TB Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Tak jsem skočil do mého P 309, slavnostně jsem vyrazil od domu a po přejetí první díry jsem nabyl pocit, že něco není v pořádku. Jel jsem jako v žebřiňáku, protože mi přestala pérovat pravá strana zadní nápravy. Když zatlačím vzadu na kufr, tak levá strana se zhoupe jak má, ale pravá se nehne ani o centimetr, takže se tam něco \"hryzlo\". Potřebuji poradit co s tím, protože to do poslední chvíle chodilo bez problémů. Předpokládám, že mi tady většina z vás napíše, že to je na výměnu celé nápravy, protože zadní náprava je bolest těchto aut, ale moje náprava není utahaná tak, že by rapidně poklesnul zadek auta, takže bych potřeboval poradit, jestli se s tím dá ještě něco udělat a nějak to rozchodit. Jezdit se s tím dá, ale bojím se, aby nepolevilo někde něco jiného, případně abych někde neodskákal do pangejtu. Řešil jste někdo podobný problém? Citovat
Petano Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 urcite to zvedni a podivej se jestli ti to alespon sjede dolu. Jinak sedla naprava bych rekl ze je jenom veci torznich tyci a to jestli mas vymlaceny loziska a cepy z toho nepoznas [Editován dne 3/5/04 Petano] Citovat
olda Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Nehryznul se Ti jenom tlumič?Jak to popisuješ,tak by to mohlo být jenom tlumičem. Citovat
Ráďa Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 odešli ti jehlový ložiska na té straně.Rychle to nech opravit,nebo zkurvíš celou nápravu jestli už není pozdě.Vydře se čep i ta roura co je v ní a je to v prdeli. Citovat
TB Odesláno 3. květen 2004 Autor Odesláno 3. květen 2004 Když to zvednu na heveru, tak mi rameno nesjede ani dolů. Kolik potom stojí taková oprava, když budu měnit jen ty ložiska? [Editován dne 3/5/04 TB] Citovat
TB Odesláno 5. květen 2004 Autor Odesláno 5. květen 2004 Někde jsem tady v příspěvcích zahlédl, že zadními nápravami se zabývá také někdo v Mělníku. Němáte někdo kontakt? Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Nebudou se měnit jen ty ložiska. A jestli jo, a někdo ti tam nechá poničený čepy, tak to za chvíli budeš dělat zas - a jsou to vyhozený prachy. Nevím, co se furt snažíte s těma zadníma nápravama vykoumat. Prostě, pokud je v prdeli = repase, a cokoliv se na tom pokusíte ojebat, se vám vrátí, a dost možná s horšími následky. Citovat
TB Odesláno 5. květen 2004 Autor Odesláno 5. květen 2004 Už jsem se s tím celekm smířil, že je to na celkovou repasi, a ještě bych potřeboval ten kontakt do Mělníka. Díky. Citovat
Jarda Muller Odesláno 6. květen 2004 Odesláno 6. květen 2004 Měl jsme podobný problém, ale asi ne tak velký,ale přidělal jsëm na nápravu mazničky.Prolil jsem nápravu olejem a potom vazelinu a během týdne vše povolilo ale náprava bude zachvilku K.O. Citovat
TB Odesláno 6. květen 2004 Autor Odesláno 6. květen 2004 Ty mazničky mě zajímají, můžeš sdělit nějaké podrobnosti? Abych byl úplně upřímný, tak sice zadní nápravu mám nespíš na repasi, ale potřebuji vyměnit 309 za kombíka, protože rodinu včetně psů už do 309 nepoberu, takže nechci žádnou velkou investici, abych to potom za dva měsíce prodal za obvyklou cenu tohoto auta. Repasovanou nápravu mi stejně v prodejní ceně nikdo v plné výši neocení, takže a? si to zacáluje někdo, kdo s tím bude chtít dalších třeba pět let jezdit. Štve mě, že 309 není ve verzi kombi, protože to mám jinam ve velmi dobrém stavu a ještě bych s tím asi dost dlouho jezdil, ale holt je to pro mě v současné době už malé auto. Ty nápravy se sice nepovedly, ale celkově je to pohodlné auto s příjemným svezením. Citovat
Ajgor Odesláno 6. květen 2004 Odesláno 6. květen 2004 Mal som presne taký istý problém ako opisuješ (aj keď na 405). Bol to zlý tlmič. Po výmene (samozrejme treba vymeni? pravý aj lavý) je všetko OK. Citovat
Jarda Muller Odesláno 7. květen 2004 Odesláno 7. květen 2004 Ty mazničky : Vyvrtal jsem dirky a udělal jsem zavit.Přesný rozměry nevím ,protože už je to rok.Mazničky jsem koupil v mototechně (asi čtyrky - přesný rozměr nevím).Do pšpric pistole jsem nalil olej a napravu jsem naplnil plnou, až na krajích mi tekl olej. Našrouboval jsem mazničky, a naplnil nápravu vazelinou. Asi po týdnu ježdění mi naprava povolila ( to bylo poznat i na té jízdě). Během měsíce jsem nápravu napral opět vazelínou a od té doby je klid.....jsme spokojený. Nevím zda je to vtvuj problém, protože jsme to neviděl......ale za zkoušku nic nedáš Citovat
