Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Automatické sjíždění oken vs tuhá zima

Recommended Posts

Odesláno

Jak jsem tak byl přes Vánoce na Vysočině u rodičů, kde nejen sněžilo, ale taky pěkně mrzlo a auto stálo celou dobu nečinně před barákem, narazil sem dneska na zajímavej problém.

Jak možná víte, u Coupé při otevření dveří okna sjedou o kousíček dolů. Při dovření dveří totiž okno zajíždí pod těsnění, takže při otvírání zase okno o kousek sjede.

No, ale jak bylo auto zapadaný sněhem a okno omrzlý, tohle popojetí dolů se při otevření dveří nekonalo. Čímžtopádem jsem dveře málem neotevřel, protože bylo okno zapadený pod tím těsněním kolem. Ne že by bylo okno přilepený k těsnění kolem dveří, jen jak bylo namrzlý, nešlo stáhnout.

Otázky mám v zásadě 2:

1) Vadí to nějak stahovačce, když se pokouší stáhnout okno a nevede se? Je ta elektronika trochu inteligentní, pozná že to nejde a nechá toho, nebo se tvrdohlavě snaží dál? Nehrozí pak spálení motorku?

2) Jak to případně řešit? Nějakým tím rozmrazovačem na skla ve spreji? Za jak dlouho si to poradí s nějakou silnější vrstvou námrazy?

Guest servisman
Odesláno

podobný problém s přimrzlým oknem řeším když jedu z práce abych mohl kartou otevřít závoru,okne nechce dolů.Stává se to pokud poprchá a pak mrzne,někdy ani dveře nemohu otevřít a to jsem mazal či stříkal těsnění okolo dveří.

Motorky by se mohly spálit ale u tebe se jedná jen o malý pojezd dolů ten 1 cm.

Já vyřešil jedno že jsem škrabkou přejel okolo okna a těsnění a pak šlo okno dolů v poho.

Odesláno

Tohle bylo přimrzlý fakt fest. Ani škrabkou to nešlo dolů. Ale je pravda, že okno popojíždí jen o malej kousek.

Ono v nejbližší době to znovu nehrozí, tady v Praze se to asi jen tak nepřihodí :D

Ale zajímá mě, jestli to někdo řeší, případně jak. Napadnul mě v podstatě jen ten rozmrazovací sprej, že bych to stříknul předtím, než začnu lézt do auta.

Odesláno

no o pár kilometrů vedle než ty jsem řešil podobnej problém :-). ale pomohla mi škrabka, jak píše honza406. sprej mám taky, ale chytře byl zavřenej v přihrádce u spolujezdce, takže s tím zatím zkušenosti nemám.. už je v kufru, takže uvidíme příště :-)

Odesláno

Motorčeky isto nezhoria. Tak sú totiž riešené dorazy a ochrana proti privretiu. Pri zvýšenom odbere na konci dráhy elektronika vypína motorček. Preto sa u starých okien stane že okno zostáva visieť. Chodí totiž ztuha a motorček sa predčasne vypína.

Guest servisman
Odesláno

když není škrabka tak telefonní karta ,kreditka ta je úzká a jde líp :super

Odesláno

Tak to je víc než jistý, že by ten sprej ležel v autě :D

Stejně jako tam stále leží košťátko, o kterým už si nějakej čas říkám, že si ho budu brát s sebou, abych prvně auto trochu ometl, než do něj nasedám, aby mě tak nenapadal všechen sníh dovnitř, při otevření dveří.

Rozmrazovač zámků sem se taky minulou zimu naučil nosit v kapse až tehdy, když sem se jednou nedostal do nádrže (CC má víčko nádrže na zámek a ten není nijak chráněnej)

On problém v zásadě nebyl, do auta sem se s krapet větším působením síly na otevírání dveří dostal. Ono je to zřejmě i tak konstruovaný, aby se dveře daly otevřít i když okno nesjede. Ale přijde mě to blbý, zbytečně to trápit.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

když není škrabka tak telefonní karta ,kreditka ta je úzká a jde líp :super

jj, zrovna dneska me j*bala pokladni v intersparu, ze ji nejde moje \'ohryzana\' karta strcit do terminalu :D

na dotaz \'co jste s tim proboha delal?\' jsem ji rekl, ze nic -ze s ni manipuluji jen prodavacky :cool:

Odesláno

Ono to zmrzá (sem se naučil u 605) spiš na tom těsnění co je na spodku okna (tam kde opřeš ruku když je okno úplně otevřený).

Pomohlo to pošplíchat sprejem proti námraze a pak s citem pěstí zvenku pomlátit nebo zatlačit na okno tam kde ho kryje ta guma aby se odloupla.

Popř. není špatnej nápad tu spáru mezi oknem a gumou projet kreditkou.

[upravil dne 28/12/2008 Fusion]

Odesláno

Hele ale na kreditky bacha, minulej rok sem si na tuhle radu vzpomněl a hned na první pokus jednu zlomil :D

Doporučuju nějaký míň citlivý kartičky, třeba tu od pojišťovny, nebo kartičku Peugeot-Clubu :aut

Odesláno

Fusion: Jj, máš recht, to je přesně to místo, kde to bylo přimrzlý. Máš nějakou oblíbenou značku rozmrazovacího spreje, nebo prostě cokoliv, co zrovna přijde do rány?

Guest servisman
Odesláno

postačí i nožík,ale aby jsi nepoškodil těsnění ,okno ne to je schované :)

Odesláno

Každý správný muž, má u sebe nůž!

No tak já se přiznám, že nemám. Tu kreditku bych hledal snáz :)

Dráždit to nožem se mi stejně moc nelíbí, projet to nějakým vhodným neostrým předmětem možná není úplně blbej nápad. Akorát si nejsem jistej, jestli to nebylo natolik kvalitně přimrzlý po celý dýlce, že by nebyla šance mezi okno a těsnění cokoliv vsunout.

Ale jak tak nad tím přemejšlím - taková kreditka zapadená ve dveřích taky nic moc :)

Sice ne přímo kreditku, ale něco dost podobnýho se jednomu klukovi touhle cestou do dveří povedlo dostat.

Odesláno

Tak mne to zamrza pravidelne kdyz sou tuzsi mrazy a ja mam auto od vody...

Presne to tesneni. Preto nosim v kufru rozmrazovaci spray.

Taky mne uz davno presla doba, kdy sem predni okno pri namraza skrabal jak vul skrabkou. Ted jen vezmu spray, nastrikam na okno, behem sekundy je stoho voda, popojedu steraci a muzu jit ...

Co se tyka znacky, mam asi ty nejlevnejsi. Pred tym sem kupoval nejake v obchodaku, myslim ze SHERON, a pak tesne pred letem sem nasel v TESCU nejaky vyprodeje, a tam byli rozmrazovace oken ve sprayi za rovnych 8,90 SK :P Tak sem je zebral vsechny co tam byli (21kousku) :D

A ted si vesele rozmrazuji.

Co se tyce ponechani, nechavam to v kufru. Kufr mi neprimrzne, a tam se dostanu vzdycki :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...