Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Dneska se mi stala nepříjemná věc. Sednu do auta a chci sešlápnout spojku, abych mohl nastartovat. Spojkový pedál ovšem povolil a zůstal volný. S největší pravděpodobností to bude prasklé lanko. Neměl jsem už čas to zjišťovat, protože jsem odjížděl do práce a byla už tma, ale chci se zeptat, zda-li je výměna jednoduchá a zda-li je třeba něco vymontovávat (krom onoho lanka). Koukám právě na nabídku autokelly a jsou tam jen ze starlinu 3 různé typy. Zrovna u tohoto dílu myslím nemá smysl připlácet za značku, ale nerad bych koupil něco, co tam nebude pasovat. Takže vymontovat a jet to do kelly připasovat? Citovat
BoneDaddy Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 A co najít v serviceboxu originální číslo a pak se podívat do kelly nebo jiného katalogu? Nevím nevím jak je na tom kelly s kvalitou lan. Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Právě koukám do service boxu, ale jsem v práci a nemám u sebe VIN auta. Ono se dá na lanech něco po*rat? Lanko náhonu budíků jsem koupil v georgu za 150,- Kč a po pořádném promazání fungoval bez problémů , v peugeotu za něj chtěli 1800,- Kč bez DPH Citovat
BoneDaddy Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Nevím jestli se dá něco p....t na lankách, ale vím jak na tom jsou s kvalitou určitých věcí. Třeba tu s ním ve spojení se značkou Starline bude mít někdo zkušenosti a poví ti. Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Tak ono já osobně starline taky nevyhledávám, ale u některých věcí není důvod připlácet. Navíc i pod \"nálepkou\" starline může člověk koupit kvalitní a značkový díl. Jinak teď koukám na ceny těch lan a origo peugeot mi to ukazuje kolem 1000,- Kč a ten starline je ani ne za polovic. Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Ač se mi podařilo zjistit VIN auta, tak service box ukazuje snad všechny možné typy lan, které se do 405 montovaly Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 vyznáte se někdo v těch typech MA, BE1, BE3? Citovat
BoneDaddy Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Hele když tam máš víc typů a ozzy píše že to je označení převodovek: co zadat VIN kód do serviceboxu a tam dát charakteristiky vozidla? Tam není napsáno jaký typ převodovky to má? A co se Starline týče- máš pravdu že se tam dá najít i dobrá věc pouze tak zabalená, ale najisto vím, že spojka to nebude. Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Je to označení převodovek... Jo, na to už jsem taky přišel a vypadá to, že k naftě se dávaly BE3, kde jsou 3 typy lan Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: BoneDaddy Hele když tam máš víc typů a ozzy píše že to je označení převodovek: co zadat VIN kód do serviceboxu a tam dát charakteristiky vozidla? Tam není napsáno jaký typ převodovky to má? A co se Starline týče- máš pravdu že se tam dá najít i dobrá věc pouze tak zabalená, ale najisto vím, že spojka to nebude. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak se tady tak blbě na všechno neptám Bohužel service box z mého VINka vyčte jen že mám Peugeot 405 stříbrné barvy s motorem XUD9 Citovat
BoneDaddy Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Ať dělám co dělám, tak to vidím na první z těch uvedených možností. Ta druhá mi nejde do ceníku a volant vpravo nejspíš nemáš. Lanko např. tady. Nebo tady. Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Prdla tutově jen koncovka na pedálu, je výměnná a stojí cca 50,-Kč. Jinak pokud bys kupoval celý lanovod, kup ten krátký z nového modelu. Lanovod, co je tam teď, není původní, je vyráběný na míru u Vojkovské... Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: oddie Prdla tutově jen koncovka na pedálu, je výměnná a stojí cca 50,-Kč. Jinak pokud bys kupoval celý lanovod, kup ten krátký z nového modelu. Lanovod, co je tam teď, není původní, je vyráběný na míru u Vojkovské... Toho jsem se obával, že na to nedopasuju nic z původních dílů.Kde tu koncovku seženu? mají to běžně v Kelly? Nebo dá se to nějak dobastlit, kdybych nesehnal? Obávám se, že ten bastl asi nebude vhodný z důvodu velkých tlaků. Jinak pravá manžeta řízení je taky nějak dopasovaná? Měl jsem doma už dvě a žádná tam nešla. Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 ... a jestli dobře pamatuju, jednu tu koncovku jsem dával k autu, podívej se do kapsy u dveří, nebo do těch věcí, cos k tomu dostal od Martina, jestli to tam náhodou není. Jinak co se značky lanovodu týče, nešetřil bych, kupuju jen Bendix, už se mi vymstilo, že neznačkový lanovod chodil blbě, a ta koncovka kvůli tomu hned praskla zas. Mmch., tos do totho service boxu zadával ten zneplatněnej VIN, a ne ten z TP, co? protože ten v TP by měl mít původní barvu červenou Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Koncovka lanka se koupí v Benexu, kdysi sem někdo psal i číslo, ale nemůžu to najít. O pravé manžetě řízení noc nevím, že by se něco muselo dopasovávat, tam jsem vždycky viděl jen jednu. Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: oddie ... a jestli dobře pamatuju, jednu tu koncovku jsem dával k autu, podívej se do kapsy u dveří, nebo do těch věcí, cos k tomu dostal od Martina, jestli to tam náhodou není. Jinak co se značky lanovodu týče, nešetřil bych, kupuju jen Bendix, už se mi vymstilo, že neznačkový lanovod chodil blbě, a ta koncovka kvůli tomu hned praskla zas. Mmch., tos do totho service boxu zadával ten zneplatněnej VIN, a ne ten z TP, co? protože ten v TP by měl mít původní barvu červenou Nj, člověk si to nějak neuvědomí.. Ale volal jsem domu a bylo mi nadiktováno VIN z velkého TP. V kapse u řidiče nebylo nic krom mikrofonu CB, ale kouknu do věci, které mi Martin dal. Jinak ta koncovka se dá běžně koupit? Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: oddie Koncovka lanka se koupí v Benexu, kdysi sem někdo psal i číslo, ale nemůžu to najít. O pravé manžetě řízení noc nevím, že by se něco muselo dopasovávat, tam jsem vždycky viděl jen jednu. Aha, díky. Citovat
oddie Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 S tou koncovkou je blbý, že není v el. katalogu Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 No ale tyhle informace mi moc klidu nepřidaly. A jelikož auto potřebuji co nejdříve, tak bude asi rychlejší to vymontovat a skočit zítra do kelly koupit celý lanovod, než objednávat z benexu koncovku Zkusím to ještě v garáži pohledat mezi věcma.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.