Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ktory motorovi olej ?

Recommended Posts

Odesláno

Viem ze je to trapny dotaz, ale mam teraz 5W na 40. Chcem sa spytat, ci sa mi oplati tam zase dat 5W na 40 alebo tam ma dat 10W na 40. Rozdiel je radovo za 4litrove balenie cca 600Sk.

S 10W mam vybranich niekolko tipov, tak mi skuste poradit, ktory by ste dali vy

Castrol Magnatec 10W-40 4l - 990 Sk

Total Quartz 7000 4l 10W-40 - 990 Sk

Shell HELIX PLUS 10W-40 4l - 1190 Sk

Mobil Super S 10W-40 4l - 935 Sk

Agip Formula LL Plus 10W-40 4l - 850 Sk

Valvoline Durablend 10W-40 4l - 669Sk

Hlavne sa chcem opytat na ten valvoline, je to nejaky smejd ? Alebo nieco normalne ?

Dik za rady :)

Odesláno

Kedze te beru ako odbronika, asi to tak spravim...

Takze se mi to celkem znizuje.

Olej 669Sk

Filtr olejovy 169Sk

Nemrzka -30 stupnu, 3 litry - 316Sk

A postovny za 99Sk

Toz celkom v pohode na 1200 SK :)

Odesláno

Zdravim,

Kilometre mi nejako rychlo nabiehaju a coskor aj ja budem musiet menit olej. Nejako som sa v tej \"mudrej\" knizke co mam k autu nedocital, aky motorovy olej tam vlastne je....

len, ze ma objem 3.7l takze 4 litre stacia...;)

Podla informacii zo servisu pouzivaju vraj Total, avsak na

kapote zvnutra som nasiel nalepku Shell Helix Ultra Diesel.

Tak teraz neviem...aky olej mam zhanat? pretoze na zarucnej servisnej prehliadke si dam svoj olej, nie nejaky co maju v servise po ruke....

Vdaka za vase rady.

Odesláno
Původně zaslal: PeugeotHDi

Zdravim,

Kilometre mi nejako rychlo nabiehaju a coskor aj ja budem musiet menit olej. Nejako som sa v tej \"mudrej\" knizke co mam k autu nedocital, aky motorovy olej tam vlastne je....

len, ze ma objem 3.7l takze 4 litre stacia...;)

Podla informacii zo servisu pouzivaju vraj Total, avsak na

kapote zvnutra som nasiel nalepku Shell Helix Ultra Diesel.

Tak teraz neviem...aky olej mam zhanat? pretoze na zarucnej servisnej prehliadke si dam svoj olej, nie nejaky co maju v servise po ruke....

Vdaka za vase rady.

motorovy olej, pokud ma stejne specifikace, tak je totozny a je jedno jestli je to shell, total, fuchs nebo kastról...

pro klid duse a jestli v tom vidis smysl, peugeot doporucuje total, jsou to take francouzi, a pokud to mas 2.0 hdi, tak total quartz 7000 diesel 10W40 je dobra volba...

oznaceni diesel znamena, ze je olej vice aditivovany na naftove motory, ma jine cislo kyselosti atd...

jooo, promin, prehled jsem tvuj podpis, pokud to mas v zaruce, tak bych to nechal na nich, jaky olej ti tam daji, jen se divim, ze tam mas stitek od shellu, kdyz ma pezot smlouvu s totalem :myslim

[upravil dne 4/11/08 BV406]

Odesláno

no 5W40 je pouzitelny do -30 stupnu, ale je to zbytecne pac uz pri -20 je hodne velky problem startovat naftu, a pri -30 je z nafty vazelina ( aspon se ten maglajs na nu podoba...)

Odesláno

BVcko...

Vobec sa tomu necuduj, i moj peugeot chodil v case zaruky do autorizovaneho servisu BEGAM v Trnave... Hoc nalepky na aute ukazuju na olej total, v peugeote mu tam veselo predali, a naliali olej SHELL HELIX. Sice ma peugeot zmluvu s Totalom, ale predajna ako taka si podla mna urobila zmluvu zo SHELL a celkom slusne zarobili :)

Takze i moj peugeot bol na Shell Helixe :)

A ano, motorovi olej si mozes priniest. Riesime to tak momentalne u Hyundaie... Lejou tam nejaky olej, za ktery chcou, a to se prosim podrzte, 990SK za Liter... Toz tak drahy olej som teda este nevidel, a som velmi zvedavy na znacku.. .V cenniku ju nemaju napisanu. Toz tak si tam olej ludia nosia...

