Guest ruprecht Odesláno 28. duben 2004 Odesláno 28. duben 2004 Ahoj vsichni, prosim o radu pri diagnostice zavady na mem ZX 1.9D. Ozyva se mi nejaky rachtani - vybrace - klepani pravdepodobne od spoda auta, i kdyz ten zvuk se muze sirit kudykoliv a neustale se to zhorsuje, pocatek tak 1000km zpet. Zatim jsem prisel na nasledujici: - dela to pri rozjezdu nebo pri tom kdyz je motor v zatahu na kterykoliv kvalt, cim nizsi tim horsi - pri prudkem brzdeni pri volnobehu klepe taky (tim vylucuju motor a prevodovku, spojku, diferencial) - pri vypnutem motoru a prudkem brzdeni nic (tim vylucuju kola, napravu) - pri zatazene rucni brzde a pokusu o rozjezd klepe (vylucuju hnaci hridele, kola, klouby atd.) Tak tedy nevim, ze by uvolnenej nebo vyjetej vejfuk? Bude to urcite nejaka kravina. Dik. Citovat
dapata Odesláno 28. duben 2004 Odesláno 28. duben 2004 Zkus se za jizdy podivat pod auto:-) Myslim ze takovy McGyver by to zvladnul.Myslim ze v jednom dile toho to serialu podotykam velice \"inteligentniho\",za jizdy (myslim ze to bylo Volvo ze 70\' let) opravoval palivovou hadicku.Vyzkousej jako on :D:D Citovat
Radek V. Odesláno 28. duben 2004 Odesláno 28. duben 2004 .....a co takhle vysypany odsirovaci katalysator? [Editován dne 4/28/04 Radek V.] Citovat
Driver Odesláno 28. duben 2004 Odesláno 28. duben 2004 No zkusil bych taky ten katalyzátor, kámošovi se vysypal u Feldy a znělo to potom za jízdy jako kdyby v kufru vozil basu flašek od piva Citovat
Garfield Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Mám tip - což takhle že se urval/vymačkal jeden ze silentbloků motoru? To se stalo mně a projevovalo se to stejně, tlouklo to, na volnoběh nejhorší, a čím vyšší otáčky, tím to tlouklo míň... Samozřejmě rozjezdy, prudká akcelerace a brždění byly nejhorší. Byl to jeden z těch spodních silentbloků, na který nebylo zeshora vidět, samozřejmě, muselo se pod auto. Kus gumy s kovem za pár šupů, ale dělalo to neskutečný bordel, jak motor klepal o karoserii. [Editován dne 29/4/04 Garfield] [Editován dne 29/4/04 Garfield] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.