Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar co lijete do benzinu na odstraneni vody začalo mi to tet zlobit sem tam to chcipne a nebo to začne kuckat tak si řikám že asi voda mam 1,6 65kw nebo co by se dalo vyčistit ?

Odesláno

stačí denaturovaný líh---nebo přípravky přímo určené..(jsou vyrobeny většinou na bázi denat. lihu...ale dražší )

[upravil dne 5/11/08 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: venouš306

neboj slivku tam nebudu lit nebudu to bybyla škoda :aut A nevite v jakem poměru kolik lihu a kolik benzinu?

Dával jsem kdysi půl litru na nádrž (38 l )

Počítej s tím,že je ten líh trochu cítit...

Guest servisman
Odesláno

já dával na 70 l deci lihu,ale pokud se dá víc nemělo by vadit

Odesláno

palivo E85 obsahuje 85% lihu a zbytek benzin, tuhle jsem daval preventivne asi 0.5 litru na 15 litru benzinu (vic jsem v nadrzi asi ani nikdy nemel :D )

Odesláno

Nechci ti brát naději na snadné a levné odstranění závady, ale pokud nejezdíš bez víčka nádrže a neskladuješ benzín doma v konvích, tak bych čekal jinou závadu...:nevim

třeba ten rozdělovač, kabely, cívku... vstřikovací ventil...

[upravil dne 6/11/08 kupák]

Odesláno

hm tak skusim prvni to než se v tom začnu rypat vic muže to byt i palivovy filtr že by byl nejak moc zaneseny protože to dela stejne jak když sem mival malo benzinu ?

Odesláno

Určitě může...

Tím, že to škubalo, když si měl málo benzínu myslíš, že si to vyjel úplně do sucha, tudíž škubalo až zdechlo, nebo pokaždý, když jedeš třeba na \"rezervu\" to škube? To by mohlo být něco v nádrži (bordel, přicpaný vývod..) Máš čerpadlo v nádrži nebo venku?

Odesláno
Původně zaslal: venouš306

mame v praci technicky líh ethanol to je denaturák ?

Ethanol je čistý lieh. Denaturovaný obsahuje technický benzín. Aspom tak to kedysi robili s Slovliku.

Kondenzovanie vodných pár v nádrži je bežný jav a jeho intenzita závisí okrem iného i na voľnom priestore v nádrži. Takže ak používaš auto tak že 20 litrov benzínu má iba na vianoce tak je tá voda v benzíne dosť pravdepodobná. Na jej odstránenie stačí akýkoľvek lieh. Prvý krát daj kľudne i 2-3 deci a pri každom daľšom tankovaní stačí pol deci.

:D Slivovica, lavórovica a podobné domoviny sú nechodné lebo su na polovicu riedené práve vodou.

Odesláno

Určitě může...

Tím, že to škubalo, když si měl málo benzínu myslíš, že si to vyjel úplně do sucha, tudíž škubalo až zdechlo, nebo pokaždý, když jedeš třeba na \"rezervu\" to škube? To by mohlo být něco v nádrži (bordel, přicpaný vývod..) Máš čerpadlo v nádrži nebo venku?

no me to cukalo když jsem tam mel malo benzina a jel jsem do kopce a do levotočive zatačky ale tet to dela to same i když jdeu po rovine a mam pul nadrže je to otazaka dvou tři sekund no hodim tam zitra ten líh a když to nepomužu tak budu skoušet dalši možnosti co by to mohlo byt

Odesláno

tak jsem tam dal ten lih v patek jezdil jsem o vykendu a najel jsem tak 60km a nic a dneska jsem vzal na benzine benzin a zas to cukalo vypadalo to jako by to jelo na 3 valce nezdechlo to ale nechtelo to tahnout asi se tam bude srat jeste neco

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...