sponny Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Zdravim. Mám sice opačnej problém, ale nenašel jsem vhodnější téma a nechtěl jsem zakládat nový. Mám kombíka novej model Hdi a zadek je strašně (opravdu strašně) tvrdej. Poskakuje to a když je třeba výmol v zatáčce tak zadek i odskakuje. Byl jsem v servisu a řekli mi, že geometrie zadní nápravy se u mýho auta dělat nedá, a že jsou tam nový pružiny, a že budou asi na větší zatěž. Ale nevěděli to jistě. Průměr drátu pružiny mam 15 mm. Neví někdo jakej průměr má pružina na normální zatížení vozu? Případně nejaký jiný nápad, čím to může být. Díky Citovat
Ferry Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 v serviceboxu maji uvedene rozdeleni podle barev ( barevny prouzek na pruzine ) krome 2.2HDi a 3.0V6 jsou pro ostatni motory na zadku osazeny pruziny s oranzovym oznacenim, ty zminene dva motory maji modre oznaceni a u aut s originalnim LPG pohonem u motoru 1.8 16V je oznaceni fialove normalni a zesilene odpruzeni se lisi akorat v osazenem tlumici jinak k te vyssce zadku, vymenil jsem ted tlumice, ktere mely najeto 300 000 km ( jeste originaly ) a zadek se s novyma tlumicema zvednul cca o 1cm aniz bych neco delal s pruzinama, takze vliv na to urcite maji, predtim mi vsichni rikali, ze mam ten zadek nejak nizko a jestli ho mam snizovanej [upravil dne 7/1/09 Ferry] Citovat
čakom Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 sponny: co se týče te geometrie tak na zadní nápravě se dělá sbíhavost. Jestli i něco jinýho to už nevim. Citovat
sponny Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 No tak barevnej proužek tam teda žádnej nemam. Na pružinách je vidět, že jsou nový a jsou celý černý. Jinak v katalogu autokely nebo elitu jsou dva typy pružin. U jedněch je napsáno pouze pružina... a u druhejch je pružina pro ztížený provoz. Takže to asi jen v tlumičích neni. Ale nevim. Jsem co se týče Peugeotu naprostej nováček. V servisu mi řekli, že náprava je daná výrobcem a nedá se na ní nic štelovat. Je fakt, že tam na ničem závit neni. Citovat
P607Olda Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Původně zaslal: sponny V servisu mi řekli, že náprava je daná výrobcem a nedá se na ní nic štelovat. Je fakt, že tam na ničem závit neni. To bych se hrozně divil. Mám předpis, jak se zadní náprava šteluje, ale bydlíš dost daleko. Je potřeba to vypodložit, nebo zatížit do určité polohy, a pak se nastavuje sbíhavost zadní nápravy. Mám s tím bohužel značné zkušenosti. Tvrdá zadní náprava = špatná sbíhavost - náprava je za jízdy jakoby napnutá a nepruží. Musíš zkusit jiný servis. Za chvilku dám odkaz na příspěvek, kde jsem uváděl hodnoty. Citovat
P607Olda Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Výška se měří pod dveřmi, tam, kde zakládáš zvedák, v nejnižším místě toho svislého plechu. [upravil dne 8.1.2009 P607Olda] Bez názvu.bmp Citovat
sponny Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Dík za odpověď. A čím se ta sbíhavost šteluje? Tak jak mi to ukazovali to skutečně vypadalo, že tam je všechno na pevno. Nikde žádnej závit. A ještě ty pružiny v elitu: http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 Citovat
Ferry Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 jsou tam vodorovne tycky na jedne strane s excentrem Citovat
sponny Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Tak dík. Jenom moc nevim, kam to tady u nás dát a jak zjistit, jestli ty pružiny jsou ty správný, co tam mají bejt nebo ne. Citovat
P607Olda Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Jo a do toho servisu už nechoď. Mně takhle štelovali sbíhavost vzadu na 607 kladivem, pak jsem ty excentry musel vyměnit. Citovat
sponny Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Zdravím všechny. Tak jsem konečně nechal udělat sbíhavost zadní nápravy, ale změna k lepšímu se bohužel nekoná. Možná trochu, ale auto je pořád dost tvrdý. Už nevim co s tim:myslim. Taky ten zadek nemam 180 mm od země, ale spíš 200 mm. Co s tím? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.