Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pořídil jsem si samozatmavovací zrcátko z P307, kloub je stejnej, jen budu muset vyvést kablík jinudy (né tím kloubem :D ), ale myslel jsem si, že tam bude jen napájení +-12V, ale drátky jsou tři, nemáte někdo zapojení? v Elektroschématu, co je ke stažení na 307 na hlavní stránce, jsem to nenašel

pomohlo by mi, co je černý, hnědý a béžový drátek zač! :D

[upravil dne 19/11/08 punkac]

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

1-ukostrenie

2-napájanie

3-informácia o zaradenom spätnom chode :papa

ahoj moc děkuji ještě pro jistotu vycházel jsi z posledního obrázku? jak je destička plošného spoje? tj. 1 = hnědý; 2 = černý a 3 = béžový nebo ze zapojení modrého konektoru

na něm totiž žádná čísílka nejsou :mad::papa

Odesláno

zdravím... jak jsi se dostal prosím tě dovnitř zrcátka? Mám taky zatmavovací, ale přestalo zatmavovat (dioda svítí) ale zrcátko se nezatmaví... myslím si, že bude problém v nějaké diodě. Ale nemůžu se zaboha dovnitř zrcátka dostat :( Díky

Odesláno
Původně zaslal: @re

zdravím... jak jsi se dostal prosím tě dovnitř zrcátka? Mám taky zatmavovací, ale přestalo zatmavovat (dioda svítí) ale zrcátko se nezatmaví... myslím si, že bude problém v nějaké diodě. Ale nemůžu se zaboha dovnitř zrcátka dostat :( Díky

uplne jednoduše vzal jsem nožík rybičku ;) dal ho do škvírky a jemně páčil a když už byla škvírka dostatečně široká uchopil jsem to prsty a postupně odcvakával záseky jsou asi 2,5 cm od sebe viz foto

post-0-14109603235613_thumb.jpg

Odesláno

a zářezy co musíš vycvyknout nejsou nijak hluboké

hlavně nožíkem musíš páčit co největší plochou ať si neuděláš zbytečné hnusný záseky do plastu a nevypadá to po otevření okousaně ;)

post-0-14109603235876_thumb.jpg

Odesláno

to je to zrcatko co bylo nedavno na Aukru ?

ja sehnal skoro pred rokem na Aukru zrcatko ze 407, za 100Kc :), kamos pak do sve C5 sehnal taky jedno, pres inzerat na Annonci za 500.

Je to fakt dobra vec

jinak k tomu zapojeni, taky jsem presne nevedel kterej drat je kterej, ale minus pol - kostru jsem zjistil tak, ze ta je vzdy pripojena k velkym měděným plocham na tom plosnem spoji, no a plus pol jsem pak uz jen vyzkousel postupne pripojit na zbyvajici dva draty, jeden nedelal nic ( ten je od zpateckoveho svetla - pri zarazeni R se zrcatko odtmavi, pokud bylo predtim zatmavene ) a na druhem dratu zaclo zrcatko fungovat ;)

jinak ja musel jeste predelat ten kloub na drzaku co je na skle, pac u drzaku ze 406 byl daleko mensi, vytrhnul jsem teda tu nozicku z kloubu stareho zrcatka, kulicku na konci jsem opiloval na prumer cca 10.5mm, vyriznul na to zavitovym ockem zavit M10, z drzaku zrcatka ze 407 jsem uriznul celou tu kulicku i s kouskem nozicky, dovnitr zavitnikem vyriznul taky M10 zavit, protahnul draty, zavit namazal epoxidem a nasrouboval kulicku na nozicku ze 406, pak jen nacvakl zpatky do kloubu zatmavovaciho zrcatka a krasne to drzi ( BTW lepe to jde nacvaknout kdyz se kulicka pomaze trochou vazeliny )

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

to je to zrcatko co bylo nedavno na Aukru ?

ja sehnal skoro pred rokem na Aukru zrcatko ze 407, za 100Kc :), kamos pak do sve C5 sehnal taky jedno, pres inzerat na Annonci za 500.

