Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska se mi stala nepříjemná věc. Sednu do auta a chci sešlápnout spojku, abych mohl nastartovat. Spojkový pedál ovšem povolil a zůstal volný. S největší pravděpodobností to bude prasklé lanko. Neměl jsem už čas to zjišťovat, protože jsem odjížděl do práce a byla už tma, ale chci se zeptat, zda-li je výměna jednoduchá a zda-li je třeba něco vymontovávat (krom onoho lanka).

Koukám právě na nabídku autokelly a jsou tam jen ze starlinu 3 různé typy. Zrovna u tohoto dílu myslím nemá smysl připlácet za značku, ale nerad bych koupil něco, co tam nebude pasovat. Takže vymontovat a jet to do kelly připasovat?

Odesláno

Právě koukám do service boxu, ale jsem v práci a nemám u sebe VIN auta. Ono se dá na lanech něco po*rat? Lanko náhonu budíků jsem koupil v georgu za 150,- Kč a po pořádném promazání fungoval bez problémů :D, v peugeotu za něj chtěli 1800,- Kč bez DPH :bacha

Odesláno

Nevím jestli se dá něco p....t na lankách, ale vím jak na tom jsou s kvalitou určitých věcí. ;)

Třeba tu s ním ve spojení se značkou Starline bude mít někdo zkušenosti a poví ti.:myslim

Odesláno

Tak ono já osobně starline taky nevyhledávám, ale u některých věcí není důvod připlácet. Navíc i pod \"nálepkou\" starline může člověk koupit kvalitní a značkový díl.

Jinak teď koukám na ceny těch lan a origo peugeot mi to ukazuje kolem 1000,- Kč a ten starline je ani ne za polovic.

Odesláno

Hele když tam máš víc typů a ozzy píše že to je označení převodovek: co zadat VIN kód do serviceboxu a tam dát charakteristiky vozidla? Tam není napsáno jaký typ převodovky to má?

A co se Starline týče- máš pravdu že se tam dá najít i dobrá věc pouze tak zabalená, ale najisto vím, že spojka to nebude. :D

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Hele když tam máš víc typů a ozzy píše že to je označení převodovek: co zadat VIN kód do serviceboxu a tam dát charakteristiky vozidla? Tam není napsáno jaký typ převodovky to má?

A co se Starline týče- máš pravdu že se tam dá najít i dobrá věc pouze tak zabalená, ale najisto vím, že spojka to nebude. :D

Kdyby to bylo tak jednoduché, tak se tady tak blbě na všechno neptám :) Bohužel service box z mého VINka vyčte jen že mám Peugeot 405 stříbrné barvy s motorem XUD9 :roll

Odesláno

Prdla tutově jen koncovka na pedálu, je výměnná a stojí cca 50,-Kč.

Jinak pokud bys kupoval celý lanovod, kup ten krátký z nového modelu. Lanovod, co je tam teď, není původní, je vyráběný na míru u Vojkovské...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Prdla tutově jen koncovka na pedálu, je výměnná a stojí cca 50,-Kč.

Jinak pokud bys kupoval celý lanovod, kup ten krátký z nového modelu. Lanovod, co je tam teď, není původní, je vyráběný na míru u Vojkovské...

:bojim Toho jsem se obával, že na to nedopasuju nic z původních dílů.Kde tu koncovku seženu? mají to běžně v Kelly? Nebo dá se to nějak dobastlit, kdybych nesehnal? Obávám se, že ten bastl asi nebude vhodný z důvodu velkých tlaků.

Jinak pravá manžeta řízení je taky nějak dopasovaná? Měl jsem doma už dvě a žádná tam nešla.

Odesláno

... a jestli dobře pamatuju, jednu tu koncovku jsem dával k autu, podívej se do kapsy u dveří, nebo do těch věcí, cos k tomu dostal od Martina, jestli to tam náhodou není.

Jinak co se značky lanovodu týče, nešetřil bych, kupuju jen Bendix, už se mi vymstilo, že neznačkový lanovod chodil blbě, a ta koncovka kvůli tomu hned praskla zas.

Mmch., tos do totho service boxu zadával ten zneplatněnej VIN, a ne ten z TP, co? :) protože ten v TP by měl mít původní barvu červenou ;)

Odesláno

Koncovka lanka se koupí v Benexu, kdysi sem někdo psal i číslo, ale nemůžu to najít.

O pravé manžetě řízení noc nevím, že by se něco muselo dopasovávat, tam jsem vždycky viděl jen jednu.

Odesláno

... a jestli dobře pamatuju, jednu tu koncovku jsem dával k autu, podívej se do kapsy u dveří, nebo do těch věcí, cos k tomu dostal od Martina, jestli to tam náhodou není.

Jinak co se značky lanovodu týče, nešetřil bych, kupuju jen Bendix, už se mi vymstilo, že neznačkový lanovod chodil blbě, a ta koncovka kvůli tomu hned praskla zas.

Mmch., tos do totho service boxu zadával ten zneplatněnej VIN, a ne ten z TP, co? :) protože ten v TP by měl mít původní barvu červenou ;)

:D Nj, člověk si to nějak neuvědomí..

Ale volal jsem domu a bylo mi nadiktováno VIN z velkého TP.

V kapse u řidiče nebylo nic krom mikrofonu CB, ale kouknu do věci, které mi Martin dal. Jinak ta koncovka se dá běžně koupit?

Odesláno

Koncovka lanka se koupí v Benexu, kdysi sem někdo psal i číslo, ale nemůžu to najít.

O pravé manžetě řízení noc nevím, že by se něco muselo dopasovávat, tam jsem vždycky viděl jen jednu.

Aha, díky.

Odesláno

No ale tyhle informace mi moc klidu nepřidaly. A jelikož auto potřebuji co nejdříve, tak bude asi rychlejší to vymontovat a skočit zítra do kelly koupit celý lanovod, než objednávat z benexu koncovku :myslim Zkusím to ještě v garáži pohledat mezi věcma..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...