Drtikoll Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Ahoj! Chtěl bych se Vás zeptat, zda na zimu zakrýváte mřížku v předním nárazníku? Má to vliv jako třeba u Š120? Dík za Vaše názory! P307 Break, 2.0 HDi Citovat
čakom Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 ja to nezakrývam a ani na 120 jsem nezakrýval. Citovat
Guest servisman Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 zakrýval jsem jen 120 ta netopila jinak já dával jen na půl chladiče dekl a to jen proto že jsem jezdil jen do rachoty a bylo venku trvale -15 a více.Ale to je už na každém co a jak motor se zahřeje na to je termostat . Citovat
čakom Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Původně zaslal: honza406 zakrýval jsem jen 120 ta netopila jinak já dával jen na půl chladiče dekl a to jen proto že jsem jezdil jen do rachoty a bylo venku trvale -15 a více.Ale to je už na každém co a jak motor se zahřeje na to je termostat . mě 120 topila;) Citovat
Guest servisman Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 tak to mne taky ale až po 5 km a to jsem byl už v práci Citovat
čakom Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Původně zaslal: honza406 tak to mne taky ale až po 5 km a to jsem byl už v práci mě tak po 2 Citovat
Guest servisman Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 po 2 tak slabý náběh u mne a to jsem měl jednu z posledních Citovat
čakom Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Původně zaslal: honza406 po 2 tak slabý náběh u mne a to jsem měl jednu z posledních ja měl 84 v dobrým stavu Citovat
ladosak Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 mně 120 topila výborně,ale až potom co jsem ji rostřelil a šel tam nový chladič a vyplach trubek:D Byl na ni 100%spolech.A na pažouta nedávám nic.Myslím že není třeba zahřívá se docela rychle Citovat
jirka639 Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 no me prijde ze oproti felde 1.9 to netopi, u feldy stacilo ujet 3km a sel jsem do trenek. ted musim ujet aspon 7km. venku je -8°C Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Původně zaslal: jirka639 no me prijde ze oproti felde 1.9 to netopi, u feldy stacilo ujet 3km a sel jsem do trenek. ted musim ujet aspon 7km. venku je -8°C To chce benzín! Citovat
Ticcino Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Nezakrývám nic. Udržuji kapaliny ve stavu jak mají být. Škodovky zamrzaly a pak vařily. Což je logický důsledek dolívání vody z vodovodu do chladiče a motoru vzadu. (škodárnu jsem nikdy neměl, ale předpokládám, že chladič byl vpředu) Citovat
pastorek Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Původně zaslal: Ticcino Nezakrývám nic. Udržuji kapaliny ve stavu jak mají být. Škodovky zamrzaly a pak vařily. Což je logický důsledek dolívání vody z vodovodu do chladiče a motoru vzadu. (škodárnu jsem nikdy neměl, ale předpokládám, že chladič byl vpředu) Zamrzanie a vretie Škodoviek nemá nič soločné s vodou s vodovodu a motorom vzadu. Kto mal správne namiešaný fridex ten nemal problém. Jediný problém s umiestnením motora bola dlhá dráha dopravy vody do kúrenia a celový objem vody. Aj to platilo iba pre modely 105-120-130. Staršie ( MB1000, MB100) mali chladič i kúrenie vzadu. Ešte staršie mali zase všetko vpredu. Citovat
permonik7 Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Nezakrývala jsem nic, parkovala jsem celý rok venku na parkovišti a nevidím důvod, proč to měnit;) Pravda, jezdím jen s benzínovým autem;) Citovat
AnotherOne Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Pokiaľ funguje správne termostat zakrývanie nemá význam. Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Takže zakrývanie chladiča nemá praktický význam, keď ti správne pracuje termostat (ako písal AnotherOne). Skrátka kým sa ti nezohreje voda v základnom okruhu termostat ti nepustí studenú vodu z chladiča. Keď sa zohreje nad danú hranicu, začne postupne prepúšťať studenú vodu (inak by sa zavaril motor) a to ti už môže byť jedno, lebo sa zahreje celý okruh (vysoké tepelné straty). Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Takže zakrývanie chladiča nemá praktický význam, keď ti správne pracuje termostat (ako písal AnotherOne). Skrátka kým sa ti nezohreje voda v základnom okruhu termostat ti nepustí studenú vodu z chladiča. Keď sa zohreje nad danú hranicu, začne postupne prepúšťať studenú vodu (inak by sa zavaril motor) a to ti už môže byť jedno, lebo sa zahreje celý okruh (vysoké tepelné straty). Citovat
pastorek Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 V princípe máš pravdu. Jediný rozdiel je v tom že pri nezakrytom chladiči je ofukovaný studeným vzduchom čo zníži teplotu vody pod teplotu okolia a po otvorení termostatu ide do motora studenšia voda. Je to poznať kolísaním teplomera pri zohrievaní. Každopádne zakrývanie chladiča v zime nemá význam pre bežné používanie. Jediný relevantný dôvod je pri pravidelných cestách na krátku vzdialenosť kedy čiastočné zakrytie ( 50 - 75 % ) môže mať pozitívny vplyv na čas zohriatia motora. \"keď je dobrý termostat, nieje čo riešiť\" Citovat
Guest servisman Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 proto jsem psal že pokud bylo -15 a víc jsem zakrýval polovinu.Jezdil jsem jen do práce a to bylo denně i o víkendu . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.