahoj všem, prosím o malé vysvětlení, sám to moc nechápu. Byl jsem ted týden v Rakousku, teploty v noci kolem -15 až - 20C Ráno baterka, KO, nápis battery low. Fajn, kabely a šup auto startuje. Ale další den v deset vecer nápis battery low, auto ani neškubne, tak se jde spát a ráno pocítám, že vyndám zase kabely, ale přijdu k autu a to startuje na první otocení, úřitom bylo v noci -15C. Tedy proc v deset vecer nic a hned ráno, aniž bych popojel, nebo nabil baterku nastartuje napoprvé? Tiež by som to videl na skorodované kontakty baterky. Stačí demontovať, vyčistiť a zase bude fungovať. Citovat
RychJ-1 Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 Baterka je origo, takžer má za sebou uý 5 let. A na ty parkovacky jsem jezdil jen za šera kolem půl páté... Za tmy bych si to nedal... Citovat
lape Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Taky mě loni v listopadu umřela batery.V listopadu,žádný mráz,po noční dojdu k autu odemnout dálkou ještě šlo ale jak jsem otočil klíčem v zpalování,tak jen blikly kontrolky a šlus,bylo po ní.Asi odešel článek.Ale už na to měla nárok,byla v autě 12 let,ještě z fabriky. Citovat
Pinďa Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: RychJ-1 Baterka je origo, takžer má za sebou uý 5 let. A na ty parkovacky jsem jezdil jen za šera kolem půl páté... Za tmy bych si to nedal... Životnost autobaterií je 4 až 5 let. Závisí jak se jezdí a stará o baterku. Mě baterka vydržela 8 roků, ale skoro denně se jezdilo (cca 2x 18 km). Před zimou kontrola elektrolitu, nabití a dotažení kontaktů. [upravil dne 3/1/09 Pinďa] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Dalsi vec je, ze pokud jezdis jen kilometr, tak davas baterke dobre pres drsku ... Nejvic energie se spotrebuje prave na startovani, a tym ze prejedes jeden kilometr baterku ani zdaleka nedobijes... A kdzy raz rano byla baterka vybyta, a ti si jazdil len jeden kilometr , tak si ji nedobil, a low batery ty mohlo ukazovat stale... Otazka je, ci po ceste s Rakouska spet, se ty baterka dobila, a ci ted jezdis normalne ? Ked ani, tak odporucam vymontovat, otvorit stuple, doliat destilku a poriadne cez noc nabyt ... V mem peugeote vydrzela baterka s vyroby 10 rokov Citovat
vix Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Jo, ještě je dobré napsat, že u dieselů baterka odchází dříve než u benzínů. A že 5 let je tak akorát. Jinak, mě se občas stane, že baterka totálně zmrtví, ovšem stačí zaklepat kontaktem na ní a vše je OK. Prostě se s tebou začíná loučit Citovat
RychJ-1 Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 To že se baterka po jednom kilometru nedobyje, vím moc dobře, ale nebudu šlapat v přeskácích a s lyžema... Slo mi o to, že v deset vecer byla KO, ani tuk a v devět ráno auto chytlo na první otocení... Prostě ten casový rozdíl, kdy bylo -15C a auto jen stálo... Citovat
Dave_k Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Ono se taky doporučuje před startováním u zmrzlé baterky na chvíli ji udělat odběr (dálková světla, ventilátor naplno apod.). Baterka se tím ohřeje a pak dá větší proud na startování.. Citovat
pastorek Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: RychJ-1 :o:o to slyším poprvé... Z toho si nič nerob. Toto sa odporúčalo pred rokmi keď bolo údajne treba baterku \"trochu zobudiť\" aby bola schopná dať maximálny prúd. Teraz je to veľmi diskutabilné. Či to má zmysel alebo nie by sa dalo overiť iba v laboratórnych podmienkach. Keby to i malo praktický význam tak po zapnutí kľúčika sa spustí palivové čerpadlo a určite má väčší odber ako ventilátor. Citovat
MrVain Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: RychJ-1 :o:o to slyším poprvé... Z toho si nič nerob. Toto sa odporúčalo pred rokmi keď bolo údajne treba baterku \"trochu zobudiť\" aby bola schopná dať maximálny prúd. Teraz je to veľmi diskutabilné. Či to má zmysel alebo nie by sa dalo overiť iba v laboratórnych podmienkach. Keby to i malo praktický význam tak po zapnutí kľúčika sa spustí palivové čerpadlo a určite má väčší odber ako ventilátor. presne tak alarm,4x smerovky,čerpadlo, vnutorne osvetlenie 10A ako nič a u nafty žhavenie 50A:super Citovat
Dave_k Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: MrVain Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: RychJ-1 :o:o to slyším poprvé... Z toho si nič nerob. Toto sa odporúčalo pred rokmi keď bolo údajne treba baterku \"trochu zobudiť\" aby bola schopná dať maximálny prúd. Teraz je to veľmi diskutabilné. Či to má zmysel alebo nie by sa dalo overiť iba v laboratórnych podmienkach. Keby to i malo praktický význam tak po zapnutí kľúčika sa spustí palivové čerpadlo a určite má väčší odber ako ventilátor. presne tak alarm,4x smerovky,čerpadlo, vnutorne osvetlenie 10A ako nič a u nafty žhavenie 50A:super No nechci se hádat, ale celá tahle estráda proběhne do 1/2 minuty a myslíš, že to nějak baterka pozná? Podle mne moc ne. Citovat
pastorek Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: Dave_k Původně zaslal: MrVain Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: RychJ-1 :o:o to slyším poprvé... Z toho si nič nerob. Toto sa odporúčalo pred rokmi keď bolo údajne treba baterku \"trochu zobudiť\" aby bola schopná dať maximálny prúd. Teraz je to veľmi diskutabilné. Či to má zmysel alebo nie by sa dalo overiť iba v laboratórnych podmienkach. Keby to i malo praktický význam tak po zapnutí kľúčika sa spustí palivové čerpadlo a určite má väčší odber ako ventilátor. presne tak alarm,4x smerovky,čerpadlo, vnutorne osvetlenie 10A ako nič a u nafty žhavenie 50A:super No nechci se hádat, ale celá tahle estráda proběhne do 1/2 minuty a myslíš, že to nějak baterka pozná? Podle mne moc ne. Nič nemusí poznávať. Akékoľvek \"zohrievanie\" baterky odberom je kravina. Zbytočne ju vybíjaš. Ak ju chceš zohriať tak si ju na noc ulož do tepla. To máš šancu ráno spoznať. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: RychJ-1 To že se baterka po jednom kilometru nedobyje, vím moc dobře, ale nebudu šlapat v přeskácích a s lyžema... Slo mi o to, že v deset vecer byla KO, ani tuk a v devět ráno auto chytlo na první otocení... Prostě ten casový rozdíl, kdy bylo -15C a auto jen stálo... Jo ja ty verim, len si psal, ze si ji strasne setril, ze si jezdil ze stretavackama. Pri tak kratkych trasach si ju vlastne vybijel ... Ja bych spravil len jedno, sadl do auta, a nekde se jet mimo mesta 20 - 30 km povozit, nech se dobije Ale to uz je ted jedno... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.