Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

prosím o malé vysvětlení, sám to moc nechápu.

Byl jsem ted týden v Rakousku, teploty v noci kolem -15 až - 20C

Ráno baterka, KO, nápis battery low. Fajn, kabely a šup auto startuje. Ale další den v deset vecer nápis battery low, auto ani neškubne, tak se jde spát a ráno pocítám, že vyndám zase kabely, ale přijdu k autu a to startuje na první otocení, úřitom bylo v noci -15C.

Tedy proc v deset vecer nic a hned ráno, aniž bych popojel, nebo nabil baterku nastartuje napoprvé? :myslim

Odesláno

Špatný kontakt na svorkách aukumulátoru, špatný kontakt v kabeláži, chyba PP, vadná spínací skříňka?

Na elektriku 307 zde moc chválu nepějí.

Zkusil jsi při jednotlivých návštěvách rozsvítit dálková světla? Svítily ?

Odesláno

Dálkáce??? :o ne ne to jsem nezkusil... Setril jsem baterku, jezdil jsem rano kilometr, vecer kilometr, jen na parkovacky, bez radia, bez topeni... ale nenastartoval jsem jen jednou....

Odesláno
Původně zaslal: RychJ-1

Dálkáce??? :o ne ne to jsem nezkusil... Setril jsem baterku, jezdil jsem rano kilometr, vecer kilometr, jen na parkovacky, bez radia, bez topeni... ale nenastartoval jsem jen jednou....

ty si dobry zabiják večer na parkovačky ;)
Odesláno

Ahoj všem,

prosím o malé vysvětlení, sám to moc nechápu.

Byl jsem ted týden v Rakousku, teploty v noci kolem -15 až - 20C

Ráno baterka, KO, nápis battery low. Fajn, kabely a šup auto startuje. Ale další den v deset vecer nápis battery low, auto ani neškubne, tak se jde spát a ráno pocítám, že vyndám zase kabely, ale přijdu k autu a to startuje na první otocení, úřitom bylo v noci -15C.

Tedy proc v deset vecer nic a hned ráno, aniž bych popojel, nebo nabil baterku nastartuje napoprvé? :myslim

Tiež by som to videl na skorodované kontakty baterky. Stačí demontovať, vyčistiť a zase bude fungovať.

Odesláno

Taky mě loni v listopadu umřela batery.V listopadu,žádný mráz,po noční dojdu k autu odemnout dálkou ještě šlo ale jak jsem otočil klíčem v zpalování,tak jen blikly kontrolky a šlus,bylo po ní.Asi odešel článek.Ale už na to měla nárok,byla v autě 12 let,ještě z fabriky. :)

Odesláno

Baterka je origo, takžer má za sebou uý 5 let.

A na ty parkovacky jsem jezdil jen za šera kolem půl páté...:) Za tmy bych si to nedal...

Životnost autobaterií je 4 až 5 let. Závisí jak se jezdí a stará o baterku. :myslim

Mě baterka vydržela 8 roků, ale skoro denně se jezdilo (cca 2x 18 km). Před zimou kontrola elektrolitu, nabití a dotažení kontaktů. :super:super:super

[upravil dne 3/1/09 Pinďa]

Odesláno

Dalsi vec je, ze pokud jezdis jen kilometr, tak davas baterke dobre pres drsku ...

Nejvic energie se spotrebuje prave na startovani, a tym ze prejedes jeden kilometr baterku ani zdaleka nedobijes...

A kdzy raz rano byla baterka vybyta, a ti si jazdil len jeden kilometr , tak si ji nedobil, a low batery ty mohlo ukazovat stale...

Otazka je, ci po ceste s Rakouska spet, se ty baterka dobila, a ci ted jezdis normalne ?

Ked ani, tak odporucam vymontovat, otvorit stuple, doliat destilku a poriadne cez noc nabyt ...

V mem peugeote vydrzela baterka s vyroby 10 rokov :)

Odesláno

Jo, ještě je dobré napsat, že u dieselů baterka odchází dříve než u benzínů.

A že 5 let je tak akorát.

Jinak, mě se občas stane, že baterka totálně zmrtví, ovšem stačí zaklepat kontaktem na ní a vše je OK.

Prostě se s tebou začíná loučit :papa

Odesláno

To že se baterka po jednom kilometru nedobyje, vím moc dobře, ale nebudu šlapat v přeskácích a s lyžema...:aut

Slo mi o to, že v deset vecer byla KO, ani tuk a v devět ráno auto chytlo na první otocení... Prostě ten casový rozdíl, kdy bylo -15C a auto jen stálo...

Odesláno

Ono se taky doporučuje před startováním u zmrzlé baterky na chvíli ji udělat odběr (dálková světla, ventilátor naplno apod.). Baterka se tím ohřeje a pak dá větší proud na startování.. :papa

Odesláno

:o:o:o to slyším poprvé...:myslim

Z toho si nič nerob. Toto sa odporúčalo pred rokmi keď bolo údajne treba baterku \"trochu zobudiť\" aby bola schopná dať maximálny prúd. Teraz je to veľmi diskutabilné. Či to má zmysel alebo nie by sa dalo overiť iba v laboratórnych podmienkach. Keby to i malo praktický význam tak po zapnutí kľúčika sa spustí palivové čerpadlo a určite má väčší odber ako ventilátor.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Z toho si nič nerob. Toto sa odporúčalo pred rokmi keď bolo údajne treba baterku \"trochu zobudiť\" aby bola schopná dať maximálny prúd. Teraz je to veľmi diskutabilné. Či to má zmysel alebo nie by sa dalo overiť iba v laboratórnych podmienkach. Keby to i malo praktický význam tak po zapnutí kľúčika sa spustí palivové čerpadlo a určite má väčší odber ako ventilátor.

presne tak alarm,4x smerovky,čerpadlo, vnutorne osvetlenie 10A ako nič a u nafty žhavenie 50A:super

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

presne tak alarm,4x smerovky,čerpadlo, vnutorne osvetlenie 10A ako nič a u nafty žhavenie 50A:super

No nechci se hádat, ale celá tahle estráda proběhne do 1/2 minuty a myslíš, že to nějak baterka pozná? Podle mne moc ne. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Původně zaslal: MrVain

No nechci se hádat, ale celá tahle estráda proběhne do 1/2 minuty a myslíš, že to nějak baterka pozná? Podle mne moc ne. :myslim

Nič nemusí poznávať. Akékoľvek \"zohrievanie\" baterky odberom je kravina. Zbytočne ju vybíjaš. Ak ju chceš zohriať tak si ju na noc ulož do tepla. To máš šancu ráno spoznať.

Odesláno

To že se baterka po jednom kilometru nedobyje, vím moc dobře, ale nebudu šlapat v přeskácích a s lyžema...:aut

Slo mi o to, že v deset vecer byla KO, ani tuk a v devět ráno auto chytlo na první otocení... Prostě ten casový rozdíl, kdy bylo -15C a auto jen stálo...

Jo ja ty verim, len si psal, ze si ji strasne setril, ze si jezdil ze stretavackama. Pri tak kratkych trasach si ju vlastne vybijel ...

Ja bych spravil len jedno, sadl do auta, a nekde se jet mimo mesta 20 - 30 km povozit, nech se dobije :)

Ale to uz je ted jedno...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...