TB Odesláno 7. květen 2004 Autor Odesláno 7. květen 2004 Jarda: Díky za radu. Problém je v tom, že to je opravdu jehlové ložisko a ne tlumič, protože včera jsem vymontoval tlumič a nic se nehne, takže se to pokusím vyřešit jak radíš. S větší investicí nepočítám, protože to chci prodat jak už jsem psal. Citovat
PESEK79 Odesláno 9. květen 2004 Odesláno 9. květen 2004 Muzou se maznice vrtat,aniz by se naprava rozebrala?Nezustanou vevnitr spony? Citovat
Bimbo Odesláno 9. květen 2004 Odesláno 9. květen 2004 Napsán autorem PESEK79 Muzou se maznice vrtat,aniz by se naprava rozebrala?Nezustanou vevnitr spony? to víš že tam nějaká ta šponka spadne,už jsem o tomhle způsobu udržby zadní nápravy slyšel,je to docela prasárna.Nechtěl bych být ten co ji bude potom repasovat.TB radši bych zainvestoval,než bych jezdil s pocitem že to mám napěchovaný vazelínou.Nevíš co tam je přesně v pytli,pak to někde poženeš a jako naschvál se to hryzne pořádně,rozbyješ si hubu a budeš se potom mlátit do hlavy že si to nenechal zrepasovat.Zajeď si do toho Mělníka,jsou tam velice ochotný,věřim že i u Vašendy tě neodbydou:papa Citovat
TB Odesláno 18. květen 2004 Autor Odesláno 18. květen 2004 Takže ještě jednou dík Jardovi, protože jsem nakonec zkusil ty mazničky. Vystačil jsem si se 3 dcl oleje a 12,-Kč za 2 mazničky na Š 120 a po dvou dnech ježdění se můj Pegy opět houpe jako správný Francouz. Automechanici mě budou asi teď tady kamenovat, ale mně šlo v tuto chvíli opravdu jen o to, abych to rozhýbal. Citovat
oddie Odesláno 18. květen 2004 Odesláno 18. květen 2004 Nebudou, proč? Kamenovat tě bude možná spíš ten, kdo si od tebe to auto koupí... Pokud to máš na brzký prodej, nedivím se, že nechceš dávat prachy za drahou repasi, kterou ti žádný kupující nezaplatí. Já bych to za to taky nedal... Ale asi by bylo vhodné kupujícího upozornit, že náprava nebyla repasovaná, a že je to častá bolest těhle aut, aby se pak nedivil Citovat
TB Odesláno 18. květen 2004 Autor Odesláno 18. květen 2004 To víš, že ho upozorním, protože mám rád férové jednání. Když koukne pod auto, tak to stejně upoutá pozornost, tak ani nemá smysl něco zatloukat. Jinak jsem prodával už dvě auta a mohu hrdě prohlásit, že po nějaké době ježdění vždy za více Kč než jsem koupil (obě jsem koupil už sám jako ojetinu). Na vysvětlenou: Vedu si sám pro sebe takovou jednoduchou knihu jízd s podrobným rozpisem nákladů na provoz auta včetně udržeb a oprav. Pro pochybovače tohoto systému zdůrazňuji, že při prodeji mi to oba dva kupující vysoce ocenili velmi slušnou prodejní cenou. Takže proč například stáčet tachometr a tvářit se, že 12 let starý Pegy má nalítáno \"pouze\" např. 110 tis.km, když potom potřebuji doložit, že jsem na 160 tis.km vyměnil komplet řemen a kladky, že? To radši dokážu, že jsem jezdil a o auto jsem se pravidelně staral a ne ho ždímal a teď jde z domu, protože má dost. Ten systém má i takové výhody, že snadno zjistím i spotřebu v závislosti na ročním období či při jízdě s přívěsem, ceny ND před dvěma lety a podobně. V neposlední řadě i potom kouknu, když marně vzpomínám - kdy jsme tam tak byli? Je to vlastně celé o vztahu k tomu autu, protože když někdo přijde, tak už na první pohled musí být naprosto zřejmé, že je to něco lepšího, než vedle v autobazaru. Ale potom když někdo přijde jenom s tím, ža vám chce dát málo, protože to je tak staré a má to tolik najeto, tak se s ním ani nebavím, protože na kupce se vyplatí v tomto případě počkat. Na druhou stranu pak nejsem ale naivní, že udělám generálku zadku a za dva měsíce při prodeji mi to někdo celé zaplatí. To ho radši upozorním, že jsem to takto opravil, takhle to funguje, ale máš tady nové brzdy, spojku, poloosy, výfuk a podobně, takže si to v hlavě spočítej, co se potom vyplatí... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.