Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Cus,mam dotaz,mam vadnej homokinetickej kloub,budu ho menit.Kdyz budu kupovat ten kloub musim si k tomu neco jeste dokupovat,napr. nejake manzety atd.Mam 306 2.0ST,a nema nekdo poneti o orientacni cene?Diky

Odesláno

Toz homokineticky klb je krity v gumenej manzete, a v nej je vazelina...

Neviem ako sa predava, ale myslim, ze homo klb sa predava bez tychto soucasti... Tj k tomu treba manzetu s vazelinou. Manzeta stoji cca 200 - 300 Sk, a vazelina tak 50 SK jedna tuba do ty manzety...

Samotny homoklb by mal stat do 2000 SK, ratam tak 1800 ... Otazka je, ci mas menitelny homokineticky klb, alebo ho mas na pevno na poloosi. Klb musis kupovat podla toho ci mas ABS alebo NIE. Pokial ho mas, je tam este nalisovany taky kruzok...

Dalsia alternativa je, dat tvoj stavajici homo klb, respktive celou poloos zrepasovat.

Repas takeho klba vyjde na slovensku cca tych 1400 SK... Tym padem odovzdas poloosu celou, a vrati ti ju celou opravenou. Tym padem nemusis mat starost o manzety, montaz a podobne :)

Holt, vela zdaru :)

Odesláno

Toz len preto by som porozmyslal, ci sa ty radsej neoplati repas...

Neviem kde v cesku robia repasi, u nas najblizsie v ziary nad hronom, s tym ze to tam kludne mozem zaslat postou. Za repas vratane manzety chcu neco malo pred 1400Sk, tusim 1380 SK.

Das dole celu poloosu, a posles im to tam jak celek... Ale neviem kde v cesku taky repas robia...

Pokial sa ty do toho nechce tak kup len ten homo kloub a vela stastia pri vymene ...

Odesláno

pochopim ked si da niekto urobit repas na turbo, vstrek. cerpadlo...ale na homoklb...:myslim:myslim

co ja viem...uz tych sto korun ma nezabije,a mam to nove....neni su to tisice....

ja by som radsej volil cestu noveho dielu

Původně zaslal: Lubk0

Toz len preto by som porozmyslal, ci sa ty radsej neoplati repas...

Neviem kde v cesku robia repasi, u nas najblizsie v ziary nad hronom, s tym ze to tam kludne mozem zaslat postou. Za repas vratane manzety chcu neco malo pred 1400Sk, tusim 1380 SK.

Das dole celu poloosu, a posles im to tam jak celek... Ale neviem kde v cesku taky repas robia...

Pokial sa ty do toho nechce tak kup len ten homo kloub a vela stastia pri vymene ...

Odesláno

na elite to ponúkaju ako sadu takže ho máš rozoberatelný.

PEUGEOT 306 (7B, N3, N5), 2.0 ST

Rok výroby: 07/94 - 05/01, kw/HP: 89/121, Obsah: 1998, Kód motoru: RFX (XU10J2), Typ: limuzína

0.021075

0.021075-to by malo byt to číslo:super.

vtej sade máš všetko a výjde ťa to presne 1 833,00 CZK

čo si myslím že je volovyna dať repasovať kĺb čo to je turbo?

:bacha

Odesláno

Pokial sa nemylim, tak pukotanie HOMO klbu sposobuje, ze sa v nom spravi drazka, ktora pri toceni volantem pri auto v pohybu vydava prave ten hnusni zvuk...

A pokial sa nemylim este raz, tak repasom ziskas tu cast homo kloubu, jako novou. Tudiz neni potom rozdil ve vydrzi , ci noveho homo kloubu, alebo repasovaneho.

Povedal som to len pre to, ze u nas stal samotny homo kloub 2100 Sk.. Co by zhruba odpovidalo rozdilu medzi CZK a SK...

1380 SK chteli za repasi, a 500 Sk za vymenu. Toz v prepocte na CZK je do nejakych 1500KC. A je rozdil dat len 1800KC za samotny kloub a pak si to ist sam menit, a rozdiel dat v prepocte necelych 1500KC a auta se nemusis ani chytit, poloosu ty sundaji i nahodi oni...

Sundani a nahodeni si uctovali spominanych 500Sk u miho auta, zalezi od typu. U nekterych az do 800Sk...

A myslim, ze majitel se uz nedozije toho, ze se mu repas pokazi, nakolko se jedna o stari auta...

Odesláno

u nas by vyšiel ten klb celá sada 2565sk.čo si myslím že to nieje zla cena a má platiť za repas keby si ho vymenil sám tak si myslíom že by sa viac vyplatila nová sada.ale to je jeho rozhodnutie:super

ja osobne by som si repasovavať nedal

• O 3 roky později...
Odesláno

Přidám se k dotazu, dnes jsem šel měnit ložisko na předním kole u 306 a vypadá nakonec dobře, zato homokinetický kloub má vůli.

Když chytnu poloosu a tahám za kloub k sobě tak je tam asi 1mm vůle, takže předpokládám že je KO.

Jak se ten kloub dá vyměnit, sundám spony, stáhnu manžetu a pak je nalisován na poloose nebo je tam nějak zajištěn - ségrovkou? Bude potřeba vyndat celou poloosu nebo se to dá stáhnout na autě?

Jinak ta jedna spona tam nebyla asi origo a někdo, kdo se v tom kdysi vrtal tam dal jinou, co byla dost na volno. Bylo to dost poblitý od vazelíny takže předpokládám, že to byla hlavní příčina problému :roll

A ještě jedna věc, ty spony, na ně jsou nějaké speciální kleště nebo jak ji zajistím? Přijde mi, že to nemůžu tolik stáhnou abych u ni zavlíknul za ten zobáček.

Díky..

[upravil dne 28/4/12 17:04 od Sagic]

Odesláno
...čo si myslím že je volovyna dať repasovať kĺb čo to je turbo?

:bacha

Repas sa týka celej poloosi čo znamená že vnútorný kĺb sa repasuje a vonkajší dáva nový.

Odesláno

Vnější kloub seženu kolem tisicovky a jak jsem psal když chytnu poloosu tak má kloub vůči ni znatelnou vůli. Je kloub na poloosu nalisován pouze přes srážkování a zajištěn séghrovkou?

A jak poznám, jestli je zbytek poloosy v pořádku (vnitřní kloub) ?

Odesláno

Já teda nevím jak 306,ale beru to jak to má třeba Xantie nebo jak to má (měl 405,c.BX nebo s.ibiza)-kloub vnitřní se nepodělá,spíše ten vnější a tem potom v rejdu cvaká. a je zbytečné i podstatně dražší kupovat celou poloosu a ne jenom kloub.

Jinak na BéXo a 405 diesel (BX 1,9 benzín a 1,7 a 1,9d a td ,tuším i nějaká 305?D) mají shodné homokinetické klouby a stál před x roky necelých1568kč

Odesláno

Je to všech názor,ale abych ušetřil 400kč a měl starou poloosu a manžety,tak dám novou a je to 30 min.práce s jistotou že se na cestě nerozsype

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...