To iste bolo s peugeotem... Za olej Shell Helix 5W - 40 tam pytali nejakych 2800Sk, a tata to kupoval na pumpe Shell za 1800 Sk... Takze len tak 1000covku vyhodit len za to, ze to predavaji v peugeote by sa mi nechcelo...

Odesláno

Smlouva Peugeotu s Totalem je pouze propagační, plus tak možná o prvonáplních. Zbytek je o tom kterém servisu. Nadto stejná smlouva byla i s Shellem... dřív byly v manuálech k autům značky Esso a Shell, Total přišel až později.

Odesláno

Ahaaa. No my mame v navodu, aj v motorvim prostoru nalepky total... :) Ale liali shell :) Ale tak som si to aj nejak myslel ze to je na zvazeni servisu :)

Odesláno

Mnohem větší legrace je s 806/Ulysse, tam je jeden a ten samej motor - peugeotí - v Peugeotu je do něj doporučovanej jedině Totál, a ve Fiatu do toho samýho motoru zase jedině Selénie :D

Odesláno

jj, ja delam jiz leta v olejarske branzi, takze olejum celkem rozumim :)

ale mam prave jine zkusenosti nez vy, ale to je asi servis od servisu...

kdyz si ode me bral chlapek olej na vymenu na servisku, auto v zaruce, olej doporuceny vyrobcem auta a pak prisel zpatky, ze mu servis odmitl v zarucni dobe nalit do auta jeho prineseny olej, byl to fuchs, ze by tim ztratil zaruku....

vim, je to uhozene... :), mimochodem, fuchs je prvonapln ve skodovkach a myslim, ze prave ve skoda servisu ho s tim vyhodili :)

mel jsem holt za to, ze pokud to je autorizovany servis peugeot, tak mi prijde nelogicke, aby tam lili neco jineho nez total nebo esso, i kdyz pred tim tam byl shell, jak rika oddie...

o tech cenach je zbytecne hovorit, servis to kupuje v sedesatkach a rozleva to, a uctuje si premrstene ceny, to je marne, kdyz uz nemaji tolik penez z prodeje novych aut, musi to nahnat na servisu...

ale stejne mi to s tou zarukou nejak nehraje :):myslim

Odesláno
Původně zaslal: marsalek

Lubko,

10W-40 je do CR/SR urcite OK.

PeugeotHDi ,

tusim, ze je predepsan total Quartz 9000 nebo srovnatelny. 7000 myslim ze ne.

Kaja

qurtz 9000 je 5W40

Odesláno

BV406, nemali by ho vyhodit s jeho olejom. Len mu nerucia za kvalitu oleja...

Napr v tom hyundai servisu chcu za liter oleja 990Sk s DPH. Je nemyslitelne aby som platil 4000 SK len za olej, bez filtru a bez vymeni...

Odesláno

podla mna je mrhanie totalom quartz 9000 v tvojom pripade....osobne do takychto motorov davam BP wisco 3000 10W 40 , ktory kupujem v 60 litrovych sudoch...neni s nim ziadny problem...do naftovych motorovci uz CM,alebo PD lejem Total 5w 40.

ten Valvolin neni tiez zly..... z tvojho zoznamu by som tam supol asi ten shell helix 10w 40....tod muj nazor

Odesláno

No ten helix je najdrahsi :)

S ohladom na to ze mam nezavodnu 1.4 ku :D Ktora vidi dialnicu 5 krat za rok, a bezne jazdi mesto + okrsky okolo 100 - 120 km/h tak si myslim ze ziadny special olej tam netreba... :)

Odesláno

tak ja by som si starenku hyckal....ci dam o 3 stovky viac alebo nie...na 15 000km...mi to je u prdely :D:D:papa

Původně zaslal: Lubk0

No ten helix je najdrahsi :)

S ohladom na to ze mam nezavodnu 1.4 ku :D Ktora vidi dialnicu 5 krat za rok, a bezne jazdi mesto + okrsky okolo 100 - 120 km/h tak si myslim ze ziadny special olej tam netreba... :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...