Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Osobně jsem na straně Marcela - větší auto = bezpečnější auto (a až se cérka naučí jezdit velkým, tak už jí prťous jedničkové řady bude zajímat maximálně jako hračka).

Co se týče toho, že dnes je jiná doba v které je velice těžké zavděčit se našim potomkům téměř jakýmkoli dárkem - bohužel je to velice smutný fakt a nic moc s ním asi neuděláme. Já, když jsem si v r. 1988 udělal ŘP, zakoupil jsem si za 1000,- Kč Volhu M 21 (rodiče auto neměli a i na kolo FAVORIT jsem si musel našetřit, takže jsem o příspěvek na auto ani nezkoušel žádat). Dva měsíce po koupi Volhy jsem byl odvelen sloužit vlasti, auto jsem půjčil kolegovi z práce, ten s ním vyjel na návštěvu k rodičům do Vysokého Mýta a cca po měsíci mi přišel na vojnu dopis, že auto viděl na sídlišti nějakej ruskej oficír a nabídl Jirkovi 10 000,- Kč !!!, pokud to auto bude přestříkáno na černo a budou opraveny chromy. A tak mé první auto odjelo směr Užhorod a já poprvé dostal za prodej auta víc než za kolik jsem ho koupil. Po vojně jsem opět za 1000,- Kč pořídil Renault 8 (skončil na Štvanici kolama vzhůru), pak za 12 000,- Kč Škodu 105 L a pak jsem začal jezdit s firemníma dodávkama, kde jsem konečně získal i nějakou praxi za volantem (cca 80 000 km/ročně). Kdyby mi táta v roce 88 řekl, že mi koupí třeba jetou škodovku za 10 000,- Kč - asi bych mu skočil s rozeběhem kolem krku A URČITĚ BYCH SI NEVYMÝŠLEL, ŽE CHCI ŽIGULA V 1A STAVU, JINAK NIC.

Sorry, že píšu možná moc tvrdě - ale než pátrat a řešit výměnu udělané 405ky (o které dobře víš, co vše je O.K. a co by se třeba někdy mohlo pos*at) za 106ku, o které budeš vědět maximálně to, že jí vlastnil někdo z Peugeot - clubu (což mezi námi je velice chabá záruka), to bych raději slečně dceři řekl: \"Tady máš 405ku - ber nebo nech ležet\": Pokud ona sama auto vymění třeba za výlet na Kanáry nebo za 106ku v problematickém stavu, už to bude její boj a její problém.

[upravil dne 14/12/2008 Medvěd]

Odesláno

Pokud jde o bezpečnost je relativní pokud je auto větší , spíše když je novější má více bezpečnostních prvků. Tím nechci říkat že je 106ka bezpečnější.

106 http://fr.youtube.com/watch?v=w7Q4lAWzL3w

405 http://fr.youtube.com/watch?v=V081ndTEtlA

Mám 106ku už přes šest let a naprostá spokojenost, je to líbivé autíčko které sice neodstěhuje tolik jako kombík , ale jak říká Kujon, kolikrát se člověk stěhuje. Má dobrou spotřebu všude se vejde a pro začátečníka je ideální . Pokud ,ale slečna má větší nároky ,ať si koupí auto sama , je to nejlepší věc, jak jí donutíte si auta vážit.

Odesláno
Původně zaslal: Zlatonka

Máš pravdu Kujone,jako většinou ve tvých reakcích...Na stěhování čehokoliv je to maximální spokojenost,na srazy,pařby,hiphop kempy atd. ideální,ale co naplat-moje dcera to zatím nevidí!Kde bydlet má,na chatě jsem jí přistavěl kamrdlík a taky tam nejezdí.To je těžký.Kdysi jsem jí nabízel 205tku a víš co o ní prohlásila?Že je to prej \"holomajzna\" bez žádný výbavy...Chápeš to?Já v jejích letech,kdyby mi někdo chtěl koupit 205,tak se z toho pos...Holt jinej svět!Zlatonka

Co to je \"holomajzna\"? Tím myslí jako chudý model? :myslim

Zlatonka: Bacha, je 21.století !!! To je jiná mládež! :roll

Zlatonka: A nechceš radši vyměnit něco jiného? :D:papa

Jako třeba, mě taky rodiče nenabídli že mi nějaké auto koupí. Ale jsem za to rád...

[upravil dne 14/12/2008 Marcel505]

Odesláno

Nechceš jí dát Marcelovi na hraní (myslím dceru)???

