Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ne, nemám. Musel bych mít nádrž nevím kde. Asi v kufru. Jsem spokojený s benzínem a průměrná městská spotřeba 9 litrů mi vyhovuje. S Temprou 1.4 jsem měl spotřebu přes 10l, takže jsem spokojen.

Odesláno

nechcu delat nikomu reklamu,nebal bych se toho,mam to na plyn zhruba 3.mesice,ujeto 4000km,zarizeni elpigaz(ma samostatnou ridici jednotku),jizdni vykon velice srovnatelny s benzinem 1.6,spotreba cca 8.2l lpg (litr za 14.8!!),starty samozrejme vzdy na benzin-pote automaticky prepne na plyn,nadrz misto rezervy 50l,rezervu nevozim mam sprej na defekty+kompresor,takze v poho

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Mám 307 na LPG systém Landi Renzo cena asi 34000kč. Ze začátku nedržel občas volnoběh - seřídily. Vsřiky plynu jsou trochu hlučnější (trochu jako diesel). Spotřeba asi kolem deseti litrů - ne podel multifunkčního displeje ale podle skutečné spotřeby displey kecá. Problém s palivovým měřičem benzínu ubývá i když nejedu na benzín. Řídící jednotka pořád počítá spotřebu benzínu. Zatím řeším z montážní firmou. Jinak výkon srovnatelný j benzínem. Dobrý dojezd na nádrž místo rezervy 48L. Rád uslyším jiné zkušenosti.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Otázka na ty co jezdí na LPG. Zajmalo by mě jestli máte nějak vyřešeno měření benzínu. Pří dotankování to pořád klesá i když na benzím nejedu. Všichni tvrdí že to tak prostě je ale nikdo to nechce řešit. Nemáte s tím někdo skušenost?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Další autíčko jsem předělal na lpg v PV. Je tam starší, jednodušší, levnější a méně poruchový, osvědčený BRC podtlak. Pak že to nejde!!! Je tam snad 6 let a bez větších problémů. Spotřeba cca 9l, při slušné jízdě 8.(dnešní cena ve VY u dálnice-11,50kč.) Ten palivoměr - emulátor jsme snad řešili i v Bruselu!!! A prostě jsem si na to zvyknul. Stačí dotankovat občas 5l BE a máš tam skutečný stav v nádrži. Bohužel za ujeté kilometry si ten stupidcompl ohne ručičku palivoměru a pak jezdím půl roku na hladové oko a přesto je to OK. Nádrž mám 50l/43-44 lpg, místo rezervy a jako náhradu dojezdovku.

P.S. Pokud zde dá někdo otázku na možnou montáž LPG do svého vozu, v momentě je přesvědčován \"znalci\", že LPG je na pečení buchet! Toto vychází z doby, kdy bomba se vozila v kufru žigulíka či 120-ky. V dnešní době jezdí rally(Gassner) na lpg i v tak konzervativní zemi, jak je Rakousko, kde je 6 čerpaček!!! Na zem. plyn to zkoušel i Venca Pechů.Čím méně přestaveb, tím nižší cena!:D Rád ti poradím.

Odesláno

Mám 370 sw na LPG.Měření benzínu takhle funguje, protože palubní počítač měří spotřebu z průtoku v hadičce.Po tom co se pro počítač spotřebuje všechen

benzín tak po dalším nastartování dojde k přeměření hladiny benzínu v nádrži.Tam počítač zjistí , že tam ještě benzín je a ručička se opět ukáže na skutečném

stavu v nádrži.Firma , která mě tam plyn montovala mě nabídla za 2500 ,- nějaký elektronický ,, něco ,, co spolupracuje s počítačem a tohle kontrolní přeměření

hladiny benzínu v nádrži počítač udělá při každém nastartování a tím budu vědět kolik je skutečný stav.Nenechal jsem si to tam dát,protože jsem spořivý a

zatím mě to nechybí.

Jinak plyn super.Tankuju za 600 ,- a ujedu 605 - 610 km.Nádrž je dole pod autem placatá a kufr mám celý k dispozici.

Odesláno

Je to dole místo rezervy kulatá nádrž vr tvaru gumy.

