Pata Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Pratele, kamaradi... minuly tyden jsem si koupil tento disk ST3500320AS. Je naformatovany jako NTFS, nesystemovy, nerozdeleny. Ale to bych nebyl ja, aby se neco nesemlelo Po cca tydnu pouzivani se pri restartech prestal hlasit na vypisu ze SATA radice - bylo nutno pc vypnout, pockat, az se disk zastavi a opet ho zapnout aby fungoval (tohle dela porad)... Ovsem po dalsich par dnech to dospelo do takove faze, ze uz v systemu neprectu zadne sve data... Pri pokusu prace se slozkou se na minutu kousne cely system a pak ohlasi I/O chybu pri cteni. Samozrejme jsem zkousel software jako Active partition recovery a dalsi podobny, ktery data taha surovym ctenim bez pouziti alokacni tabulky, ale vzdycky dojde k zatuhnuti, kdyz se snazim otevrit slozku, nektery soft nenajede vubec... Po vsech marnych pokusech jsem disk zkousel strcit na 20 minut do mrazaku, aby na 3 minuty uspesne ozil a ja stihl zkopirovat alespon ty nejdulezitejsi fotky Je mi jasne, ze je chyba nekde v HW, ale rad bych z nej dostal co nejvice dat (mam tam cca 200GB). Uz jsem se smiril s tim, ze koupim stejny disk a prehodim z nej elektroniku, popr. vymenim plotny z toho nefunkcniho do toho noveho - ale rad bych vedel, zda s tim mate nekdo zkusenosti Diky Citovat
yaris1 Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Tak pochybuji, že se ti podaří vyměnit plotny, já už to zkoušel a dopadlo to tak že ten disk pak vypadal jako gramofonová deska, ale možná budeš lepší! Citovat
Pata Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: yaris1 Tak pochybuji, že se ti podaří vyměnit plotny, já už to zkoušel a dopadlo to tak že ten disk pak vypadal jako gramofonová deska, ale možná budeš lepší! Aspon muzu scratchovat :D:D Citovat
MirasCC Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Do mrazáku? Já měl vždycky za to, že vrazit disk do mrazáku a pak ho roztočit je ideální cesta, jak disku pomoct do věčných lovišť. Elektroniku ani plotny sem mezi diskama ještě nepřehazoval. Možná u tý elektroniky by to bylo schůdný, ale do ploten bych se nepouštěl, to je v domácích podmínkách imho nerealizovatelný. Stačí malinký smítko prachu a nědělás víc paseky, než užitku. Jestli na ty data nějak extra nepospícháš, zkus ho nechat pár dní \"odležet\". Svýho času mi disk začal dělat něco podobnýho, po pár dnech odpočinku se probral a byl zase použitelnej. Kde je problém by možná mohly napovědět S.M.A.R.T. informace. Pro jejich sledování s oblibou používám Data Lifeguard Diagnostics od Western Digital - ač od WD, pracuje to s disky všech výrobců - link Citovat
Pata Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 MirasCC: SMART info hlasily, ze disk je ve 100% kondici Jestli je v lovistich nebo ne netusim, kazdopadne ja z nej dostal fotky z promoce Citovat
Guest M-A-X Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 reklamuj ho nebo ho zkus strcit k nekomu do jinyho PC a uvidis jak se bude chovat. kdyz pojede tak bych hledal chybu jinde nez v HDD. Ja tu mam napichly dva Seagate Barracuda a uplne v poho. Ten jeden uz vali skoro 6 let skoro non-stop a neni s nim nejmensi problem Citovat
Pata Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: M-A-X reklamuj ho nebo ho zkus strcit k nekomu do jinyho PC a uvidis jak se bude chovat. kdyz pojede tak bych hledal chybu jinde nez v HDD. Ja tu mam napichly dva Seagate Barracuda a uplne v poho. Ten jeden uz vali skoro 6 let skoro non-stop a neni s nim nejmensi problem samozrejme je ten disk strcen v jinem PC... Edit: a reklamaci sice dostanu novy kus, ale prazdny, ze :roll:roll [upravil dne 20/10/2008 Pata] Citovat
Kurt Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 To máš z toho, že kupuješ nounejmy. Co s tím chceš dělat? Přehození elektroniky nepomůže a zbytek nezvládneš v domácích podmínkách. Citovat
Guest M-A-X Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: M-A-X reklamuj ho nebo ho zkus strcit k nekomu do jinyho PC a uvidis jak se bude chovat. kdyz pojede tak bych hledal chybu jinde nez v HDD. Ja tu mam napichly dva Seagate Barracuda a uplne v poho. Ten jeden uz vali skoro 6 let skoro non-stop a neni s nim nejmensi problem samozrejme je ten disk strcen v jinem PC... Edit: a reklamaci sice dostanu novy kus, ale prazdny, ze :roll:roll [upravil dne 20/10/2008 Pata] Jiste ale dneska uz sou firmy ktery ze znicenyho disku data dostnou Citovat
