oddie Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Zanedlouho už klasická bio, jak jí známe dneska (tedy 30% metylester, 70% NM), nebude. Zato se bude přimíchávat do normální nafty všude (cca 3-5%), takže KAŽDÁ nafta bude takové slabé bio... Citovat
Wasabi Odesláno 30. duben 2004 Odesláno 30. duben 2004 Tak koukám že budu asi jedinej kdo jezdí na ARAL a nestěžuje si. Fakt tichej motor a ten zbytek co prohlašujou tj. vyšší výkon a menší spotřebu tak to fakt neřeším ale myslím si že to je asi stejný Citovat
vix Odesláno 2. květen 2004 Odesláno 2. květen 2004 oddie, to je pravda... no, jsem zvedavy na palivovy filtry, az ten methylester zacnou primichavat do normalni nafty. A az to zacne reagovat. Je sice pravda, ze to bude slabe, a ze to nikomu filtry vicemene nezasira, ale co ja z filtru vytahl.. jsem se divil, ze to vubec jelo. A az se u nas zvedne vlna jako v Polsku : SMRT MOTORŮ ?! Nebo to tu nikdo ridicum nerekne a bude klid Citovat
Guest MMMMM Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 To jsem se chtel zeptat, kde na 406 je palivovy filtr,musi se vymenit nebo staci propláchnout. Citovat
Radek V. Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 To MMMMM naftovy filtr se samozrejme meni a najdes ho zhruba ve stredu motoru nahore. Je to takova cerna banka a vicko je uzavrene ctyrmi imbusy. Jinak, kdyz najdes na leve strane pumpicku(balonek) na naftu a budes pokracovat po hadici smerem do prava, tak na ten filtr narazis. Jestli Ti muzu poradit, tak sver to servisu, ci nekomu, kdo to uz delal..... Citovat
Emiš Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Na bio mam najeto 20 tisic a naprosta pohoda, jen skoda toho zdrazeni Tankuju vsude kde je levna, jen ne teda v Plzni u ONA !!! Driv jsem tam bral ted uz ne. Jednou mi zacla u 205 problikavat rezerva, tak jsem hned zajel k ONU a natankoval jsem uzasnych 47,8 litru, vzhledem k tomu ze mam nadrz 50l a na rezervu najedu pres 100km kdyz zacne blikat tak pocitam ze rezerva je asi 5 litru a ne 2,2l... Takze nechci slevu zadarmo. Citovat
vix Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Emis : No a vidis, ja u ONA v Plzni bio zase tankuju. A pripada mi, ze na tu bio od nich najedu vic, nez na bio od OMV. Citovat
Petano Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 2 Emis: Taky se mi stalo ze jsme byli na karlstejne a tam je ta \"levnejsi bezninka\" a bral jsem s tim ze jeste pojedu do brna a at mam rezervu a mel jsem pulku nadrze a to je cca 20 litru - mam vyzkouseny no a veslo se mi tam 25 litru, me to nejak preplnili tu nadrz )) Citovat
oddie Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Nechci vám brát iluze, ale objem nádrže 50 litrů je údaj dost orientační, v žádném případě to není nějaký cejchovaný objem. A orientace podle ručičky ukazatele už vůbec ne... Citovat
rimmer Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Oddie: ty dycky kazdemu zkasis radost a iluze ))) Citovat
Petano Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 No podle rucicky se moc neorientuju, ale kdyby to u nich nekecalo tak jsem jel s asi o litr a neco vyssi spotrebou nez normalne ... Citovat
vix Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 ja si na spotrebu nestezuju, jenom ma dojem, ze ty \"vic aditivovany\" nafty to bere vic, nez ty normalni, ale je to jenom muj subjektivni nazor.. jinak bych rekl, ze spis zalezi, jak nafta peni, v jakym naklonu je auto pri tankovani a kdy jim vypina pistole. Raficku paliva beru jako informativni a kontrolku rezervy beru s rezervou. BTW : Kontrolka kdyz zacne svitit, tak beru cca 40 litru... takze 10 litru by melo jeste zustat v nadrzi Jediny, cemu verim, je pocitadlo km ... zatim... Citovat
Ráďa Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Já jezdím podle ujetých kilometrů a na palivoměr kašlu.Natankuju plnou,vynuluju počítadlo km.a jezdím.Jak se blíží zhruba vynulování počítadla tak to natankuju a zase dokola.Kdysi ještě na 205ce jsem jel podle palivoměru,ukazoval něco pod čtvrt nádrže,hladový oko nesvítilo a .......nafty nět!Prostě si to ukazuje jak chce.Podle palivoměru to napřed pořád drží a pak to spadne,zase drží a zase spadne,...........:papa Citovat
Gotrek Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Když už jsme u toho, berete někdo naftu u čerpačky která patří Makru? Jakou s ní máte zkušenost? Jde mi o to, že jsem tu nedávno psal, že mi začalo pokašlávat a škubat auto po nastartování (po chvíli se to uklidní a běží normálně). Jeden můj známý mi tvrdí, že je to tou naftou, že tam brával taky a auto mu začalo dělat totéž a tak tam přestal tankovat a od té doby je v klidu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.