Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

lZE ROZTAHOVAT VOZIDLO S KATALIZATOREM?

Recommended Posts

Odesláno

Katalyzator !

No, vzhledem k tomu, ze vlastne palivo se nespali a vblemca se do vyfuku, kde je dotycny katalyzator. V katalyzatoru se ten benzin usadi. Pak auto chytne, zahreje se potrubi, benzin v katiku vzplane a mas nadherne vypaleny katalyzator.

Co to nastartovat startovacima kabelama ?

Odesláno

Roztahovat lze, ale každým metrem razantně snižuješ životnost katu. Totéž platí při točení startérem bez nastartování. Neplatí to až tak moc, pokud měříš komprese a náš svíčky ven. Zkrátka, benzín nesmí do katu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

bacha! nielen kat sa nici, ale pri roztahovani sa meni napnutie rozvodoveho remena (pokial nemas automaticke napinanie) ten potom moze o ten zub dva preskocit :) a nemusi to dobre skoncit...

Odesláno

Podle toho co mi řekli v různých servisech různí chytráci tak stejně neví jakou životnost má kat tak prý po 80000-120000 jsou katy hin a na emisích to stejně šidí tak je to stejně jedno, nejlepší je kat vytlouct a jezdit bez něho - větší výkon a na emise tam na chvíli dát nový a pak zase výměna z5.

Odesláno

Da se vsechno - bohuzel neco jen jednou - takze roztahovani nedoporucuji - kabely jsou jistejsi :)

No a k lexovu nazoru se nevyjadruji - i nekteri taci jsou mezi nami :D

Odesláno

podle tachometru mám 150000 (405 1,6 gli), katalyzýtor je původní a emise jsou naprosto parádní. A tachometr v bazaru určitě prošel úpravou.

d

PS: roztahovat ano, ale krátkou vzdálenost. Rozhodně ne v zimě. kdy je -25 a experti vlečou auta desítky metrů. Rozvoďák je choulostivý.

Ale už jsme viděl úspěšně roztahovat diesel (ne peggy). A dokonce několik dní po sobě, když byly mrazy.

Odesláno

Jakékoli auto s elektronickým řízením (elektronická řídící jednotka) není možné roztahnutím nastartovat! To je jen přežitek z dob karburátorů.

Zkuste si z kopce vypnout motor, zapnout zapalovani a hodit kvalt ... ejhle na vas blikne kontrolka zavady ridici jednotky. Vašich katalyzátorů je mi strašně líto.

Já mám nalétáno 140 000 km a mám emise mnohem lepší než je limit. Je to jen o majiteli a jeho blbosti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...