Je to fakt dobra vec

jinak k tomu zapojeni, taky jsem presne nevedel kterej drat je kterej, ale minus pol - kostru jsem zjistil tak, ze ta je vzdy pripojena k velkym měděným plocham na tom plosnem spoji, no a plus pol jsem pak uz jen vyzkousel postupne pripojit na zbyvajici dva draty, jeden nedelal nic ( ten je od zpateckoveho svetla - pri zarazeni R se zrcatko odtmavi, pokud bylo predtim zatmavene ) a na druhem dratu zaclo zrcatko fungovat ;)

jinak ja musel jeste predelat ten kloub na drzaku co je na skle, pac u drzaku ze 406 byl daleko mensi, vytrhnul jsem teda tu nozicku z kloubu stareho zrcatka, kulicku na konci jsem opiloval na prumer cca 10.5mm, vyriznul na to zavitovym ockem zavit M10, z drzaku zrcatka ze 407 jsem uriznul celou tu kulicku i s kouskem nozicky, dovnitr zavitnikem vyriznul taky M10 zavit, protahnul draty, zavit namazal epoxidem a nasrouboval kulicku na nozicku ze 406, pak jen nacvakl zpatky do kloubu zatmavovaciho zrcatka a krasne to drzi ( BTW lepe to jde nacvaknout kdyz se kulicka pomaze trochou vazeliny )

ano už vystavil druhý, kdyby měl někdo zájem...

kuličky zrcátek jsou stejné respektive vypadají stejně

dyštak díky za typ

koukám na ten stabilizátor 7808 tak ta ploška je mínus pól

zkusím to proměřit

Odesláno
Původně zaslal: vix

vnitřní zrcátko si zatmavím prstem sám, spíše mě štvou ty boční :nevim

jj na stroji, kde se mění jen nápravy a olej, se zrcátka nemění :D:D:D

To zatmavení prstem jde u mě dosti ztuha a stále si tím rozhazuji nastavení zrcátka a když nad tím tak uvažuji, tak to nepoužívám, ale oslňování ze zadu mě štve (zrcátko si neztmavím). Takhle se to bude dělat samo :)

No prostě jsem moc línej :):papa

Odesláno

Takže odzkoušeno! Díky Hnusobě a všem! ;)

Takže až někdo na Aukru vydraží to druhé zrcátko, tak je to takhle:

1 = černý = mínus alias zem

2 = béžový = +12V po nastartování

3 = hnědý = když se spojí s plus od žárovky couvaček tak

se zrkadlo rozjasní, bylo-li předtím ztmaveno

toť vše :papa

Odesláno
Původně zaslal: punkac

Původně zaslal: @re

uplne jednoduše vzal jsem nožík rybičku ;) dal ho do škvírky a jemně páčil a když už byla škvírka dostatečně široká uchopil jsem to prsty a postupně odcvakával záseky jsou asi 2,5 cm od sebe viz foto

no tak jsem to taky zkoušel a drží to tam fakt dobře... no zkusím to ještě jednou :) díky!

• O 4 týdny později...
Odesláno

myslíš zrcátko z kuličky nebo to držátko co je na skle? zrcátko normálně vykloubíš, neboj se, to že to jde ztuha, je normální. Držátko se sundá tak, že na něj tlačíš ze zhora směrem k palubce

tady se doporučuje velká opatrnost aby sis nepoškodil senzor automatickyho stěrače ;) nandání je snažší to my šlo lépe jde v podstatě o opačnej postup

Odesláno

myslíš zrcátko z kuličky nebo to držátko co je na skle? zrcátko normálně vykloubíš, neboj se, to že to jde ztuha, je normální. Držátko se sundá tak, že na něj tlačíš ze zhora směrem k palubce

tady se doporučuje velká opatrnost aby sis nepoškodil senzor automatickyho stěrače ;) nandání je snažší to my šlo lépe jde v podstatě o opačnej postup

Díky. Šlo mi o sundání celého zrcátka ze skla. Takže zatlačit z vrchu rovnoběžně s čelním sklem směrem dolů??

Odesláno
Původně zaslal: Gapino

Díky. Šlo mi o sundání celého zrcátka ze skla. Takže zatlačit z vrchu rovnoběžně s čelním sklem směrem dolů??

Ano, přesně tak! Je to zacvakle na asi jeden a půl centimetru dlouhém háčku, tak počítej s touto délkou, ať si neurazíš senzor deště. Osvědčil se mi postup jednou rukou přidržovat a druhou do toho trochu bouchat. Až se to hne tak o ten centimetr, tak pak s tim už jen jednou rukou trošku kinklat ze strany na stranu soouběžně s mírným tlakem až to odskočí ;)

Až to budeš nandavat, tak to jen nasadíš na začátek toho háčku a jedním silnějším škubnutím směrem ke střeše to nasadíš z5 :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...