Pata Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Kurt To máš z toho, že kupuješ nounejmy. Co s tím chceš dělat? Přehození elektroniky nepomůže a zbytek nezvládneš v domácích podmínkách. Napsat na forum a doufat, ze Kurt na neco prijde Citovat
Pata Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: M-A-X Původně zaslal: Pata Původně zaslal: M-A-X reklamuj ho nebo ho zkus strcit k nekomu do jinyho PC a uvidis jak se bude chovat. kdyz pojede tak bych hledal chybu jinde nez v HDD. Ja tu mam napichly dva Seagate Barracuda a uplne v poho. Ten jeden uz vali skoro 6 let skoro non-stop a neni s nim nejmensi problem samozrejme je ten disk strcen v jinem PC... Edit: a reklamaci sice dostanu novy kus, ale prazdny, ze :roll:roll [upravil dne 20/10/2008 Pata] Jiste ale dneska uz sou firmy ktery ze znicenyho disku data dostnou 100GB ~ 5tis Kc. Dekuji, nechci Citovat
Guest M-A-X Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: M-A-X Původně zaslal: Pata Původně zaslal: M-A-X reklamuj ho nebo ho zkus strcit k nekomu do jinyho PC a uvidis jak se bude chovat. kdyz pojede tak bych hledal chybu jinde nez v HDD. Ja tu mam napichly dva Seagate Barracuda a uplne v poho. Ten jeden uz vali skoro 6 let skoro non-stop a neni s nim nejmensi problem samozrejme je ten disk strcen v jinem PC... Edit: a reklamaci sice dostanu novy kus, ale prazdny, ze :roll:roll [upravil dne 20/10/2008 Pata] Jiste ale dneska uz sou firmy ktery ze znicenyho disku data dostnou 100GB ~ 5tis Kc. Dekuji, nechci Tak to sem netusil. jen vim ze to existuje. zatim sem tohle nepotreboval Citovat
Kurt Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: M-A-X Jiste ale dneska uz sou firmy ktery ze znicenyho disku data dostnou Jde o to, že reálná cena záchrany dat je od 5 litrů výše, v závislosti na množství a úrovni poškození - hádám, že si Pata k Vánocům vymyslí lepší dárek. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Kurt To máš z toho, že kupuješ nounejmy. Co s tím chceš dělat? Přehození elektroniky nepomůže a zbytek nezvládneš v domácích podmínkách. Napsat na forum a doufat, ze Kurt na neco prijde No Kurt už na přišel:D Zalohovat, zalohovat, zalohovat To řika ten pravej, že jo:mad::D Citovat
Guest M-A-X Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Kurt Původně zaslal: M-A-X Jiste ale dneska uz sou firmy ktery ze znicenyho disku data dostnou Jde o to, že reálná cena záchrany dat je od 5 litrů výše, v závislosti na množství a úrovni poškození - hádám, že si Pata k Vánocům vymyslí lepší dárek. I to je moznost. Bude se muset smirit s tim ze fotky a dalsi data sou nejspis nenavratne v ********** Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: MirasCC Do mrazáku? Já měl vždycky za to, že vrazit disk do mrazáku a pak ho roztočit je ideální cesta, jak disku pomoct do věčných lovišť. .................................. No a Mikrovlnku jsi neskoušel, tam je to jistý a nemusíš ho ani roztáčet;) Né aby to někdo zkoušel!!! Citovat
Kurt Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Radek je dneska (opět) ve formě Kdo nikdy nepřišel aspoň o 40GB dat, nemůže si říkat \"Pokročilý uživatel\" (a neměl by mít v PC oprávnění admina). Pata: řešení jsi našel, otevři mrazák a spěchej. Víc s tím fakt doma neuděláš. Citovat
MirasCC Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Ještě sem nepotkal disk, kterej by ze dne na den bez varování odešel takovým způsobem, že by z něj data při troše snahy nešly dostat. Zkus bejt trpělivej, vyndej ho z compu, odlož na stůl a dej mu pár dní pokoj - třeba se probere Citovat
Pata Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: MirasCC Ještě sem nepotkal disk, kterej by ze dne na den bez varování odešel takovým způsobem, že by z něj data při troše snahy nešly dostat. Zkus bejt trpělivej, vyndej ho z compu, odlož na stůl a dej mu pár dní pokoj - třeba se probere On se probere, ale me mezitim asi odvezou Kurte vyzkousim to, ted jeste bezi scan \"GetDataback\" Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: MirasCC Ještě sem nepotkal disk, kterej by ze dne na den bez varování odešel takovým způsobem, že by z něj data při troše snahy nešly dostat. Zkus bejt trpělivej, vyndej ho z compu, odlož na stůl a dej mu pár dní pokoj - třeba se probere No já už ho potkal, on sice asi den předtím varoval tak jsem ho zdefragmentoval a pak chcípnul Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.