Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nechapem co sa na tom moze tolkym srat....Pozna niekto presny princip HDi? Cerpadlo tlaci do rampy-tam sa udrzuje tlak za pomoci cidla+DRV-vstrekovace pulzuju od signalu RJ. Ked vypnem klucom zapalovanie DRV by sa mal vratit do nulovej polohy a vypustit tlak z rampy. To chapem. V okamziku vypnutia zapalovania by mali prestat pulzovat vstrekovace. Nechapem vsak preco motor bezi po vypnuti zapalovania. To tie vstreky niesu ovladane od zapalovania? Su riadene otackami motora ci ako?

Odesláno
Původně zaslal: Kuča

Tak to mi dnes řekl v Peugeotu že když motor po vypnutí běží(chvilku)je vadnej DRV ventil mě to dělal ale při tom auto netáhlo a asi po 10km chcípalo:nevim

Presne toto to delalo i me, pokud to clovek drzel pod plynem tak se to dalo ale jak jsem pustil plyn (potreboval jsem rychle zabrzdit) tak to chciplo. A auto bylo v nouzovem rezimu, takze do kopce me predjela i AVIA a to je co rict.

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak a zase zlobý :bojim:myslim:bacha budu ho asi muset reklamovat????????

Zaujimave...to sa uz neda spolahnut ani na nove veci alebo bude zrada inde?

Ja som ten DRV rozobral a vycistil. Na jadre elektromagnetu bola mapka korozie. Podarilo sa mi ho dat ako tak dokopy, chvilku chodil a tiez zase blbne. Tvoj problem ma velmi zaujima.

Zmenseny 2.bmp

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Pohybliva je ta tycka s klobucikom cca 2mm. Sila cievky ovladana napatim to vtahuje dovnutra a prepadom paliva sa udrzuje tlak v rampe. Ak to trocha skoroduje tak jasne ze sa zmenia silove pomery a zacnu problemy.

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Jak ventil trochu vyrezne, už s ním nic není... Jen by mě zajímalo, když tam je teda elektromagnet atd tak jakto že není pohyblivej. Jak teda měří?

elektronicky z několika dalších elementů který jdou z řj

Odesláno

Tak jsem měl na něm železné piliny tak jsem měnil čerpadlo a musím vyčistit ještě ventil tak uvidím:myslim

menils cerpadlo? ktere? v nadrzi, nebo vysokotlake? Inac to vysokotlake je total palka, ale asi si menil to v nadrzi, inac bys to tu dal razne najavo co te to stalo... :D

Odesláno

Tak jsem měl na něm železné piliny tak jsem měnil čerpadlo a musím vyčistit ještě ventil tak uvidím:myslim

a este nieco ma napadlo, ked je zle to cerpadlo v nadrzi, jak je mozne, ze mas piliny az u DRV? To tam nemas palivovy filter?

Odesláno

no mozno tych 5000kč stoji nejaky, povedal bych \"bezny\" repas, kde sa vymena tie gumicky a ine prkotiny. Ale ked sa do teho cerpadla dostanu zelezne piliny, tak repas uz bude asi k nicemu, lebo ta devastace bude hodne velka...

Odesláno

chlapci,chlapci.... železné partikly ( špony,pilinky ) se tam dostat nesmějí a ani by neměli,to musí zadržet naftovej filtr a pokud se dostane větší špona do čerpadla,tak za to může velice málo faktorů - buď nějaká zapomenutá při výrobě a postupně jak se jezdí a někde nějakým otřesem nebo vymetením díry se uvolní a pak zablokuje nějaký kanálek v čerpadle a pak je konec ( nebo nouzový režim čerpadla ) nebo může třeba puknout kladka ( laufrole ) v čerpadle nebo se zadřít nějaký ventil a pak teprve nastává destrukce vnitřku vysokotlakého čerpadla..... v lepším případě, kdy natankujete nějakou řepku se můžou ( ale zase by neměli ) dostat do čerpadla slupky z řepky a to pak čerpadlo kompletně ucpe a je taky konec . Ale vše zmíněné - ucpání,piliny a partikly by měl zadržet naftový filtr !! Jinak repas vysokotlaké pumpy u Bosche pánové od 9 - 18.000 podle poškození.......

Odesláno

no ale to vysokotlake cerpadlo bych veru nenechal repasovat len tak nejakemu garazmajstrovi. To musa byt odbornici-cerpadlari, a samozrejme musa mit odpovidajici techniku a nastroje, ktere take nejsou za kacku. Tak je jasne, ze kvalitni repas nebude stat 5000,-... Takze burisek vlastne potvrdil moje slova....;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...