Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute vsetci

Mam taky problem so startovanim

Tuto zimu boli chvilu aj mrazy a auto nastartovalo na 1. raz.

Teraz byva lahko nad nulou a nastartujem na asi 6. tocenie.

Tocim maximalne 5 sekund. Nechcem prist o starter.

Ked uz sa mi podari nastartovat, tak chvilu akoby nesli vsetky valce, chapete vsak?

Nafta sa zda byt cista, pred par mesiacmi mi motor kapal a tak som na hadicu namontoval taky maly filter na palivo, je takmer priehladny, takze vidim, ze nafta je cista a ze neni zmrzla.

Ked som mal problem s tym skapinanim za jazdy, tak boli problemy aj so startovanim, ale ten filter to spravil. Mam take obavy ci to nebudu zhavice.

Odesláno

Mám to podobný na Partnerce, po nastartování jede jakoby na 3 válce ale po asi 2 minutách je v pohodě.

Žhaviče sem měnil a nepomohlo.

Ale je to samozřejmě úplně jinej motor.

Odesláno

Mozu to byt aj zhavice, alebo nieco ine.

Pri prievidzi jeden pan robi vsetko okolo pal cerpadiel ci benzin ci diesel.

Ja som uz u neho bol tiez a po oprave uz nemam ziadne starosti.

Je to fachman a rozumie sa tomu co robi.

:cool:

Odesláno

Tak som sa zmieril s tym startovanim, ale to nie je to co ma trapi najviac.

Prosim pozorne citajte!

Takze ked uz nastartujem a motor bezi, tak sa asi v 30 sekundovych rozostupoch zacukava (Problem no.1). Postojim tak 5 minut a z tych piatich minut to robi v prvych troch minutach. Ked sa pohnem a idem dajme tomu cca 300 metrov a potrebujem podradit z 3 na 2, slapnem na spojku a vtom sa ozve akoby z prevodovky alebo spojky take slabe hucanie, zaradim a prestane to (Problem no.2). Stalo sa mi ze som odbocoval a radil z 3 na 2 a po zaradeni alebo vymacknuti spojky (teraz uz neviem) motor zacal zdochinat az napokon chcipol (Problem no.3).

Poradte pls, co tieto veci moze sposobovat

BTW Stastny novy rok

Odesláno

Zdarec.mam peugeot 605 2,5td a tenhle problem ted resim taky.po nastartovani me motor bezi docela hlucne a cuka,odhadem ty 3minuty.pokud pridam plyn na 2tis. otacek tak to taky sem tam cukne.Zhavice mam nove za nakych 15stovek,takze tema to uco neni..Taky se mi zda ze to bezi zezacatku na tri valce-ale jenom odhad..Pokud je motor zahraty tak je vse oka a chyta na prvni otocku.Tak jestli neco zjistis,dej pls vedet,rad sveho milacka polecim:super

Odesláno

Ja som sa na to pytal jedneho pana a ten mi povedal, ze motor sa musi pred rozbehom zohriat, ze v lete je to ine ako cez zimu, a som to uz parkrat vyskusal a nieco na tom asi pravdy bude ...

• O 2 roky později...
Odesláno

Mam podobny problem.Pri startovani 2,1td mi nechce chytit,iba ak pridavam plyn,zo zaciatku ako keby na 3valce a po chvilke sa chod motora upravi asi 2 minuty.

Keby mi niekto vedel poradit cim to je.

Odesláno

Aky mas rocnik ?

Ja som mal tiez problem s motorom,

ak je tam mechanicke cerpadlo ako v starých modeloch, poznam jedneho chlapika co sa venuje cerpadlam a motorom,

no je to v Kosi, pri Prievidzi.

Stalo to daky peniaz, auto tam bolo tyzden, ale odvtedy islo ako hodinky.

:myslim

Odesláno

Mám ročník 91 2,1 TD.Ked je motor teplý chytá na šupu.Na čerpadle je vidiet niekedy nafta,nie vždy.Dost mi to silno dymí a dvojke za studena skáče.Chcel by som vediet či je chyba v čerpadle alebo aj v motore.

Odesláno

Ak neštartuje za studena mozu byt zhavice, ak moc dymi, moze byt ze sa dostava voda do motora a potom dymi.

to ostatne ti neporadim, lebo do toho sa nevyznam. Moze byt ze mas prasknute tesnenie na cerpadle ak tam vidis maftu.

Odesláno

Dnes som bol u mechanika a čo sa týka toho čerpadla,tak sa priklána k tomu tesneniu.A zle štarty za studena,že asi padá nafta,ked dlhšie postojí.A to dymenie nevie upresnit,takže asi to dám na opravu.Podla toho dymu je možné to tesnenie pod hlavou.Je to taký sivý dym.Ale teraz ked som vypojil radiátor kúrenia,tak mi do expansky nejdu ami bubliny ani nedvíha hladinu vody.Vo vode nie je olej ani olej vo vode iba ten dym z výfuku.Tak váham či mám dávat tú hlavu dole.Ak by vedel niekto poradit,či je sivý dym dosledkom prdnutého tesnenia pod hlavou,alebo či to može byt niečo iné.

Odesláno

Na mojej 2,1td ma davno zradil ohrev nafty,je na lavej strane motora a chytal sa tam falosny vzduch,a pri dlhsom stati samozrejme padala nafta . Tak som to baypasom obisiel a najazdil tak 300tis aj v naj mrazoch aj bez ohrevu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...