Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hej zkontaktujte někoho z clubu aby to hodil na hlavní stránky do \"Servisu\", a? to jde ztáhnout třeba i později.

Nebo to alespoň hoď na svoje stránky až to budeš mít Seppe.;)

Odesláno

čeče Kubíku, docela sis s tim vyhrál. Já jsem dával vždy 4 diody do serie a k nim pak jeden odpor, pájet ke každý diodě jeden odpůrek je zbytečný. Šlo by to i bez odporů a pak připojit jeden výkonovej na celou lištu-a hned je to o 20% min prace.:papa

Odesláno

To KUBIK: Mužu tě poprosit také o tan návod na podsvícení autíčka. A mohl by jsi mi připsat jaké jsou náklady. Díky moc maxim:papa:cool:

můj E-mail: jirasekjar@seznam.cz

Odesláno

Musíš koupit odpor aspoň na 2W. Jinak jedna dioda má odběr cca 0,07W a běžný odpory-ty malý snesou výkon 0,6W-tzn. že na jeden odpor nacpeš max. 8 diod a pak se začne přehřejvat. Asi nejjednoduší je dávat ty diody 4 do série na jeden odpor a nebo koupit ten jeden výkonovej-třeba drátovej potenciometr a s ním pak můžeš regulovat i svítivost.;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj, já nevím jak vy, ale já dávám na jednu diodu odpor 470 Ohm. Pokud tedy beru v úvahu, že má odběr 20 mA a je na 3,5 - 4 V. Potom má svítivost v horních mezích. Ale musí být konstantních 12 V. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...