Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Šindy 307 SW 125 kW
Odesláno

Mám parkovaci asistent. Ukazuje mi na PC i přepážky a je to dobrý.Musís vychytat jak je prekazka daleko. Uz jsem si na to zvykl.Kdyz sednu do Forda tak mi to chybí.:super

Odesláno

Ne, zkušenost nemám, ale čtu teď návod. Za důležité informaci považuji:

Senzor (asi jako anténa) musí být minimálně 3cm od kovových částí koroserie a nárazníku.

Senzor musí být minimálně 45-50cm nad zemí a co nejvýše a nejvíce vzadu v zadním nárazníku.

První signály se ozývají (jakože to pípá), když je překážka 60-70cm. Stálý signál (pískání a vyšší tón) se ozývá při vzdálenosti 20-40cm.

Pokud přestaneš couvat, přestane to pípat. Když začneš couvat, začne to pípat (tím se nemyslí, když vyřadím zpátečku - to by do toho nešel proud, ale chápu tak, že, když není pohyb, nejsou změny v elektromagnetickém poli a není signál)

Osobně se mi to moc nezdá.

1. nevím jestli bych byl schopen dodržet vzdálenost 3cm od kovových částí, vzhledem k výztuhám a okrasným lištám

2. ta rozlišovací vzdálenost sice může být 70-20cm, ale také 60-40. Lepší něco než nic, ale ...

3. to přerušení pípání při necouvání je dvousečná věc

Odesláno

další věc je jestli je ta \"anténa\" na jedno použití nebo jestli se dá v případě výměny nárazníku přelepit? Popřípadě koupit nová?

Odesláno
Původně zaslal: čakom

další věc je jestli je ta \"anténa\" na jedno použití nebo jestli se dá v případě výměny nárazníku přelepit? Popřípadě koupit nová?

Za tu cenu si při výměně nárazníku koupíš nový.:papa

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

Původně zaslal: čakom

Za tu cenu si při výměně nárazníku koupíš nový.:papa

na cenu jsem se nekoukal:mad:

Ale máš pravdu;)

Odesláno

V návodu píšou, že to je prostě drát (který se dle šířky nárazníku přistřihne) a na něm izolepa. Takže se prostě strhne izolepa a nahradí novou. Stačí nepoškodit ten drát.

Pod RZ to asi moc fungovat nebude, když píšou, že to musí být minimálně 3cm od kovových předmětů. To by RZ musela být plastová a ještě na nárazníku a ne na karoserii.

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

V návodu píšou, že to je prostě drát (který se dle šířky nárazníku přistřihne) a na něm izolepa. Takže se prostě strhne izolepa a nahradí novou. Stačí nepoškodit ten drát.

Pod RZ to asi moc fungovat nebude, když píšou, že to musí být minimálně 3cm od kovových předmětů. To by RZ musela být plastová a ještě na nárazníku a ne na karoserii.

Podle toho co myslí pod pojmem drát.

To co jsem videl já je tenkej proužek asi mědi v tě izolepě.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Toto jsem zvazoval (od jineho vyrobce, tusim ze snad byli i prvni kdo s tim prisel na trh) koupit i ja, pro svou 307SW. Ty 3cm od kovu me taky nedaly spat, protoze pod zadnim naraznikem v horni casti neni tolik mista, je tam ta bezpecnostni pricka. Vyrobce jsem se ptal (nejaci Italove) a dusovali se, ze jasne, ze to facha. Nakonec jsem do toho nesel, nejak byly jine priority.

Nicmene, tady je pekne video i s postupem montaze.

Pokud to nekdo z Pezotaku zkusite, poreferujte. Oproti ultrazvukovym cidlum to krome neviditelne montaze ma i tu vyhodu, ze to dobre rozeznava blizke vzdalenosti. Pri parkovani v Praze muze byt 30 cm porad jeste \"daleko\".

• O 7 let později...
Odesláno

Zdravím, chtěl bych do 307 nějaké zadní couvací senzory. Chci samozřejmě zvukovou signalizaci ale i malý display aby ukazoval na které straně je překážka. Máte někdo tip na něco spolehlivého v rozumné ceně?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...