Na defekty jsem si pořídil originál tovární sadu z opla-kompresor a láhev nějaké chemie , která se po defektu

stříkne do kola a pak se kolo nafoukne.Dávají to ve fabrice do oplů , které jedou z pásu předělané na plyn.

:mrk

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Caute, vyhrabal som tuto temu lebo sa chystam (pravdepodobne) na prerabku na LPG. Denne dam 70 km do/z prace + dlhe cesty okrem toho a tankujem snad raz za tyzden :( Chcel by som vediet nejaku fakt serioznu firmu, ktora ma pokial mozno co najmodernejsie technologie aby mi v ramci moznosti ostal vykon a spotreba sa prilis nezdvihla a aby to tou prestavbou viac nepokazili. Kolko to potom stoji taka \"sranda\" atd. Najlepsie keby napisal niekto zo slovenska lebo do ciech sa s tym nechystam, ale KAZDY kto ma skusenosti/ceny/parametre moze napisat. Dik, chlapi:papa

Odesláno

djkozel - můžeš dát nějaký typ jak vypadá ta sada případně nějké typové označení. Dá se to sehnat přímo v obchodě? Dík

Odesláno

Ahojte,

taky se chystám na přestavbu LPG u 307sw 1.6i Jak je to s tím odečítáním stavu benzínu i když jedu na LPG?

Jestli se při dotankování znovu přeměřuje stav nádrže jak se pozná dotankování?

Nestačilo by jen otevřít a zavřít víčko nádrže ať se to přeměří?

Odesláno

Bohužel otevřít víčko nádrže nestačí. Zkoušel jsem všechno možný i odpojit baterii nic nefunguje dokud do té nádrže něco nenaliješ tak a nezmění se hladina benzínu v nádrži nedojde k přeměření. Pokud tam natankuješ tak ti to ukáže přesně stav paliva. Prostě jakmile jedeš na LPG benzín se nezpotřebovává ale oba měřiče ho odečítají až do nuly potom přestávají měřit i když je v nádrži třeba 10L. Napřed jsem myslel že mi to nebude vadit ale docela mě to štve. Během čtrnácti dní mám jet na kontrolu LPG a nechám si tam namontovat ten emulátor benzínu - pak vám dám vědět.

Odesláno

omegascream Text

Já mám Landi Renzo Omegas na morotu 16i 16V. Celkově mě to stálo přibližně 34tis. Tento systém je jeden z těch daržších ale nechtěl jsem nic levného. Nejdraší je PRIMS. LPIgas vyjde trochu levněji.

Odesláno

omegascream: Svíčky měnily při přestavbě, ale dávaly tam stejné jako tam byly. Nevím jestli jsou svíčky na plynový auta lepší kdysi dávno jsem je zkoušel dávat do Š120 a bylo to úplně na hovno musel jsem tam dát zpátky původní. Takže bych to asi nedělal. Olej je tam normální co tam potří Total, hladina pořád stejná. Pokud vím tak olej a domazávání ventylů tzv. Flaslube se doporučuje hlavně u Fordů. Momentálně najeto cca 10tis na LPG a bez problémů. Výkon strovnatelný s benzínem řek bych, že je to k nerozeznání. Taky to asi záleží na bohatosti a množství LPG. Spotřeba cca 10L na 100Km, což vychází u nás 1,10kč na 1Km přibližně, což je super! d:o)

Odesláno

Zvažuju aktuálně přestavbu u jedně brněnské firmy, u které jsem dělal i předchozí auto a bylo vše v pohodě. Dělají italské tartariny ... mají to na 307sw za 26500,- plus 1000,- za ten emulátor.

Říkali, že funguje otevřít víčko nádrže a pohynout se záklopkou. Ten jejich emulátor (dle zkušeností u jiného zákazníka) prý nezafunguje vždy spolehlivě. Napojuje se prej nějak na plovák a ne na to víčko a měl by zafungovat při startování. Dává se prej na Peugeoty a Oply.

No uvidíme.

Kdyby jste měli někdo lepší tip na přestavbu (Brno, Hodonín, Břeclav), tak mi dejte obratem vědět. Ještě bych to u nich mohl zrušit.

[upravil dne 11.8.2009 bahrajn]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...