Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zanedlouho už klasická bio, jak jí známe dneska (tedy 30% metylester, 70% NM), nebude. Zato se bude přimíchávat do normální nafty všude (cca 3-5%), takže KAŽDÁ nafta bude takové slabé bio...

Odesláno

Tak koukám že budu asi jedinej kdo jezdí na ARAL a nestěžuje si. Fakt tichej motor a ten zbytek co prohlašujou tj. vyšší výkon a menší spotřebu tak to fakt neřeším ale myslím si že to je asi stejný:papa

Odesláno

oddie, to je pravda... no, jsem zvedavy na palivovy filtry, az ten methylester zacnou primichavat do normalni nafty. A az to zacne reagovat. Je sice pravda, ze to bude slabe, a ze to nikomu filtry vicemene nezasira, ale co ja z filtru vytahl.. jsem se divil, ze to vubec jelo.

A az se u nas zvedne vlna jako v Polsku : SMRT MOTORŮ ?!

Nebo to tu nikdo ridicum nerekne a bude klid :P

Odesláno

To jsem se chtel zeptat, kde na 406 je palivovy filtr,musi se vymenit nebo staci propláchnout.

Odesláno

To MMMMM

naftovy filtr se samozrejme meni a najdes ho zhruba ve stredu motoru nahore. Je to takova cerna banka a vicko je uzavrene ctyrmi imbusy. Jinak, kdyz najdes na leve strane pumpicku(balonek) na naftu a budes pokracovat po hadici smerem do prava, tak na ten filtr narazis. Jestli Ti muzu poradit, tak sver to servisu, ci nekomu, kdo to uz delal.....;)

Odesláno

Na bio mam najeto 20 tisic a naprosta pohoda, jen skoda toho zdrazeni :(

Tankuju vsude kde je levna, jen ne teda v Plzni u ONA !!! Driv jsem tam bral ted uz ne. Jednou mi zacla u 205 problikavat rezerva, tak jsem hned zajel k ONU a natankoval jsem uzasnych 47,8 litru, vzhledem k tomu ze mam nadrz 50l a na rezervu najedu pres 100km kdyz zacne blikat tak pocitam ze rezerva je asi 5 litru a ne 2,2l...

Takze nechci slevu zadarmo.

Odesláno

2 Emis: Taky se mi stalo ze jsme byli na karlstejne a tam je ta \"levnejsi bezninka\" a bral jsem s tim ze jeste pojedu do brna a at mam rezervu a mel jsem pulku nadrze a to je cca 20 litru - mam vyzkouseny

no a veslo se mi tam 25 litru, me to nejak preplnili tu nadrz :)))

Odesláno

Nechci vám brát iluze, ale objem nádrže 50 litrů je údaj dost orientační, v žádném případě to není nějaký cejchovaný objem. A orientace podle ručičky ukazatele už vůbec ne...

Odesláno

ja si na spotrebu nestezuju, jenom ma dojem, ze ty \"vic aditivovany\" nafty to bere vic, nez ty normalni, ale je to jenom muj subjektivni nazor.. jinak bych rekl, ze spis zalezi, jak nafta peni, v jakym naklonu je auto pri tankovani a kdy jim vypina pistole.

Raficku paliva beru jako informativni a kontrolku rezervy beru s rezervou.

BTW : Kontrolka kdyz zacne svitit, tak beru cca 40 litru... takze 10 litru by melo jeste zustat v nadrzi :)

Jediny, cemu verim, je pocitadlo km ... zatim... :P

Odesláno

Já jezdím podle ujetých kilometrů a na palivoměr kašlu.Natankuju plnou,vynuluju počítadlo km.a jezdím.Jak se blíží zhruba vynulování počítadla tak to natankuju a zase dokola.Kdysi ještě na 205ce jsem jel podle palivoměru,ukazoval něco pod čtvrt nádrže,hladový oko nesvítilo a .......nafty nět!Prostě si to ukazuje jak chce.Podle palivoměru to napřed pořád drží a pak to spadne,zase drží a zase spadne,...........:papa:papa

Odesláno

Když už jsme u toho, berete někdo naftu u čerpačky která patří Makru? Jakou s ní máte zkušenost?

Jde mi o to, že jsem tu nedávno psal, že mi začalo pokašlávat a škubat auto po nastartování (po chvíli se to uklidní a běží normálně). Jeden můj známý mi tvrdí, že je to tou naftou, že tam brával taky a auto mu začalo dělat totéž a tak tam přestal tankovat a od té doby je v klidu.

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...