punkac Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 Pořídil jsem si samozatmavovací zrcátko z P307, kloub je stejnej, jen budu muset vyvést kablík jinudy (né tím kloubem ), ale myslel jsem si, že tam bude jen napájení +-12V, ale drátky jsou tři, nemáte někdo zapojení? v Elektroschématu, co je ke stažení na 307 na hlavní stránce, jsem to nenašel pomohlo by mi, co je černý, hnědý a béžový drátek zač! [upravil dne 19/11/08 punkac] Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 a další [upravil dne 19/11/08 punkac] Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 a poslední z vnitřku zrcátka Citovat
hnusoba Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 1-ukostrenie 2-napájanie 3-informácia o zaradenom spätnom chode Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 Původně zaslal: hnusoba 1-ukostrenie 2-napájanie 3-informácia o zaradenom spätnom chode ahoj moc děkuji ještě pro jistotu vycházel jsi z posledního obrázku? jak je destička plošného spoje? tj. 1 = hnědý; 2 = černý a 3 = béžový nebo ze zapojení modrého konektoru na něm totiž žádná čísílka nejsou Citovat
@re Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 zdravím... jak jsi se dostal prosím tě dovnitř zrcátka? Mám taky zatmavovací, ale přestalo zatmavovat (dioda svítí) ale zrcátko se nezatmaví... myslím si, že bude problém v nějaké diodě. Ale nemůžu se zaboha dovnitř zrcátka dostat Díky Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 Původně zaslal: @re zdravím... jak jsi se dostal prosím tě dovnitř zrcátka? Mám taky zatmavovací, ale přestalo zatmavovat (dioda svítí) ale zrcátko se nezatmaví... myslím si, že bude problém v nějaké diodě. Ale nemůžu se zaboha dovnitř zrcátka dostat Díky uplne jednoduše vzal jsem nožík rybičku dal ho do škvírky a jemně páčil a když už byla škvírka dostatečně široká uchopil jsem to prsty a postupně odcvakával záseky jsou asi 2,5 cm od sebe viz foto Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 a zářezy co musíš vycvyknout nejsou nijak hluboké hlavně nožíkem musíš páčit co největší plochou ať si neuděláš zbytečné hnusný záseky do plastu a nevypadá to po otevření okousaně Citovat
Ferry Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 to je to zrcatko co bylo nedavno na Aukru ? ja sehnal skoro pred rokem na Aukru zrcatko ze 407, za 100Kc , kamos pak do sve C5 sehnal taky jedno, pres inzerat na Annonci za 500. Je to fakt dobra vec jinak k tomu zapojeni, taky jsem presne nevedel kterej drat je kterej, ale minus pol - kostru jsem zjistil tak, ze ta je vzdy pripojena k velkym měděným plocham na tom plosnem spoji, no a plus pol jsem pak uz jen vyzkousel postupne pripojit na zbyvajici dva draty, jeden nedelal nic ( ten je od zpateckoveho svetla - pri zarazeni R se zrcatko odtmavi, pokud bylo predtim zatmavene ) a na druhem dratu zaclo zrcatko fungovat jinak ja musel jeste predelat ten kloub na drzaku co je na skle, pac u drzaku ze 406 byl daleko mensi, vytrhnul jsem teda tu nozicku z kloubu stareho zrcatka, kulicku na konci jsem opiloval na prumer cca 10.5mm, vyriznul na to zavitovym ockem zavit M10, z drzaku zrcatka ze 407 jsem uriznul celou tu kulicku i s kouskem nozicky, dovnitr zavitnikem vyriznul taky M10 zavit, protahnul draty, zavit namazal epoxidem a nasrouboval kulicku na nozicku ze 406, pak jen nacvakl zpatky do kloubu zatmavovaciho zrcatka a krasne to drzi ( BTW lepe to jde nacvaknout kdyz se kulicka pomaze trochou vazeliny ) Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 Původně zaslal: Ferry to je to zrcatko co bylo nedavno na Aukru ? ja sehnal skoro pred rokem na Aukru zrcatko ze 407, za 100Kc , kamos pak do sve C5 sehnal taky jedno, pres inzerat na Annonci za 500. Je to fakt dobra vec jinak k tomu zapojeni, taky jsem presne nevedel kterej drat je kterej, ale minus pol - kostru jsem zjistil tak, ze ta je vzdy pripojena k velkym měděným plocham na tom plosnem spoji, no a plus pol jsem pak uz jen vyzkousel postupne pripojit na zbyvajici dva draty, jeden nedelal nic ( ten je od zpateckoveho svetla - pri zarazeni R se zrcatko odtmavi, pokud bylo predtim zatmavene ) a na druhem dratu zaclo zrcatko fungovat jinak ja musel jeste predelat ten kloub na drzaku co je na skle, pac u drzaku ze 406 byl daleko mensi, vytrhnul jsem teda tu nozicku z kloubu stareho zrcatka, kulicku na konci jsem opiloval na prumer cca 10.5mm, vyriznul na to zavitovym ockem zavit M10, z drzaku zrcatka ze 407 jsem uriznul celou tu kulicku i s kouskem nozicky, dovnitr zavitnikem vyriznul taky M10 zavit, protahnul draty, zavit namazal epoxidem a nasrouboval kulicku na nozicku ze 406, pak jen nacvakl zpatky do kloubu zatmavovaciho zrcatka a krasne to drzi ( BTW lepe to jde nacvaknout kdyz se kulicka pomaze trochou vazeliny ) ano už vystavil druhý, kdyby měl někdo zájem... kuličky zrcátek jsou stejné respektive vypadají stejně dyštak díky za typ koukám na ten stabilizátor 7808 tak ta ploška je mínus pól zkusím to proměřit Citovat
