karel307 Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Ahoj lidi, zajímá mě, jak často musím u tohoto vozu měnit palivový filtr, protože pod 1.000,-Kč ho asi neseženu, což je ranec. Další věc, která mě zarazila, že v katalozích figuruje 1,6 HDi 80kW pouze s FAPem a po listování fóra jsem si byl jistý, že FAP nemám, můžete mi poradit, kam mám kouknout, abych ho opravdu viděl, že tam je??? Předem móc děkuji za rady. Citovat
sekaj Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Tady se mrkni na na tento odkaz http://public.servicebox.peugeot.com/docs/5nbU1vkRs1koCx5rqdFcFbnAP73248964/REV/dexp/code/index_cs_cz.htm (zvol si tam model,rok výroby a vyjede ti plán údržby.Máš tam uvedeno vše potřebné. A k druhé otázce-mrkni se pod tepelnej štít kterej je od turba dolu a pokud tam máš podlouhlej válec viz obr. a vedou kněmu trubičky tak ho máš. [upravil dne 11.12.2008 sekaj] Citovat
ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 nemusíš se dívat ani pod kapotu--na tom serviceboxu zjistíš všechno o tvém voze Citovat
Martinsk Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Ja som tiež nemal FAP filter a palivový filter tam bol. Mení sa tušim každých 60 000 km. Citovat
karel307 Odesláno 15. prosinec 2008 Autor Odesláno 15. prosinec 2008 Tak ten odkaz na servisebox nějak nefunguje, háže to chybu, ale, co jsem se na ty stránky díval, tak podle VIN tam FAP mám - a mám v tom pěknej guláš. A ještě otázka: v těch místech, co je FAP, tam je i katalyzátor?? Citovat
sekaj Odesláno 15. prosinec 2008 Odesláno 15. prosinec 2008 Katalizátor (oxidační) je ta vrchní část FAPu. Citovat
karel307 Odesláno 23. prosinec 2008 Autor Odesláno 23. prosinec 2008 Ahojky - odborníci - mám další dotaz: palivový filtr u HDi bude stále pod tlakem, že?, můžu výměnu provést sám? A jestliže se mění filtr po 60-ti tis. km, tak bych ho tam ještě nechal, ale sleduji, že se sem-tam stává, že auto na malý moment přestane táhnout, jen takové malé zaváhání výkonu - můžu to připisovat tomu filtru, že by už byl hodně jetý?? Citovat
ozzy56 Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 filtr je pod tlakem jen při běhu paliv. čerpadla (motoru), mění se po 60 tis. km z tvé otázky plyne,že snad nevíš,kolik má filtr najeto...v tom případě ho vyměň,protože čistá nafta je jedním z předpo- kladů bezchybného chodu diesel motoru Citovat
karel307 Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Takže bych ho snad mohl sám vyměnit - odvzdušňování se provádí na filtru??? A ještě dotaz ohledně FAPu: četl jsem tu o nádržce s aditivem do fapu, ale já nic takového u 1,6 HDi 80kW nemůžu najít:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Nádržka aditíva je vzadu pri palivovej nádrži. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 S tou výměnou palivového filtru bych teda nečekal až po 60 000 ale radši každý rok. Podle toho co máme u nás za naftu, to nestojí za to šetřit na filtru. U mě stojí vložka 450 kaček. Citovat
AnotherOne Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Pri takej cene sa to mení. U 1,6 sa nemení vložka, ale celý filter bratru 2000,- Citovat
karel307 Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Tak už jsem ho objednal - s poštovným vyjde do 1000,- - DELPHI, stejný, jako tam je, jen mi poraďte, jestli se do toho můžu pustit sám. U 405-tky GLD jsem si měníval vložku ve filtru běžně sám - stačilo pak pumpovat a odvzdušňovat, až bylo hotovo, ale u tohoto nemám pocit, že to bude tak lehké Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Když si ucpeš hadičky. Pak budeš pumpovat. Tak ti to pujde.Ja jsem si je neucpal a musel jsem dlouho pumpovat.Nakonec to šlo. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 na tom filtru,co koupíš,by měly být ty ucpávky hadic--stáhneš hadice,ucpeš,vymeníš filtr,sundáš ucpávky z hadic a nasadíš na filtr... Citovat
karel307 Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 Tak, dnes jsem vyměnil olej a filtr, vzduchový filtr (ten byl neuvěřitelně náročný na trpělivost), a především palivový filtr. Prosím ale naléhavě o radu: jakým způsobem tu naftu napumpuji zpátky?!?! Tu záslepku jsem chtěl použít, ale ta zřejmě pasuje na zacpání trubičky na jakémsi mezikusu mezi přívodní hadičkou a filtrem, jenže rovnou mi to nešlo rozpojit, tak jsem sundal hadičku a už to bylo. U 405-tky byla pumpička, trochu nafty jsem nalíval hned do filtru, ale po několika letech mám nafťáka a neuvědomil jsem si ten průšvih se zavzdušněním dost náležitě. Moc prosím a předem děkuji!!! Citovat
ozzy56 Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 filtr zaplníš naftou zapnutím klíčku ve spínačce--uslyšíš čerpadlo v nádrži.Po zapnutí klíčku čerpadlo běží asi 5 sec.,potom vypne. Opakuj to zapnutí klíčku asi třikrát--a je nafta v celém okruhu a odvzdušněno. Citovat
karel307 Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 Dobrá, díky, jenže já už nastartoval, spotřeboval naftu ve filtru, kterou jsem tam nalil, pak to natáhlo vzduch v trubce a konec. Nebude teď problém se vzduchem v čerpadle??? Citovat
karel307 Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 :Dták nakonec jsem auto nechal zapřáhnout, nechal jsem se na trojku roztáhnout a takhle motor cc po 500 metrech naskočil:bojimmóc se mi ulevilo, to mám z toho, že chci do všeho vrtat sám, ale technologie už nesnesou kdejakýho pitomce:mad: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.