Karambamo Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 máte někdo zkušenost s tímto parkovacím asistentem? http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/GoodsDetail.asp?strGoodsID=QUIEPS200 Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Mám parkovaci asistent. Ukazuje mi na PC i přepážky a je to dobrý.Musís vychytat jak je prekazka daleko. Uz jsem si na to zvykl.Kdyz sednu do Forda tak mi to chybí. Citovat
čakom Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Montoval jsem známím PA od valea a je v pohodě. Citovat
Karambamo Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: Karambamo máte někdo zkušenost s tímto parkovacím asistentem? http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/GoodsDetail.asp?strGoodsID=QUIEPS200 jde mi o to že tento parkovací asistent nemá jednotlivá čidla, ale má cca. 1,7 dlouhou anténu která se se vlepí do nárazníku. Tak jestli někdo má tento typ PA. Citovat
Ticcino Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 Ne, zkušenost nemám, ale čtu teď návod. Za důležité informaci považuji: Senzor (asi jako anténa) musí být minimálně 3cm od kovových částí koroserie a nárazníku. Senzor musí být minimálně 45-50cm nad zemí a co nejvýše a nejvíce vzadu v zadním nárazníku. První signály se ozývají (jakože to pípá), když je překážka 60-70cm. Stálý signál (pískání a vyšší tón) se ozývá při vzdálenosti 20-40cm. Pokud přestaneš couvat, přestane to pípat. Když začneš couvat, začne to pípat (tím se nemyslí, když vyřadím zpátečku - to by do toho nešel proud, ale chápu tak, že, když není pohyb, nejsou změny v elektromagnetickém poli a není signál) Osobně se mi to moc nezdá. 1. nevím jestli bych byl schopen dodržet vzdálenost 3cm od kovových částí, vzhledem k výztuhám a okrasným lištám 2. ta rozlišovací vzdálenost sice může být 70-20cm, ale také 60-40. Lepší něco než nic, ale ... 3. to přerušení pípání při necouvání je dvousečná věc Citovat
čakom Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 další věc je jestli je ta \"anténa\" na jedno použití nebo jestli se dá v případě výměny nárazníku přelepit? Popřípadě koupit nová? Citovat
Laďa Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 Původně zaslal: čakom další věc je jestli je ta \"anténa\" na jedno použití nebo jestli se dá v případě výměny nárazníku přelepit? Popřípadě koupit nová? Za tu cenu si při výměně nárazníku koupíš nový. Citovat
čakom Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 Původně zaslal: Laďa Původně zaslal: čakom další věc je jestli je ta \"anténa\" na jedno použití nebo jestli se dá v případě výměny nárazníku přelepit? Popřípadě koupit nová? Za tu cenu si při výměně nárazníku koupíš nový. na cenu jsem se nekoukal:mad: Ale máš pravdu;) Citovat
čakom Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 Původně zaslal: honza406 někde jsem četl že se ta anténa dá nalepit pod RZ,pak se klidně sundá a dá na nový auto. Co se sundá RZ? Citovat
Ticcino Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 V návodu píšou, že to je prostě drát (který se dle šířky nárazníku přistřihne) a na něm izolepa. Takže se prostě strhne izolepa a nahradí novou. Stačí nepoškodit ten drát. Pod RZ to asi moc fungovat nebude, když píšou, že to musí být minimálně 3cm od kovových předmětů. To by RZ musela být plastová a ještě na nárazníku a ne na karoserii. Citovat
čakom Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 Původně zaslal: Ticcino V návodu píšou, že to je prostě drát (který se dle šířky nárazníku přistřihne) a na něm izolepa. Takže se prostě strhne izolepa a nahradí novou. Stačí nepoškodit ten drát. Pod RZ to asi moc fungovat nebude, když píšou, že to musí být minimálně 3cm od kovových předmětů. To by RZ musela být plastová a ještě na nárazníku a ne na karoserii. Podle toho co myslí pod pojmem drát. To co jsem videl já je tenkej proužek asi mědi v tě izolepě. Citovat
Freeman Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Toto jsem zvazoval (od jineho vyrobce, tusim ze snad byli i prvni kdo s tim prisel na trh) koupit i ja, pro svou 307SW. Ty 3cm od kovu me taky nedaly spat, protoze pod zadnim naraznikem v horni casti neni tolik mista, je tam ta bezpecnostni pricka. Vyrobce jsem se ptal (nejaci Italove) a dusovali se, ze jasne, ze to facha. Nakonec jsem do toho nesel, nejak byly jine priority. Nicmene, tady je pekne video i s postupem montaze. Pokud to nekdo z Pezotaku zkusite, poreferujte. Oproti ultrazvukovym cidlum to krome neviditelne montaze ma i tu vyhodu, ze to dobre rozeznava blizke vzdalenosti. Pri parkovani v Praze muze byt 30 cm porad jeste \"daleko\". Citovat
permonik7 Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Elektromagnetické senzory určitě nebrat:bojim Já zřejmě půjdu to tohohle: http://www.dstechnik.cz/couvaci-radary/brees-ps-004-parkovaci-system-s-lcd-displejem-1535.html?qkk=4a3f595ef37626d6d4ab9dbceb6f09a8 Citovat
martinrx Odesláno 27. únor 2016 Odesláno 27. únor 2016 Zdravím, chtěl bych do 307 nějaké zadní couvací senzory. Chci samozřejmě zvukovou signalizaci ale i malý display aby ukazoval na které straně je překážka. Máte někdo tip na něco spolehlivého v rozumné ceně? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.