Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika zavady?

Recommended Posts

Guest ruprecht
Odesláno

Ahoj vsichni, prosim o radu pri diagnostice zavady na mem ZX 1.9D. Ozyva se mi nejaky rachtani - vybrace - klepani pravdepodobne od spoda auta, i kdyz ten zvuk se muze sirit kudykoliv a neustale se to zhorsuje, pocatek tak 1000km zpet. Zatim jsem prisel na nasledujici:

- dela to pri rozjezdu nebo pri tom kdyz je motor v zatahu na kterykoliv kvalt, cim nizsi tim horsi

- pri prudkem brzdeni pri volnobehu klepe taky (tim vylucuju motor a prevodovku, spojku, diferencial)

- pri vypnutem motoru a prudkem brzdeni nic (tim vylucuju kola, napravu)

- pri zatazene rucni brzde a pokusu o rozjezd klepe (vylucuju hnaci hridele, kola, klouby atd.)

Tak tedy nevim, ze by uvolnenej nebo vyjetej vejfuk? Bude to urcite nejaka kravina.

Dik.

Odesláno

Zkus se za jizdy podivat pod auto:-) Myslim ze takovy McGyver by to zvladnul.Myslim ze v jednom dile toho to serialu podotykam velice \"inteligentniho\",za jizdy (myslim ze to bylo Volvo ze 70\' let) opravoval palivovou hadicku.Vyzkousej jako on :D:D:D

Odesláno

Mám tip - což takhle že se urval/vymačkal jeden ze silentbloků motoru? To se stalo mně a projevovalo se to stejně, tlouklo to, na volnoběh nejhorší, a čím vyšší otáčky, tím to tlouklo míň... Samozřejmě rozjezdy, prudká akcelerace a brždění byly nejhorší. Byl to jeden z těch spodních silentbloků, na který nebylo zeshora vidět, samozřejmě, muselo se pod auto. Kus gumy s kovem za pár šupů, ale dělalo to neskutečný bordel, jak motor klepal o karoserii.

[Editován dne 29/4/04 Garfield]

[Editován dne 29/4/04 Garfield]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...