vix Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 vnitřní zrcátko si zatmavím prstem sám, spíše mě štvou ty boční Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 Původně zaslal: vix vnitřní zrcátko si zatmavím prstem sám, spíše mě štvou ty boční jj na stroji, kde se mění jen nápravy a olej, se zrcátka nemění :D:D To zatmavení prstem jde u mě dosti ztuha a stále si tím rozhazuji nastavení zrcátka a když nad tím tak uvažuji, tak to nepoužívám, ale oslňování ze zadu mě štve (zrcátko si neztmavím). Takhle se to bude dělat samo No prostě jsem moc línej Citovat
lipnicak Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 hmm ja taky, hlavne ted, kdy rano do prace za tmy odpoledne za tmy a k tomu kazdej trouba si koupi bixenony, obcas by to chtelo i na celni sklo Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 Takže odzkoušeno! Díky Hnusobě a všem! Takže až někdo na Aukru vydraží to druhé zrcátko, tak je to takhle: 1 = černý = mínus alias zem 2 = béžový = +12V po nastartování 3 = hnědý = když se spojí s plus od žárovky couvaček tak se zrkadlo rozjasní, bylo-li předtím ztmaveno toť vše Citovat
@re Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: punkac Původně zaslal: @re zdravím... jak jsi se dostal prosím tě dovnitř zrcátka? Mám taky zatmavovací, ale přestalo zatmavovat (dioda svítí) ale zrcátko se nezatmaví... myslím si, že bude problém v nějaké diodě. Ale nemůžu se zaboha dovnitř zrcátka dostat Díky uplne jednoduše vzal jsem nožík rybičku dal ho do škvírky a jemně páčil a když už byla škvírka dostatečně široká uchopil jsem to prsty a postupně odcvakával záseky jsou asi 2,5 cm od sebe viz foto no tak jsem to taky zkoušel a drží to tam fakt dobře... no zkusím to ještě jednou díky! Citovat
Gapino Odesláno 18. prosinec 2008 Odesláno 18. prosinec 2008 Také jsem koupil to samozatmavovací zrcátko a mám dotaz, jak se sundává zrcátko ze skla?? Mám strach abych ho nějak neulomil. Citovat
punkac Odesláno 18. prosinec 2008 Autor Odesláno 18. prosinec 2008 myslíš zrcátko z kuličky nebo to držátko co je na skle? zrcátko normálně vykloubíš, neboj se, to že to jde ztuha, je normální. Držátko se sundá tak, že na něj tlačíš ze zhora směrem k palubce tady se doporučuje velká opatrnost aby sis nepoškodil senzor automatickyho stěrače nandání je snažší to my šlo lépe jde v podstatě o opačnej postup Citovat
Gapino Odesláno 18. prosinec 2008 Odesláno 18. prosinec 2008 Původně zaslal: punkac myslíš zrcátko z kuličky nebo to držátko co je na skle? zrcátko normálně vykloubíš, neboj se, to že to jde ztuha, je normální. Držátko se sundá tak, že na něj tlačíš ze zhora směrem k palubce tady se doporučuje velká opatrnost aby sis nepoškodil senzor automatickyho stěrače nandání je snažší to my šlo lépe jde v podstatě o opačnej postup Díky. Šlo mi o sundání celého zrcátka ze skla. Takže zatlačit z vrchu rovnoběžně s čelním sklem směrem dolů?? Citovat
punkac Odesláno 18. prosinec 2008 Autor Odesláno 18. prosinec 2008 Původně zaslal: Gapino Původně zaslal: punkac myslíš zrcátko z kuličky nebo to držátko co je na skle? zrcátko normálně vykloubíš, neboj se, to že to jde ztuha, je normální. Držátko se sundá tak, že na něj tlačíš ze zhora směrem k palubce tady se doporučuje velká opatrnost aby sis nepoškodil senzor automatickyho stěrače nandání je snažší to my šlo lépe jde v podstatě o opačnej postup Díky. Šlo mi o sundání celého zrcátka ze skla. Takže zatlačit z vrchu rovnoběžně s čelním sklem směrem dolů?? Ano, přesně tak! Je to zacvakle na asi jeden a půl centimetru dlouhém háčku, tak počítej s touto délkou, ať si neurazíš senzor deště. Osvědčil se mi postup jednou rukou přidržovat a druhou do toho trochu bouchat. Až se to hne tak o ten centimetr, tak pak s tim už jen jednou rukou trošku kinklat ze strany na stranu soouběžně s mírným tlakem až to odskočí Až to budeš nandavat, tak to jen nasadíš na začátek toho háčku a jedním silnějším škubnutím směrem ke střeše to nasadíš z5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.