Myslím, že po pár týdnech soužití s naším sběratelem veteránů by se nestyděla ocenit kvality nabízené 405ky (a i Marcel by jistě zamlaskal)

Odesláno

ja chci taky rodice, co mi poridi auto :)

a ne ze ejden se skoro boji mi svou 307 pujcit a druhej nabizel cortinku, ktera je sice krasna, ale z pohledu bezpecnosti a mladyho ucha za volantem¨nic moc ...... nebo GMC, ktery zase s 4,3 l zivit nebudu....

Odesláno

Já nestačím kulit oči :o, dětem se teď nadělují autíčka. A dětičky si ještě vybírají co je dost cool a co ne. Když jsem si udělala papíry tak mi táta nechtěl půjčit ani stodvácu. Nakonec to dopadlo tak, že jsem osm let nejezdila a teď se bojím vyjet, protože plaším, že jsem všechno zapoměla a do provozu se prostě bojím. Až přítel mi koupil 106 (kterou jsem mu splatila, protože jsem asi blbá, ale neumím přijímat takovýhle dary) a on mi dělá šoféra........ až asi nouze naučí mě řídit auto:roll. I když..... je divný, ale ve snu auto často řídím:myslim

To Zlatonka: Je mi líto, ale ani já nevyměním svojí stošestou, jak správně píšeš do města je jak dělaná. Hodně štěstí při hledání:super

Odesláno

Máš pravdu Kujone,jako většinou ve tvých reakcích...Na stěhování čehokoliv je to maximální spokojenost,na srazy,pařby,hiphop kempy atd. ideální,ale co naplat-moje dcera to zatím nevidí!Kde bydlet má,na chatě jsem jí přistavěl kamrdlík a taky tam nejezdí.To je těžký.Kdysi jsem jí nabízel 205tku a víš co o ní prohlásila?Že je to prej \"holomajzna\" bez žádný výbavy...Chápeš to?Já v jejích letech,kdyby mi někdo chtěl koupit 205,tak se z toho pos...Holt jinej svět!Zlatonka

\"holomajzny\" jsou jen ty slabší modely. Mám doma 205 Roland garros a auto má velkou přístrojovku s otáčkoměrem, střešní okno, centrál, el. okna a sedadla v bílé polokůži. Jinak skoro všechno co jsem jmenoval krom těch polokoženejch sedaček nalezneš u 205XS (motor 1.4) a nebo u verze 1.9GTi a tam někdy byly i celokožený sedačky viz <=ZDE=>:super

PS: 405 bych za 106 nikdy nevyměnil (106 má děda a občas s ní jedim). 405 je to daleko pohodlnější auto. 106 nebo 205 jsou takový \"městský hopsadla\" na delší štreky jezsim radší 405-kou. Ale abych furt ty prcky nehanil a nepomlouval, tak faktem je, že 106/205 je daleko živější a je s ní strašná sranda :D

[upravil dne 15.12.08 Mefisto86]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Nechceš jí dát Marcelovi na hraní (myslím dceru)???

Myslím, že po pár týdnech soužití s naším sběratelem veteránů by se nestyděla ocenit kvality nabízené 405ky (a i Marcel by jistě zamlaskal)

No, Medvěde, to je výzva.

Já naznačoval, jestli by nebylo lepší vyměnit potomka, než auto. :D (Nic ve zlém Zlatonko.) :cool:

A ty na to Medvěde jdeš takhle od lesa... :aut

Odesláno

Zdarec Všem diskutérům,néé dceru nevyměním-to fakt né!A pak,má svého \"nabíječe.\"Ona se vzpamatuje,až překoná strach z jízdy větším vozem.Dneska jsme se byly projet,tak jsem jí ukázal jak si správně poštelovat-zvednout sedadlo řidiče,kde si spustit volant atd...,jen zase zanaříkala,že spojka,je oproti mému autu moc tvrdá atd...Ono to půjde.Musí to jít,naučily se to jiný,tak se to musí naučit i ona.Jo,moje drahá polovička se také bála a dneska,když dostane \"zlatonku\" do ruky na dálnici,tak jí mastí kilošedesát a je vychetaná...Zlatonka

Odesláno

Zdarec Všem diskutérům,néé dceru nevyměním-to fakt né!A pak,má svého \"nabíječe.\"Ona se vzpamatuje,až překoná strach z jízdy větším vozem.

...

Víš, kdyby mi někdo vyprávěl, že ti na nějakém foru opraví auto, najdou opraváře, firmu a nebo že ti i najdou druha, skoro tě i ožení či provdají, nevěřil bych tomu...

Jenže tady jsou toho členové fakt schopní! :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...