enikybeniky Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Hm, tak to je divný, že nevypsal druhý měření, tj. po srovnání, já to tam mám. Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Ta sbíhavost je udána v palcích, po přepočtu (x 25,4 mm) to dává rozumné hodnoty. LZ kolo máš špatně, má rozbíhavost 0,13, to je 3,3 mm. I PZ kolo je trochu rozbíhavé, ale jen nepatrně. Tvůj problém je způsoben tím LZ kolem (zřejmě křivé rameno), a z toho plynoucí úhel tlaku - 0 st. 10 minut. To znamená, že zadní náprava míří mírně doleva a aby auto jelo rovně (nezatáčelo), musíš držet i volant mírně doleva. Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 ale opravdu to srovnal,pac na tom monitoru jsem videl,jak to bylo v cervenym a postupne to dal na zelenou a OK Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 LZ kolo taky v zeleném? To nejde, na zadních kolech u 306 nelze nic štelovat. A podle údajů je mimo toleranci. Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 Původně zaslal: P607Olda Ta sbíhavost je udána v palcích, po přepočtu (x 25,4 mm) to dává rozumné hodnoty. LZ kolo máš špatně, má rozbíhavost 0,13, to je 3,3 mm. I PZ kolo je trochu rozbíhavé, ale jen nepatrně. Tvůj problém je způsoben tím LZ kolem (zřejmě křivé rameno), a z toho plynoucí úhel tlaku - 0 st. 10 minut. To znamená, že zadní náprava míří mírně doleva a aby auto jelo rovně (nezatáčelo), musíš držet i volant mírně doleva. to jako fakt? takze chyba bude teda ve slavnym repasu zadni napravy! jenze rameno je puvodni co tam bylo. to si me moc nepotesil,takze se gumy budou sjizdet spatne? Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 nic nesteloval,ale vykozavalo hodnotu v zelenym policku. Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Repas na to nemá vliv. Namontují tam do stejné polohy ramena s novými ložisky. Rameno je trochu ohlé, což je nepříjemné. Je to způsobeno přetěžováním a najetím na drnc, anebo prostě smykem a nárazem do chodníku, nebo něco podobné. Bojoval jsem s tím na 306, dal jsem jinou zadní nápravu z vrakáče, byla zase křivá, naštěstí mi ji vzali zpět, pak jsem koupil nová ramena, jedno se ukázalo křivé (anebo jsme ho rychle zkřivili), pak mi tam dali po známosti nějaké jiné rameno. Dosud to není ideální, ale aspoň už to nesjíždí gumy. Nevím, co Ti poradit, nejlevnější by bylo nad tím mávnout rukou (přesazení volantu se mi nějak nelíbí). Sehnat nové (jiné) rameno a namontovat je pěkná fuška... LZ guma se bude pravděpodobně sjíždět zevnitř. [upravil dne 7.11.2008 P607Olda] [upravil dne 7.11.2008 P607Olda] Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 jenze to je prave ono,ze ja si nejdem vedom toho,ze bych nekdy nejak ublizil zadni naprave,predek dobra,ale zadek! nemohl proste neco udelat spatne na tom repasu? jak poznam spolehlive,ze to je to rameno? jinak kdyz dam pri prime jizde volant rovne,tak jedu hodne do prava! kdyz nad tim mavnu rukou? jak moc se budou spatne zjizdet gumy? [upravil dne 7/11/08 oni] Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 PS: vidíš sám tu hodnotu -0,13, a má být +0,08 s tolerancí od +0,06 do +0,10 Ponásob 25,4 a máš to v milimetrech. Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 ach jo, jak moc se bude sjizdet teda ta guma muzu teda si myslet ze podle ty geometrie,je na vade teda ta zadni naprava! ale stejne mi neni jasny,jak je to mozny! u toho repasu opravdu nemohl udelat neco spatne? Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Jak se bude sjíždět Tobě, to nevím, vím jenom, že nám se sjížděla dost. O repasu ať se vysloví ti, kdo ho už na svém autě dělali. Já jsem jenom uživatel. Když jsem stál v dílně u sundané nápravy a ptal jsem se, jestli je to problém to správně usadit, aby šla rovně, tak mi odpověděl, že to v podstatě nejde špatně nasadit, prý jsou tam nějaké trny nebo co. Ale to ať napíše někdo, kdo to opravdu dělal. Citovat
P607Olda Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Naše 306 ujede ročně tak asi 50 000 km. Zadní guma vydržela asi 25 000. Normálně by měla vydržet více než 50 000. Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 jj neco podobneho rikal i me,ale i tak dekuji za konverzaci i kdyz si me moc nepotesil! kdybych podle neceho teda vedel 100%, ze to je tim! mohl by se k tomu jeste nekdo vyjadrit! Citovat
jack 306 Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 ahoj taky se chysám na geomertii. jak sem měnil letníza zimní tak sem se až divil byly sjeté na krajich sěrem k motoru skoro az na kordy:roll:roll tak snad to pomůže Citovat
dapata Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Jak to tu sleduji tak jsem z toho úplně jelen Na zadním L kole mám po geometrii sbíhavost dle protokolu +0,60 a na P + 0,00 . Pneumatiky se mi nesjíždí,volant je při přímé jízdě nakloněn o pár stupňů, jinak nic. Po přezutí na letní pneu se zcela vyrovná - nechápu jeětě více Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 ja jsem z toho taky jelen,pac nevim co s tim! dat to do servisu nema cenu,pac si myslim,ze taky na prd prijdou! a jak mam zkusit jiny rameno? Citovat
oni Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 tak jsem zkousel,kdyz brzdim volant se ani nehne a vuli taky nema... Citovat
P607Olda Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Napište někdo svůj názor, ať se vysloví více lidí. Uvedené problémy se zadní nápravou je jeden z důvodů, proč tady opakovaně doporučuji koupi 406 a ne 306. 406 je mohutnější, trvanlivější. Všeobecně jsou velká auta trvanlivější než malá. Na 406 by se na zadní nápravě po takovém náraze nebo přetížení prostě nastavila správná sbíhavost a hotovo. U 306 je to průser na mašli. U nás jezdí v 306 občas do práce pět těžkých chlapů a řidič to moc nešetří. Ale z jakýchsi historických důvodů nechávám tomuto řidiči 306-ku. Blbý je, že stačí jeden náraz (díra) a geometrie zadní nápravy je v čudu. oni: neuvažuješ o koupi jiného auta? Možná už zraje čas... auta jsou levná (406 nebo dokonce 605?). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.