Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi, zajímá mě, jak často musím u tohoto vozu měnit palivový filtr, protože pod 1.000,-Kč ho asi neseženu, což je ranec. Další věc, která mě zarazila, že v katalozích figuruje 1,6 HDi 80kW pouze s FAPem a po listování fóra jsem si byl jistý, že FAP nemám, můžete mi poradit, kam mám kouknout, abych ho opravdu viděl, že tam je??? Předem móc děkuji za rady.

Odesláno

Tady se mrkni na na tento odkaz http://public.servicebox.peugeot.com/docs/5nbU1vkRs1koCx5rqdFcFbnAP73248964/REV/dexp/code/index_cs_cz.htm (zvol si tam model,rok výroby a vyjede ti plán údržby.Máš tam uvedeno vše potřebné.

A k druhé otázce-mrkni se pod tepelnej štít kterej je od turba dolu a pokud tam máš podlouhlej válec viz obr. a vedou kněmu trubičky tak ho máš.:papa

[upravil dne 11.12.2008 sekaj]

post-0-1410960360498_thumb.jpg

Odesláno

Tak ten odkaz na servisebox nějak nefunguje, háže to chybu, ale, co jsem se na ty stránky díval, tak podle VIN tam FAP mám - a mám v tom pěknej guláš. A ještě otázka: v těch místech, co je FAP, tam je i katalyzátor??

Odesláno

Ahojky - odborníci - mám další dotaz: palivový filtr u HDi bude stále pod tlakem, že?, můžu výměnu provést sám? A jestliže se mění filtr po 60-ti tis. km, tak bych ho tam ještě nechal, ale sleduji, že se sem-tam stává, že auto na malý moment přestane táhnout, jen takové malé zaváhání výkonu - můžu to připisovat tomu filtru, že by už byl hodně jetý??

Odesláno

filtr je pod tlakem jen při běhu paliv. čerpadla (motoru), mění se po 60 tis. km

z tvé otázky plyne,že snad nevíš,kolik má filtr najeto...v tom případě ho vyměň,protože čistá nafta je jedním z předpo-

kladů bezchybného chodu diesel motoru :myslim

Odesláno

Takže bych ho snad mohl sám vyměnit - odvzdušňování se provádí na filtru??? A ještě dotaz ohledně FAPu: četl jsem tu o nádržce s aditivem do fapu, ale já nic takového u 1,6 HDi 80kW nemůžu najít:myslim

Guest Šindy 307 SW 125 kW
Odesláno

S tou výměnou palivového filtru bych teda nečekal až po 60 000 ale radši každý rok. Podle toho co máme u nás za naftu, to nestojí za to šetřit na filtru. U mě stojí vložka 450 kaček.

Odesláno

Tak už jsem ho objednal - s poštovným vyjde do 1000,- - DELPHI, stejný, jako tam je, jen mi poraďte, jestli se do toho můžu pustit sám. U 405-tky GLD jsem si měníval vložku ve filtru běžně sám - stačilo pak pumpovat a odvzdušňovat, až bylo hotovo, ale u tohoto nemám pocit, že to bude tak lehké:bojim

Guest Šindy 307 SW 125 kW
Odesláno

Když si ucpeš hadičky. Pak budeš pumpovat. Tak ti to pujde.Ja jsem si je neucpal a musel jsem dlouho pumpovat.Nakonec to šlo.

Odesláno

Tak, dnes jsem vyměnil olej a filtr, vzduchový filtr (ten byl neuvěřitelně náročný na trpělivost), a především palivový filtr. Prosím ale naléhavě o radu: jakým způsobem tu naftu napumpuji zpátky?!?!:myslim Tu záslepku jsem chtěl použít, ale ta zřejmě pasuje na zacpání trubičky na jakémsi mezikusu mezi přívodní hadičkou a filtrem, jenže rovnou mi to nešlo rozpojit, tak jsem sundal hadičku a už to bylo. U 405-tky byla pumpička, trochu nafty jsem nalíval hned do filtru, ale po několika letech mám nafťáka a neuvědomil jsem si ten průšvih se zavzdušněním dost náležitě. Moc prosím a předem děkuji!!!:mad:

Odesláno

filtr zaplníš naftou zapnutím klíčku ve spínačce--uslyšíš čerpadlo v nádrži.Po zapnutí klíčku čerpadlo běží asi 5 sec.,potom vypne. Opakuj to zapnutí klíčku asi třikrát--a je nafta v celém okruhu a odvzdušněno.

Odesláno

Dobrá, díky, jenže já už nastartoval, spotřeboval naftu ve filtru, kterou jsem tam nalil, pak to natáhlo vzduch v trubce a konec. Nebude teď problém se vzduchem v čerpadle???:o

Odesláno

:Dták nakonec jsem auto nechal zapřáhnout, nechal jsem se na trojku roztáhnout a takhle motor cc po 500 metrech naskočil:bojimmóc se mi ulevilo, to mám z toho, že chci do všeho vrtat sám, ale technologie už nesnesou kdejakýho pitomce:mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...