Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

407 SW - olej

Recommended Posts

Guest jaroslavpleger
Odesláno

Blíží se mi čas kdy bych měl měnit olej.Mám 407 SW,1.6 HDi,roč.2004 listopad. Olej,který výhradně doporučuje servis Peugeot se mi zdá dosti drahý(TOTAL QUARTZ INEO 5W-30)465,-Kč + 19% za litr.Existuje nějaký stejně vhodný olej do 407 za levnější peníz? Mohl by to být např. OMV BIXXOL prémium 5W-40 ? Jaké množství se tam dává? Díky

Odesláno
Původně zaslal: jaroslavpleger

Blíží se mi čas kdy bych měl měnit olej.Mám 407 SW,1.6 HDi,roč.2004 listopad. Olej,který výhradně doporučuje servis Peugeot se mi zdá dosti drahý(TOTAL QUARTZ INEO 5W-30)465,-Kč + 19% za litr.Existuje nějaký stejně vhodný olej do 407 za levnější peníz? Mohl by to být např. OMV BIXXOL prémium 5W-40 ? Jaké množství se tam dává? Díky

Odporúčaný je Total Quartz 9000 5W40 a ten patrí medzi lacnejšie oleje.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: jaroslavpleger

Odporúčaný je Total Quartz 9000 5W40 a ten patrí medzi lacnejšie oleje.

Taky tenhle používám a zatím NO PROBLEM

Odesláno

nevim, ale na eshopech stoji 5 l cca 1480Kc, coz zase podle mne neni tak moc, predpokladam ze u tohodle auta bude vymenna lhuta 30 000km http://www.zbozi.cz/?sId=_fOE9KU4o-fU&q=QUARTZ+INEO+5W-30

jinak tebou zmineny OMV nesplnuje vykonnostni specifikace ACEA A5/B5 ale pouze A3/B4, takze kazdopadne tento olej do tveho auta NE!!!

predpokladam ze to auto ma filtr pevnych castic FAP takze olej musi splnovat specifikace pro takovehle motory

[upravil dne 7/11/08 Ferry]

Odesláno

SAE 10W40 ve specifikaci ACEA A3/B4 je vhodný pro veškeré DV6 motory. Jinak Peugeot má na servisní prohlídky včetně výměny filtru a oleje paušál. Měli by jste platit stejnou cenu na konkrétní typ motoru kdekoliv v síti autorizovaných opravců. Výměna oleje 10W40 A3/B4, filtru a prohlídky stojí paušálně 2.790 Kč (http://www.peugeot.cz/web/maintenance/ )

[upravil dne 7.11.2008 homat]

[upravil dne 7.11.2008 homat]

Odesláno

No, u nás chceli za výmenu oleja v 407čke 1,8B nejakých 4000 Skk a ja som použil Valvoline SynCom 5W-40 API SL za 1100 Skk/5l (http://olejposta.sk/r_42.html) a filter stál nejakých 200 Skk. A ešte dve hodky práce v garáži (2 hodky preto, bo som to na 407čke robil 1. krát a garáž je malá, tak som musel byť opatrný)...ale 30 000km výmenný interval, to nie, nie som vrah motorov...max. 20000 km...

Odesláno
Původně zaslal: ferrari

No, u nás chceli za výmenu oleja v 407čke 1,8B nejakých 4000 Skk a ja som použil Valvoline SynCom 5W-40 API SL za 1100 Skk/5l (http://olejposta.sk/r_42.html) a filter stál nejakých 200 Skk. A ešte dve hodky práce v garáži (2 hodky preto, bo som to na 407čke robil 1. krát a garáž je malá, tak som musel byť opatrný)...ale 30 000km výmenný interval, to nie, nie som vrah motorov...max. 20000 km...

Jestli to byla \"údržba\" po 4 letech (uvádíš r.v. 2004) měla být vyměněna mimo jiné i brzdová kapalina a to doma neuděláš.

Odesláno
Původně zaslal: homat

Původně zaslal: ferrari

Jestli to byla \"údržba\" po 4 letech (uvádíš r.v. 2004) měla být vyměněna mimo jiné i brzdová kapalina a to doma neuděláš.

No, auto bolo pred 2 mesiacmi na STK a tam predsa preverujú aj brzdovú kvapalinu..takže rozhodnutie bolo nehýčkať auto a nakoľko sa na ňom minimálne jazdí, zbytočne doň nepchať prachy...viem, žeby sa teoreticky mala meniť aj brzdovka..a 2600Skk za výmenu kvapaliny je trochu veľa...predpokladám, že auto za 2 roky najazdí max. nejakých 15 000 km, takže brzdovku preveria zasa na STK..ale každopádne,na prehliadku po 60 000 km (veľká prehliadka) auto jednoznačne pôjde, ak to bude o nejaké 3 roky (podľa očakávania), tak sa bude musieť ešte raz meniť olej...

[upravil dne 16.11.2008 ferrari]

[upravil dne 16.11.2008 ferrari]

Guest jaroslavpleger
Odesláno

Na STK jsem byl ve čtvrtek,ale nevšiml jsem si, že by nějak prověřovali brzdovou kapalinu a stál jsem u toho. Zkouška brzd to ano,ale kapaliny ne.

Odesláno

Na STK se v Čechách kvalita brzdové kapaliny nekontroluje. Důvodem výměny je přirozená degradace kapaliny absorbcí vodních par. Vodní páry, respektive voda v brzdové kapalině snižuje bod varu a vystavuješ se riziku \"selhání\" brzd při dlouhém intenzivním brždění.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

za 2tis km na 120.000km mě čeká výměna oleje. Takže jaký olej si mám připravit? Total Quartz 9000 5W40 - tento? A kolik litrů do 2,0 HDi 100kW se vejde? samozřejmě výměna olej,filtru a co ještě by jste doporučili vyměnit či zkontrolovat?

Odesláno

Před 14 dny, jsem nechal vyměnit olej v mé 407, 1.6HDi, r.v.11/2005.

Koupil jsem doporučený Total Quartz 9000 5W40, 5l za 960,- i s poštovným. To je opravdu velmi slušná cena.

Kupoval jsem na www.superautodily.cz a za 2 dny od objednání jsem ho měl doma :potlesk.

Jinak v Peugeotu výměna cca 3000,-. Mě stála komplet (plej+o.filtr+práce) 1300,-

Odesláno

No neviem chlapi, ja som menil olej + filter doma , naliaté 4,8 l a hladina je medzi MIN a MAX , tak že 5 l stačí. Olej SHELL Helix Ultra 5W-40. Dolievať nepotrebujem. 407 2,0 HDi.

[upravil dne 2.4.2009 francesko]

Odesláno

Medzi min a max je rozdiel cca 1l, navyše ihneď po naliatí nie sú zaplavené všetky kanály a celý filter takže hladina môže byť vyššie. Servisbox vraví jednoznačne náplň oleja pri výmene aj s filtrom je 5,25l.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...