DENISXXX Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Cus,mam dotaz,mam vadnej homokinetickej kloub,budu ho menit.Kdyz budu kupovat ten kloub musim si k tomu neco jeste dokupovat,napr. nejake manzety atd.Mam 306 2.0ST,a nema nekdo poneti o orientacni cene?Diky Citovat
Tosko Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=0.021075&TypNr=3748&NodeId=100071 Toto by ti mohlo na to stačiť! Máš to cely komplet už len zohnať 35 nadstavec do goly aby si odtiahol matku na kĺbe. Citovat
DENISXXX Odesláno 5. listopad 2008 Autor Odesláno 5. listopad 2008 tan odkaz nejde,muzes mi napsat nazev toho dilu na tom elit.cz,dik Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Toz homokineticky klb je krity v gumenej manzete, a v nej je vazelina... Neviem ako sa predava, ale myslim, ze homo klb sa predava bez tychto soucasti... Tj k tomu treba manzetu s vazelinou. Manzeta stoji cca 200 - 300 Sk, a vazelina tak 50 SK jedna tuba do ty manzety... Samotny homoklb by mal stat do 2000 SK, ratam tak 1800 ... Otazka je, ci mas menitelny homokineticky klb, alebo ho mas na pevno na poloosi. Klb musis kupovat podla toho ci mas ABS alebo NIE. Pokial ho mas, je tam este nalisovany taky kruzok... Dalsia alternativa je, dat tvoj stavajici homo klb, respktive celou poloos zrepasovat. Repas takeho klba vyjde na slovensku cca tych 1400 SK... Tym padem odovzdas poloosu celou, a vrati ti ju celou opravenou. Tym padem nemusis mat starost o manzety, montaz a podobne Holt, vela zdaru Citovat
marisw Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 na elite su klby od 1800 do 2600 sk.....aj z manzetou, novou matkou,a so stahovacimi objimkami Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Toz len preto by som porozmyslal, ci sa ty radsej neoplati repas... Neviem kde v cesku robia repasi, u nas najblizsie v ziary nad hronom, s tym ze to tam kludne mozem zaslat postou. Za repas vratane manzety chcu neco malo pred 1400Sk, tusim 1380 SK. Das dole celu poloosu, a posles im to tam jak celek... Ale neviem kde v cesku taky repas robia... Pokial sa ty do toho nechce tak kup len ten homo kloub a vela stastia pri vymene ... Citovat
marisw Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 pochopim ked si da niekto urobit repas na turbo, vstrek. cerpadlo...ale na homoklb...:myslim co ja viem...uz tych sto korun ma nezabije,a mam to nove....neni su to tisice.... ja by som radsej volil cestu noveho dielu Původně zaslal: Lubk0 Toz len preto by som porozmyslal, ci sa ty radsej neoplati repas... Neviem kde v cesku robia repasi, u nas najblizsie v ziary nad hronom, s tym ze to tam kludne mozem zaslat postou. Za repas vratane manzety chcu neco malo pred 1400Sk, tusim 1380 SK. Das dole celu poloosu, a posles im to tam jak celek... Ale neviem kde v cesku taky repas robia... Pokial sa ty do toho nechce tak kup len ten homo kloub a vela stastia pri vymene ... Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Repase v ČR např. AMG Glogar, Petrovice u Sedlčan. Citovat
Tosko Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 na elite to ponúkaju ako sadu takže ho máš rozoberatelný. PEUGEOT 306 (7B, N3, N5), 2.0 ST Rok výroby: 07/94 - 05/01, kw/HP: 89/121, Obsah: 1998, Kód motoru: RFX (XU10J2), Typ: limuzína 0.021075 0.021075-to by malo byt to číslo:super. vtej sade máš všetko a výjde ťa to presne 1 833,00 CZK čo si myslím že je volovyna dať repasovať kĺb čo to je turbo? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Pokial sa nemylim, tak pukotanie HOMO klbu sposobuje, ze sa v nom spravi drazka, ktora pri toceni volantem pri auto v pohybu vydava prave ten hnusni zvuk... A pokial sa nemylim este raz, tak repasom ziskas tu cast homo kloubu, jako novou. Tudiz neni potom rozdil ve vydrzi , ci noveho homo kloubu, alebo repasovaneho. Povedal som to len pre to, ze u nas stal samotny homo kloub 2100 Sk.. Co by zhruba odpovidalo rozdilu medzi CZK a SK... 1380 SK chteli za repasi, a 500 Sk za vymenu. Toz v prepocte na CZK je do nejakych 1500KC. A je rozdil dat len 1800KC za samotny kloub a pak si to ist sam menit, a rozdiel dat v prepocte necelych 1500KC a auta se nemusis ani chytit, poloosu ty sundaji i nahodi oni... Sundani a nahodeni si uctovali spominanych 500Sk u miho auta, zalezi od typu. U nekterych az do 800Sk... A myslim, ze majitel se uz nedozije toho, ze se mu repas pokazi, nakolko se jedna o stari auta... Citovat
Tosko Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 u nas by vyšiel ten klb celá sada 2565sk.čo si myslím že to nieje zla cena a má platiť za repas keby si ho vymenil sám tak si myslíom že by sa viac vyplatila nová sada.ale to je jeho rozhodnutie:super ja osobne by som si repasovavať nedal Citovat
Sagic Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 Přidám se k dotazu, dnes jsem šel měnit ložisko na předním kole u 306 a vypadá nakonec dobře, zato homokinetický kloub má vůli. Když chytnu poloosu a tahám za kloub k sobě tak je tam asi 1mm vůle, takže předpokládám že je KO. Jak se ten kloub dá vyměnit, sundám spony, stáhnu manžetu a pak je nalisován na poloose nebo je tam nějak zajištěn - ségrovkou? Bude potřeba vyndat celou poloosu nebo se to dá stáhnout na autě? Jinak ta jedna spona tam nebyla asi origo a někdo, kdo se v tom kdysi vrtal tam dal jinou, co byla dost na volno. Bylo to dost poblitý od vazelíny takže předpokládám, že to byla hlavní příčina problému A ještě jedna věc, ty spony, na ně jsou nějaké speciální kleště nebo jak ji zajistím? Přijde mi, že to nemůžu tolik stáhnou abych u ni zavlíknul za ten zobáček. Díky.. [upravil dne 28/4/12 17:04 od Sagic] Citovat
EXI.60 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 zdar borci na kloub bych se vykašlal a dal celou novou poloosu,zde stojí kolem dvou tisíc http://www.automedik.cz/ Mám ji taky od něj a je klid. Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Tak myslím, že je to hlavně otázka za kolik polosu a za kolik kloub ( pokud je zbytek OK ). Citovat
pastorek Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 ...čo si myslím že je volovyna dať repasovať kĺb čo to je turbo? Repas sa týka celej poloosi čo znamená že vnútorný kĺb sa repasuje a vonkajší dáva nový. Citovat
Sagic Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Vnější kloub seženu kolem tisicovky a jak jsem psal když chytnu poloosu tak má kloub vůči ni znatelnou vůli. Je kloub na poloosu nalisován pouze přes srážkování a zajištěn séghrovkou? A jak poznám, jestli je zbytek poloosy v pořádku (vnitřní kloub) ? Citovat
dýzl Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Já teda nevím jak 306,ale beru to jak to má třeba Xantie nebo jak to má (měl 405,c.BX nebo s.ibiza)-kloub vnitřní se nepodělá,spíše ten vnější a tem potom v rejdu cvaká. a je zbytečné i podstatně dražší kupovat celou poloosu a ne jenom kloub. Jinak na BéXo a 405 diesel (BX 1,9 benzín a 1,7 a 1,9d a td ,tuším i nějaká 305?D) mají shodné homokinetické klouby a stál před x roky necelých1568kč Citovat
pastorek Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 ...kloub vnitřní se nepodělá... Ale ano. Potom sa prejavuje trasením celého auta pri akcelerácii. Citovat
EXI.60 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Je to všech názor,ale abych ušetřil 400kč a měl starou poloosu a manžety,tak dám novou a je to 30 min.práce s jistotou že se na cestě nerozsype Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.