Přejít na obsah

martinrx

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

Vše od uživatele martinrx

  1. S tím jak postupují teploty nahoru jsem si všiml problému. At nastavím jakoukoliv teplotu tak z výdechů fouká jen horký vzduch. TZN, že se někde asi něco nepřepne. ovládání klimy je automatické. řešil už někdo tento problém?
  2. martinrx

    Catalytic converter fault

    No, udělali asi sto věcí, stálo to skoro 40 tisíc, ale stejně neví, čím to bylo způsobeno. Oprava typu - vyměníme vše co půjde - jedno z toho to bude. Tak se to snad povedlo. Ale každopádně přeju statisíce bezproblémových kilometrů, snad už to bude dobré.... Jo a s těma otáčkama se mi to nějak nezdá - to odporuje fyzikálním zákonům.... převody jsou přece pevně dané.
  3. Zdravím, nevím jaký má vliv na ET zális šířka disku.... Půjdou na vůz dát alu kola 7Jx15H2 ET 15 ?
  4. martinrx

    Ktere auto

    Pěkné autí... krásná barva na kolik to vyšlo a který vyhrál? no vlastně už vidím, že je to ten novější...
  5. martinrx

    U které spol. tankujete?

    Já taky Tank ONO + VIF. do nafty i benzínu. žádný problém....
  6. Děkuji všem za rady. Nakonec jsem i při světle mobilu našel ten spínač zpátečky. Rozpojil jsem konektor, prostříkl konkorem, trochu zakvedlal a funguje to.
  7. Aha, nevím jak to do profilu dodat... 2005 (předf.) 1.4 hdi.
  8. No jasně - pokusím se ho najít. kdyby měl někdo nějaký popis kde je umístněn tak budu rád.
  9. martinrx

    Ktere auto

    Vždycky je to hozená koruna, i když kupuješ nové.... ber co ti srdce napoví.... Hlavně přeju dobrou koupi a at slouží.
  10. Podle popisu je pojistka společná i na snímač rychlosti vozidla a jednotku žhavení, takže v ní problém asi nebude.
  11. Není to samozřejmě žárovkou - nejde tam napětí. Pojistku jsem zatím nekontroloval, jelikož nemám návod.... Pojistka je jen pro tu zpátečku samostatně?
  12. Zdravím, zjistil jsem, že mi nefunguje světlo zpátečky, když ji zařadím. Předpokládám, že tam bude nějaký spínač? mohl by v něm být probém? Nebo jinde? Kdyžtak kde ho hledat prosím?
  13. martinrx

    Ktere auto

    Dá se koupit i sada spojky s jednohmotou za 7.5 tis. Spousta lidí s tím jezdí - já zkušenost žádnou nemám, co může trpět při této výměně. ale asi pro normálního řidiče, který není hovado to může fungovat úplně stejně a bez problému.
  14. martinrx

    Ktere auto

    Spojka s dvouhmotou určitě v pohodě do 12 tis. Vstřiky nevím.... nemám ani přehled jaké se tam v kterých letech dávaly.
  15. martinrx

    Ktere auto

    Já jen reagoval na ten odkaz na článek a jeho věrohodnost - čili výpovědní hodnotu. jinak omluva.
  16. martinrx

    Ktere auto

    Problém je v tom, že 1.6 Hdi může být dobrý i špatný zároven. Jeho výhoda je dobrý jízdní projev v lehčích vozech, což 307 je, a slušná spotřeba. Nevýhody plynou hlavně ze špatného zacházení a nedbalé údržby. Samozřejmě dvouhmota, vstřiky, turbo... V neposlední řadě ovšem může být problém ve výměně oleje. špatně navržená olejová vana způsobuje, že při výměně obvyklým způsobem zůstává na dně dost starého oleje se všemi úsadami v motoru. V autorizáku by to snad měli ale vědět a odsát všechno, pak by nemusel být problém. Samozřejmě výměnu zkrátit.
  17. martinrx

    Ktere auto

    Motor 2.0i největší zklamání... tady se autor článku úplně prozradil, že moc neví vo co go..... Přesně tenhle motor 103 kw mám v C5 Break (LPG), což je mnohem větší a těžší vůz a spotřeba i dynamika vozu je naprosto uspokojující. Spotřeba benzínu do 8.5 l i s jízdou po dálnici. meziměsto i za 7l. No a do města si tenhle motor snad nikdo ve 307 nekoupí.... olej nežere. Olej braly většinou jen 1.8.
  18. martinrx

    Ktere auto

    Ano, tento článek jsem si samozřejmě přečetl taky. Přesto jsem své ženě vyměnil beznákladový Yaris 1.0 vti za P307 1.4 Hdi. Protože jsem zavolal několika známým co s 307-mičkou najezdili i sto tisíc km a jejich názor je že by si ho koupili znovu. A samozřejmě kvůli lepší výbavě a bezpečnosti než měl malý Yarisek. Většina z toho co popisuje ten člověk se týká prvních několika kusů (roků) výroby a jsoun to věci které byly ve výrobě a i udaných aut dalším servisem odstraněny. Co je opravdu trochu problém jsou jen ty tři zmíněné diesely. Na dvoulitrové je ta náprava asi opravdu trochu poddimenzovaná, a ta 1.6 HDI je kapitola sama o sobě. Asi nejproblematičtější Hdi co se kdy vyrobilo, ale nicméně při dobré údržbě (nikoliv long life) může sloužit i ten dobře.
  19. martinrx

    Ktere auto

    A ještě jedna věc: já se rozhoduju taky podle výbavy - co se ti pokazí, to opravíš, ale co v autě není se těžko dodělává a může ti chybět později.
  20. martinrx

    Ktere auto

    Ahoj, já bych se rozhodl vizuelně podle celkového opotřebení vozidla a pocitu z jízdy. Jinak pokud je to plus mínus, tak bych bral určitě ten novější. Na kilometry až tak nehledím. Důležité stejně nejvíc je, jak se o to auto kdo staral. A u 1.6 Hdi dvojnásobně Nebo spíš čtyřnásobně
  21. martinrx

    parkovací asistent

    Zdravím, chtěl bych do 307 nějaké zadní couvací senzory. Chci samozřejmě zvukovou signalizaci ale i malý display aby ukazoval na které straně je překážka. Máte někdo tip na něco spolehlivého v rozumné ceně?
×
×
  • Vytvořit...