venouš306 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Zdar co lijete do benzinu na odstraneni vody začalo mi to tet zlobit sem tam to chcipne a nebo to začne kuckat tak si řikám že asi voda mam 1,6 65kw nebo co by se dalo vyčistit ? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 stačí denaturovaný líh---nebo přípravky přímo určené..(jsou vyrobeny většinou na bázi denat. lihu...ale dražší ) [upravil dne 5/11/08 ozzy1956] Citovat
Guest servisman Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 hlavně tam nelij slivovicu tu raděj do sebe :-) Citovat
venouš306 Odesláno 5. listopad 2008 Autor Odesláno 5. listopad 2008 neboj slivku tam nebudu lit nebudu to bybyla škoda A nevite v jakem poměru kolik lihu a kolik benzinu? Citovat
Guest servisman Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 už jsem tu někdá psal kdysy daj tam prcka a je to . Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Původně zaslal: venouš306 neboj slivku tam nebudu lit nebudu to bybyla škoda A nevite v jakem poměru kolik lihu a kolik benzinu? Dával jsem kdysi půl litru na nádrž (38 l ) Počítej s tím,že je ten líh trochu cítit... Citovat
Guest servisman Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 já dával na 70 l deci lihu,ale pokud se dá víc nemělo by vadit Citovat
Ferry Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 palivo E85 obsahuje 85% lihu a zbytek benzin, tuhle jsem daval preventivne asi 0.5 litru na 15 litru benzinu (vic jsem v nadrzi asi ani nikdy nemel ) Citovat
Líby Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 cau delala mi to 405ka a hledal jsem zavadu taky v benzinu ale bylo to vicko rozdelovace,stacilo vymenit a bylo to ok tak se zkus podivat... Citovat
venouš306 Odesláno 5. listopad 2008 Autor Odesláno 5. listopad 2008 ja mam rozdelovač zataveny je to nerozebiratelne ale byla tam prasklina tak jsem ji zlalil tmelem ale to už bylo loni že by se to tet nejak začalo projevovat Citovat
venouš306 Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 mame v praci technicky líh ethanol to je denaturák ? Citovat
kupák Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Nechci ti brát naději na snadné a levné odstranění závady, ale pokud nejezdíš bez víčka nádrže a neskladuješ benzín doma v konvích, tak bych čekal jinou závadu... třeba ten rozdělovač, kabely, cívku... vstřikovací ventil... [upravil dne 6/11/08 kupák] Citovat
venouš306 Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 hm tak skusim prvni to než se v tom začnu rypat vic muže to byt i palivovy filtr že by byl nejak moc zaneseny protože to dela stejne jak když sem mival malo benzinu ? Citovat
kupák Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Určitě může... Tím, že to škubalo, když si měl málo benzínu myslíš, že si to vyjel úplně do sucha, tudíž škubalo až zdechlo, nebo pokaždý, když jedeš třeba na \"rezervu\" to škube? To by mohlo být něco v nádrži (bordel, přicpaný vývod..) Máš čerpadlo v nádrži nebo venku? Citovat
pastorek Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: venouš306 mame v praci technicky líh ethanol to je denaturák ? Ethanol je čistý lieh. Denaturovaný obsahuje technický benzín. Aspom tak to kedysi robili s Slovliku. Kondenzovanie vodných pár v nádrži je bežný jav a jeho intenzita závisí okrem iného i na voľnom priestore v nádrži. Takže ak používaš auto tak že 20 litrov benzínu má iba na vianoce tak je tá voda v benzíne dosť pravdepodobná. Na jej odstránenie stačí akýkoľvek lieh. Prvý krát daj kľudne i 2-3 deci a pri každom daľšom tankovaní stačí pol deci. Slivovica, lavórovica a podobné domoviny sú nechodné lebo su na polovicu riedené práve vodou. Citovat
venouš306 Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 Určitě může... Tím, že to škubalo, když si měl málo benzínu myslíš, že si to vyjel úplně do sucha, tudíž škubalo až zdechlo, nebo pokaždý, když jedeš třeba na \"rezervu\" to škube? To by mohlo být něco v nádrži (bordel, přicpaný vývod..) Máš čerpadlo v nádrži nebo venku? no me to cukalo když jsem tam mel malo benzina a jel jsem do kopce a do levotočive zatačky ale tet to dela to same i když jdeu po rovine a mam pul nadrže je to otazaka dvou tři sekund no hodim tam zitra ten líh a když to nepomužu tak budu skoušet dalši možnosti co by to mohlo byt Citovat
Jindras Odesláno 10. listopad 2008 Odesláno 10. listopad 2008 Když né líh,tak Velfobin-má to v sobě ještě nějaká aditiva,jinak ten líh stačí... Citovat
venouš306 Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 tak jsem tam dal ten lih v patek jezdil jsem o vykendu a najel jsem tak 60km a nic a dneska jsem vzal na benzine benzin a zas to cukalo vypadalo to jako by to jelo na 3 valce nezdechlo to ale nechtelo to tahnout asi se tam bude srat jeste neco Citovat
venouš306 Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 čerpadlo v nadrži se da vyčistit a kde ho najdu po sedačkama vzadu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.