Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém se svojí 405kou

1. Trvá dlouho než ji nastartuju chytne až tak na po třetí!

2. Na palubce mi stále svýtí taková oranžová kotrolka(Nevím přesně co znamená, ale snad něco s palivem). Vypadá jako motor s \"vodou\".

3. někdy jede normálně a někdy (většinou když to víc točim) tak začne strácet výkon a pak zdechne, ale pak jde pochvýli zase nastartovat!!:myslim

prosím poradtě nechal jsem vyměnit palivovej filtr a olej atd...

nemám ponětí čím to muže být!!?:(

Nemuže být třeba něco vnádrži???Jde nák vypustit???

[upravil dne 28/11/08 smudlik]

Odesláno

Tak za 1)

Zřejmě padá nafta. To znamená, že do čerpadla jde s naftou i vzduch. Někde ve spojích u hadic ho přisává. Je potřeba dát průhlednou hadičku mezi čerpadlo a filtr nafty, nastartovat a nesmějí jít s naftou vzduchové bublinky. Pokud ano, je nutné zjistit kde se to děje a opravit.

2)

Kontolka zřejmě signalizuje vodu v palivovém filru. Je nutné odvodnit filtr. Buď je natom filtru vypoštěcí šroub, nebo oddělat víčko a naftu a vodu vytáhnout.

Do nádrže se dostaneš pod zadní sedačkou. Zvednout a pod ní je plastové víko to oddělat a jsi na nádrži. Je tam plastová objímka, tu odšroubuješ a vytáhneš plovák a sítko.

Odesláno

Oranžová kontrolka signalizující vodu ve filtru velmi často svítí naprosto bezdůvodně, prostě si vymýšlí.

Popsané příznaky odpovídají přicpanému filtru, jsi si jistý, že byl skutečně měněn?

Odesláno

Moc děkuji za rady.

Ten filtr byl opravdu měněn. ale pokusím se ho odvodnit.

Ps:Když ho budu udvodnovat tak se mi zavzdušní?Budu muset vše odvzdušnovat?Pokud ano mužete mi popsat jak.

Omlouvám se že se ptám (pro někoho) na tak jednoduché věci ale jsem opravdu laik a moc se vtom neviznám.:roll

předem děkuji za odpovědi.

Odesláno

Co je to za rok výroby? Filtr je přímo na motoru - na tělese termostatu v černém plastovém kyblíčku, nebo je mimo v samostatné nádobce s pumpovacím čudlíkem na vršku?

Odesláno

pokud začne ztrácet výkon když to víc točíš tak to znamená že ti tam jde míň paliva než motor potřebuje - buď ten palivovej filtr, nebo sítko v nádrži potažmo někde ta prasklá hadice... ale nejčastěji je to právě ten filtr

Odesláno

Zdravím všechny a děkuji za odpovědi. ale zjistil jsem zajímavou věc a nevím co to muže být!?Jak mi předtím chcípalo auto tak jsem natankoval a přestalo to a tak jsem myslel že je po problému ale bohužel tak snadno to v životě nechodí, a nastal tento problém---

Takže k věci-Stává se mi toto-Jakmile vyjedu naftu na tak cca pul až třičtvrtě nádrže(Takže vyjedu čtvrt a ž pul nadrže) tak auto začne chcípat a na deset km asi tak desetkrat(no prostě hruza) ale jakmile najedu na benzínku a natankuji plnou tak jako když utne a jede jak nové.Fakt si nevím rady:bojim prosím poradte

Odesláno

To by ještě mohlo být přicpané ovzdučnění nádrže, když ti to chcípne běž rychle k víčku nádrže a pomalu ho otevři, jestli to bude syčet, vytváří se ti v nádrži podtlak a čerpadlo nemá sílu natáhnout naftu. Mohlo by to způsobit i to, že po vypnutí motoru ti to natahne naftu z5 do nádrže a pak dlouho trvá než ti to chytne :super

Odesláno
Původně zaslal: smudlik

přesně tak- Když to chcípne tak to pak trvá docela dlouho než to chytne (i celkově to huř chytá).

A co pak stim když to bude tim???

vyčistit hadici ovzdušnění, asi bude pěkně zahnojená, možná i sítko na sání v nádrži by taky chtělo také vyčistit - někdy je na něm takovej naftovej šlem a nepropouští dobře naftu, ale 405 bohužel neznám a nevím kde je hadice ovzdušnění, snad poradí 405tkaři

(já to dělal na 406 a pomohlo to)

napadla mě taková blbůstka, až zas vyjedeš nádrž a začne ti to chcípat, otevři víčko nádrže a jeď kousek bez něho, jestli se to nezlepší.... snad jsem nekvákl nějakou úplnou pitomost:D

[upravil dne 12/12/08 punkac]

Odesláno

diky moc a zkusím to. většinou když človjek čeká že je to náká velká závada tak je to uplna kokotina, tak uvydíme (snad to bude naká ta pitomost.)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...